Acest eveniment a avut loc in data de 12 Aug 2012.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE: Din cazuza ploilor abundente din ultimele zile cea de-a doua zi de festival a fost anulată! Află mai multe detalii!

Între 11 şi 12 august 2012, pe Domeniul Ştirbey din Buftea are loc cea de-a doua ediţie a festivalului Summer Well. Evenimentul organizat de Livada, în parteneriat cu Orange România, pare să se transforme într-o frumoasă tradiţie pentru iubitorii de muzică bună şi festivaluri.

Află cum poţi ajung la Summer Well 2012!

Dacă anul trecut Interpol, The Wombats, Plan B şi Noissetes au ţinut capul de afiş al „festivalului ca o vacanţă”, Summer Well 2012 se anunţă cel puţin la fel de incitant, printre headlineri sunt anunţati: Hurts, Patrick Wolf, The Vaccines sau Glasvegas.

Program Summer Well 2012

11 august 2012 12 august 2012
17:15 Citizens!
18:30 Wolf Gang
19:45 The Asteroids Galaxy Tour
20:45 Lucia*
21:15 Patrick Wolf
22:15 Hurts
17:15 Zulu Winter
18:30 The Big Pink
19:45 Glasvegas
21:15 The Vaccines
22:15 The Stone Roses

*Concertul Luciei va avea loc pe o scenă dedicată.


Britanicii de la Hurts revin în România, după ce anul trecut au susţinut un concert sold-out incendiar în faţa fanilor prezenţi în clubul Fratelli din Bucureşti. Trupa a avut ocazia să concerteze pe scena unor festivaluri extrem de importante şi mai presus de toate şi-a creat, în doar câţiva ani de activitate, o bază de fani extrem de mare în toată lumea, albumul lor de debut „Happiness” vândându-se în peste un milion de exemplare. Hurts vor urca pe scena festivalului de la Buftea pe 11 august 2012.

Vezi cum a fost la concertul Hurts de anul trecut!

În aceeaşi zi pe scena festivalului va urca Patrick Wolf unul dintre cei mai interesanţi artişti ai muzicii britanice a ultimului deceniu. Cu cinci albume lansate deja, un stil muzical infonfundabil şi o personalitate ce nu are cum să nu iasă în evidenţă, Patrick este genul de artist care uimeşte prin talent şi atitudine.

Tot în prima zi pe scena de la Buftea vor urca cei de la The Asteroids Galaxy Tour, trupă ale cărei piese (“Around the Bend şi “The Golden Age“) sunt cunoscute în întreaga lume ca şi coloanele sonore le unor reclame consacrate. Programul de pe 11 august va fi completat de Wolf Gang şi Citizens! artişti a căror show-uri au reuşesc să impresioneze impresioneze de fiecare date.

Patru câştigători „Best New Band” în ultima zi de Summer Well

The Stone Roses sunt una dintre trupele ca la finele anilor ’80 şi începutul anilor ’90 au reuşit să transforme muzica britanică pentru totdeauna. Sound-ul lor revoluţionar la acea vreme, i-a ţinut în atenţia publicului, iar albumul lor de debut „The Stone Roses” este şi acum considerat unul dintre cele mai bune materiale discografice britanice ale tuturor timpurilor. Deşi trupa s-a destrămat în 1996, zvonurile despre o posibilă reuniune au esxitat în permanenţă. Iar în octombrie 2011 The Stone Roses şi-au anunţat revenire pe scenă spre bucuria milioanelor de fani care le aşteaptă cu nerăbdare concertele şi noile compoziţii muzicale.

The Vaccines au reuşit să spargă record după record într-un an şi jumătate de activitate. Au susţinut mai multe turnee naţionale în Marea Britanie, au concertat pe aceeaşi scenă cu The Walkmen, The Stone Roses, Arctic Monkeys şi Arcade Fire şi au lansat un album ce a ocupat primele locuri în topurile muzicale. „Puştii minune” ai muzicii britanice vor concerta la Summer Well în cea de-a doua zi.

„Best New Band in Britain”, aşa i-au numit cei de la NME pe scoţienii de la Glasvegas imediat după lansare.  Albumul lor de debut a fost recompensat cu discuri de aur şi platină, iar presa i-a comparat cu The Libertines sau Arctic Monkeys. Trupa va urca pe scena de la Domeniul Ştirbey în ultima zi de festival.

The Big Pink primeau acelaşi premiu de la NME la doar un an distanţă. Duo-ul electro-rock londonez a câştigat rapid atenţia publicului şi a criticilor, piesa “Dominos” fiind considerată cea mai bună piesă a anului de către aceeaşi revistă.

Tot pe 12 august, la Summer Well vor poposi cei de Zulu Winter pe care The Guardian îi consideră urmaşii celor de la The Vaccines. Cu două single-uri “We Should Be Swimming” şi “Silver Tongue” deja lansate şi un sound diferit, Zulu Winter se regăsesc printre trupele cele mai „hot” din Marea Britanie.

Ca şi anul trecut când Moonlight Breakfast a concertat la Summer Well şi anul acest muzica românească va avea un reprezentant la festival. Este vorba de Lucia, tânăra a cărei clip pentru piesa „Silance” a depăşit 900.000 de vizualizări pe Youtube. Lucia va susţin primul concert din carieră pe 11 august 2012 de la ora 20:45 pe o scenă dedicată la Summer Well.

Abonamente Summer Well 2012

Abonamentele pentru festivalul Summmer Well 2012 pot fi cumpărate la preţul general de 129 lei din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro. Nu vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente pentru cele două zile de festival.

Abonament general: 129 lei Cumpara bilet

Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit, cei peste această vârstă accesul este permis doar pe bază de abonament. Un părinte poate însoţi un singur copil sub 12 ani (abonamentul părintelui va permite accesul sau şi al copilului la festival). Părinţii care vor să însoţească mai mult de 1 copil la festival trebuie să contacteze organizatorii aici.