Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a ploii de noaptea trecută, cea de-a doua zi a festivalului Summer Well de la Buftea a fost anulată. Anularea s-a făcut din motive legate de siguranţa tuturor celor prezenţi, terenul din jurul scenei devenind nesigur. The Stone Roses, The Vaccines, Glasvegas, The Big Pink şi Zulu Winter sunt artiştii care trebuiau să concerteze în ultima zi a festivalului de la Domeniul Ştirbey.

Află cum a fost în prima seară de Summer Well 2012!

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook al evenimentului organizatorii anunţă: „Ploaia abundentă din ultimele zile şi mai ales de noaptea trecuta a făcut ca terenul din jurul scenei să devină nesigur. Din motive legate de siguranţă, a doua zi a festivalului se anulează. Vom reveni cu detalii. Începand de miercuri, 15 august 2012, ora 12:00, cei care doresc îşi vor putea recupera 50% din valoarea abonamentelor de la magazinele de unde acestea au fost cumparate. Cei care şi-au cumparat biletele online sunt rugaţi să trimită un e-mail pe adresele contact[@]eventim[.]ro sau contact[@]easytickets[.]ro, în funcţie de reţeaua din care biletele au fost cumpărate.

În prima seară de festival pe scena principală de la Buftea au urcat: Hurts, Patrick Wolf, The Asteroids Galaxy Tour, Wolf Gang şi Citizens!. Deşi înaintea începerii festivalului a plouat abundent, mii de oameni au participat la eveniment, chiar dacă pajiştea din faţa scenei a fost plină de noroi.

UPDATE: Organizatorii Summer Well 2012 au emis un comunicat de presă în care îşi motivează decizia  anularii celei de-a doua zile a evenimentului şi oferă informaţii complete despre modalităţile de recuperare a contravalorii abonamentelor şi jetoanelor:

„Ploaia de dinainte de festival şi mai ales din dimineaţa zilei de duminică au făcut că pământul să se inunde, iar suprafaţa de sub scenă să devină nesigură. Unul dintre stâlpii scenei s-a înclinat şi montarea echipamentului pe scenă festivalului ar fi devenit riscantă pentru public şi pentru artişti. Mai mult, în aceeaşi dimineaţă, tot din cauza pământului inundat, doi dintre copacii de lângă peluză au căzut, ridicând o dată în plus riscul prezenţei publicului în zona din faţa scenei. Deşi a fost o decizie greu de luat, pentru siguranţa publicului şi a artiştilor, reprezentanţii formaţiilor şi organizatorii au decis să anuleze concertele din cea de-a doua zi de festival.

Rămâne însă o primă zi de festival extraordinară, pentru care le mulţumim celor care au fost alături de noi. Acest incident nu ne va opri, ne vom revedea anul viitor alături de Orange la a treia ediţie a festivalului Summer Well.

Începând de miercuri, 15 august 2012, ora 12:00, cei care doresc să-şi recupereze 50% din valoarea abonamentului, reprezentând contravaloarea celei de-a doua zile de festival, o vor putea face de la magazinele de unde au fost cumpărate. Cei care şi-au cumpărat bileţele online sunt rugaţi să trimită un e-mail pe adresele contact[@]eventim[.]ro sau contact[@]easytickets[.]ro, în funcţie de reţeaua din care au fost cumpărate.

Valoarea jetoanelor cumpărate la Summer Well în prima zi va putea fi recuperată în zilele de miercuri, joi şi vineri (15, 16, 17 august) la sediul organizatorilor, la adresa Intrarea Roma nr. 7, Sector 1, 011772, Bucureşti, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Preschimbarea jetoanelor se va putea face şi prin intermediul poştei a€“ cei care aleg această modalitate trebuie să trimită un e-mail la adresă office[@]livada[.]ro cu numele expeditorului, numărul de jetoane şi contul bancar în care doresc să se facă transferul banilor.”