Organizatorii Sziget Festival 2012 au anunţat cele mai recente nume confirmate pentru ediţia din acest an. Placebo, Hurts, The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Wale şi Friendly Fires sunt câteva dintre trupele care vor urca pe scena Sziget Festival 2012, în perioada 6-13 august.

Află ce trupe vor mai fi la Sziget Festival 2012!

Sziget Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din Europa a ajuns la cea de-a 20-a ediţie. Organizatorii vor să marcheze acest fenomen ca pe o ediţie – jubileu, de aceea trupe legendare şi nume noi, vor concerta pe scena festivalului în luna august 2012.

Placebo este o trupă legendară pe scena muzicii alternative, cu o activitate de peste 20 ani şi o discografie impresionantă. În 2012, formaţia va lucra în studio la cel de-al şaptelea lor LP. Hurts este una dintre cele mai captivante trupe electro pop britanică. Formaţia a concertat şi în Bucureşti, în 2011. S-au remarcat prin prestaţiile live, concertul lor din cadrul Glastonbury 2011 fiind ales de revista NME ca cel mai bun din cadrul festivalului.

Vezi cum a fost la concertul Hurts din Bucureşti!

The Horrors a devenit un nume important pe scena rockului britanic, fiind una dintre trupele cele mai solicitate din cadrul festivalurilor europene. The Subways au mai avut ocazia să concerteze în cadrul festivalului Sziget, fiind bine primiţi de public. Originari din Ţara Bascilor, membrii Crystal Fighters se remarcă printr-un sunet acustic şi tradiţional. Mando Diao este formată din cinci suedezi, foarte experimentaţi în prestaţiile live. Muzica lor combină elementele punk din anii ’60 cu elemente pop ale anilor ’90.

Formată în suburbiile Londrei, trupa Noah & The Wale se remarcă prin ritmurile indie-pop cu influenţe de folk american. Friendly Fires a devenit în scurt timp una dintre cele mai apreciate trupe indie dance-pop din Marea Britanie.

La începutul lunii ianuarie 2012, Sziget Festival a fost desemnat câştigătorul categoriei Best European Major Festival din cadrul European Festival Awards.

Cumpara bilet

Biletele pentru Sziget Festival 2012 se pot achiziţiona online din reţeaua Eventim.

Foto: www.wallon.ru