Vremea nu a fost un impediment pentru mii de iubitori ai muzicii care au luat cu asalt Domeniul Ştirbey din Buftea pentru prima zi a Summer Well 2012. Cea de-a doua ediţie a festivalului a început sâmbătă, 11 august 2012, cu show-uri ale unor artişti ca Hurts, Patrick Wolf sau The Asteroids Galaxy Tour, dar din cauza condiţiilor meteo a doua zi a festivalului a fost anulată.

Ca şi anul trecut, pentru cei care nu au venit cu maşina, transportul către Buftea a fost asigurat de linia specială RATB ce pleca din Piaţa Victoriei. Autobuzele au circulat la aproximativ 25 de minute, durata călătoriei până la Buftea fiind de circa 30 de minute, iar preţul unui bilet tur-retur a fost de 9,6 lei (8 lei călătoriile şi 1,6 lei cartela).

Un festival ca o vacanţă

Domeniul Ştirbey şi-a deschis porţile în jurul orei 15:00, iar dincolo de intrare miile de fani au avut parte de acelaşi peisaj frumos ce a aparţinut familiei Ştirbey. Deşi ploaia părea a fi o problemă, spectatorii s-au încumetat să păşească pe pajiştea din faţa scenei mari pregătiţi mai mult sau mai puţin pentru noroi. Aşa cum a fost evident şi la ediţia trecută, festivalul de la Buftea are parte de un public aparte, care anul acesta cu cizme de cauciuc sau sandale şi teneşi s-a instalat în faţa scenei şi a cântat şi dansat alături de artişti.

Pentru cei care au vrut să se „odihnească” între concerte a existat posibilitatea vizionării unei selecţii a celor mai bune scurt metraje de la ShortUP. Proiecţiile au avut loc în Sala Regina Maria unde anul trecut s-a putut urmări documentarul „Seven Ages of Rock”. În plus, curajoşii au putut vedea Domeniul Ştirbey de la înălţime cu ajutorul balonului cu aer cald pregătit de Orange, s-au putut bucura de aerul curat pe şezlonguri sau chiar pe pătură pe pajiştile şi în poieniţele domeniului. Nici cei mici nu au fost uitaţi, aceştia având posibilitatea de a privi şi de a se juca cu baloane de săpun relizate de câţiva tineri care i-au încântat ore în şir pe participanţii mai mici sau mari la festival.

Citizens! şi Wolf Gang au deschis seria concertelor

Primii care au urcat pe scena mare au fost cei de la Citizens! care nu au avut parte de un public foarte numeros în principiu datorită faptului că o dată sosiţi, spectatorii au pornit în explorarea frumosului domeniu. Membrii trupei însă le-au oferit un concert pe cinste celor prezenţi, iar fanii s-au bucurat din plin de piesele trupei.

Pe scenă au urcat mai apoi Max McElligott şi colegii săi de la Wolf Gang. Deşi au doar un album la activ, aceştia au reuşit să atragă atenţia celor de la Coldplay, în deschiderea cărora au cântat de câteva ori. La Buftea, Wolf Gang a făcut un show foarte bun, încheiat cu „Lions in Cages” în faţa unui public destul de numeros.

The Asteroids Galaxy Tour şi Lucia la Summer Well 2012

The Asteroids Galaxy Tour au păşit pe scenă extrem de dezinvolţi şi au reuşit să îi facă pe cei prezenţi să danseze şi să uite de răcoarea serii. Veselă şi foarte comunicativă, Mette, solista trupei s-a arătat încântată de vizita din ţara noastră şi de publicul prezent la festival. Cu trambulina ei şi energia debordantă a colegilor săi de trupă, Mette şi-a ghidat publicul printre piesele binecunoscute ale trupei. „The Golden Age„,”Major” sau „Suburban Space Invader” nu puteau lipsi din setlist-ul primului concert The Asteroids Galaxy Tour în România.

