Cea mai recentă serie de confirmări pentru ediţia din acest an a Sziget Festival îi anunţă ca şi headlineri pe rockerii de la The Killers. Americanii vor urca pe scena din Budapesta, Ungaria, pe 12 august 2012, în ultima zi de festival. 

Alături de The Killers, organizatorii au confirmat prezenţa pe scenele festivalului din periaoda 6 – 13 august 2012 a Crookers, Dirtyphonics, DJ Fresh (SA), High Contrast, Borgore, Dope D.O.D., Dynamite MC, Tiga, Azari & III, Modeselektor, Kakkmaddafakka, Lamb, Black Seeds, Wild Beasts, Amon Amarth, Flux Pavilion, Saint Etienne, Anti Flag şi Gocoo.

The Killers sunt una dintre cu cele mai îndrăgite trupe rock americane ale ultimului deceniu. Trupa a fost fondată de  Brandon Flowers şi Dave Keuning în 2001, iar un an mai târziu deja erau cunoscuţi pe scena muzicală din Las Vegas şi reuşeau să obţină un contract cu o casa de discuri din Marea Britanie. De acolo până la succes mondial nu a fost mare distanţă.

În iunie 2004 îşi lansează primul album „Hot Fuss”, însă la acea dată piesa „Mr. Brightside” era deja în topurile muzicale, iar albumul nu a făcut decât să confirmea valoarea artistică a trupei. Au urmat  „Sam’s Town” (2006) and „Day & Age” (2008), nenumărate concerte, premii MTV, NME şi Brit Awards şi peste 15 milioane de albume vândute în toată lumea.

Sziget Festival este unul dint recele mai importante evenimente de gen din Europa. Cu 50 de scene şi corturi, sute de artişti, peste 200 de activităţi zilnice şi aproximativ 500.000 de participanţi, festivalul din inima Budapestei a devenit un reper cultural pentru iubitorii de festivaluri.

Anul acesta pe scena festivalului vor urca printre alţii The Stone Roses, LMFAO, Korn, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Hurts, Axwell, Placebo şi The Vaccines.

Cumpara bilet

Biletele şi abonamentele pentru Sziget Festival 2012 se pot achiziţiona online din reţeaua Eventim.

Foto: www.beat-vreemdeling.blogspot.com