Prima trupă confirmată pentru cea de-a 20-a ediţie a Sziget Festival este legendara formaţie The Stone Roses. Membrii trupei s-au reunit în octombrie 2011, după o despărţire de 15 ani.

The Stone Roses sunt pionerii genului „Madchester„, dezvoltat în Manchester, la sfârşitul anilor ’80. Primul lor album, „The Stone Roses„, lansat în 1989 s-a bucurat de un succes imens. Cu toate acestea, schimbările de componenţă au dus în cele din urmă la destrămarea trupei în 1996.

În octombrie 2011, membrii The Stone Roses au anunţat reunirea trupei, fapt ce a dus la creşterea vânzărilor pentru albumele formaţiei. Solistul The Stone Roses, Ian Brown a încântat publicul român în septembrie 2011, la Arenele Romane cu un show brit-rock.

Fanii Sziget Festival 2012 pot propune un line-up pentru acest an

Organizatorii Sziget Festival 2012 le dau fanilor ocazia să spună ce formaţii îşi doresc să asculte live în acest an, la festival. Pentru aceasta, cei care doresc să propună un line-up pentru festival, pot intra pe pagina de Facebook a Sziget Festival 2012 şi să folosească aplicaţia pusă la dispoziţie de către organizatori.

Sziget Festival este unul dintre cele mai renumite evenimente culturale din Europa. Festivalul are loc anual, pe o insulă din inima Budapestei, în prima jumătate a lunii august. Început ca un simplu festival studenţesc, Sziget Festival a ajuns la cea de-a 20-a ediţie, fiind unul dintre cele mai importante festivaluri de gen.

Foto: www.channel4.com