Ca şi anul trecut la Summer Well a concertat şi un artist autohton. Dacă în 2011 a fost vorba de Moonlight Breakfast, anul acesta pe scena Sunset a urcat Lucia. Artista a cărei piesă „Silence” se apropie de un milion de vizualizări pe www.youtube.com a susţinut primul său concert. Deşi emoţionată, tânăra care pare să amintească pe alocuri de Alicia Keys, a susţinut un recital plin de sensibilitate în faţa a câteva sute de spectatori.

Dramatism şi spectacol cu Patrick Wolf

Dramaticul Patrick Wolf a urcat pe scenă în jur de 21:15 într-o ţinută realizată de un designer român şi şi-a împlinit un vis din copilărie de a cânta în ţara noastră. Artistul britanic a interacţionat extrem de mult cu publicul: a coborât în faţa scenei în repetate rânduri, le-a spus fanilor că îi iubeşte şi i-a întrebat dacă ne poate reprezenta la ediţia următoare a Eurovisionului.

Muzical vorbind show-ul lui Patrick a fost unul foarte bun, el fiind acompaniată de o mulţime de artişti talentaţi printre care şi sora sa alături de care a cântat piesa „Together„. Cei prezenţi au cântat alături de Patrick piese ca „Happy without you„, „Magic position” sau „The City„, iar artistul le-a mulţumit de mai multe ori şi când a părăsit scena a mărturisit că pentru o noapte face parte din „Echipa România”.

Hurts le-au povestit fanilor despre o „viaţă minunată”

Au urmat câteva minute de aşteptare până la amenajarea scenei pentru headliner-ii serii: Hurts. În stilul lor plin de eleganţă şi farmec, Theo, Adam şi colegii lor au urcat pe scenă în aplauzele miilor de fani ce au luat cu asalt spaţiul din faţa scenei, dar şi poieniţele de lângă. Carismaticul Theo le-a oferit fanilor trandafiri albi, iar aceştia i-au întâmpinat cu îndelungi aplauze pe ritmurile piesei „Silver Lining„. A urmat mai bine de o oră de show ireproşabil marca Hurts, cu un Theo aflat în mare formă şi un public de-a dreptul fascinat de spectacolul de lumini, culoare, dans şi sunet ce se desfăşura în faţa lor.

Theo şi Adam au fost însoţiţi la Buftea de un cvartet de coarde, un clăpar, un toboşar, un chitarist şi două dansatoare, per total trupa oferind un show complet. Rezervat în declaraţii, solistul trupei le-a mulţumit în română fanilor după fiecare piesă. Iar piesele au fost cu siguranţă pe placul fanilor: „Wonderful Life„, „Happiness„, „Blood, Tears & Gold„, „Evelyn„, „Sunday„, „Confide in Me” (cover Kylie Minogue) aflându-se printre preferatele celor prezenţi care au cântat în acelaşi timp cu trupa. Seara s-a încheiat cu „Stay” şi „Better Than Love” şi cu mii de oameni aplaudându-i pe cei de la Hurts.

Deşi prima zi de festival a fost una plină de muzică bună şi cu foarte mulţi spectatori fericiţi, ploaia abundentă ce i-a urmat a adus cu sine imposibilitatea desfăşurării celei de-a doua zi de festival. Conform organizatorilor: „Ploaia abundentă din ultimele zile şi mai ales de noaptea trecută a făcut ca terenul din jurul scenei să devină nesigur. Din motive legate de siguranţă, a doua zi a festivalului se anulează„.

Află mai multe detalii despre anularea celei de-a doua zile de Summer Well!

Chiar dacă anul acesta nu vom avea şansa să îi vedem live la Summer Well pe The Stone Roses, The Vaccines, The Big Pink, Glasvegas sau Zulu Winter sperăm că anul viitor vremea va fi mai îngăduitoare cu cei care au devenit deja fani ai festivalului din Buftea şi vom avea parte de un festival la fel de frumos ca anul trecut şi de ce nu ca pe 11 august 2012.

Galerie foto Summer Well 2012 – prima zi

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu