Lista trupelor care vor fi prezente la Sziget Festival 2012 se îmbogăţeşte cu multe noi nume confirmate: Korn, Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Axwell, Beatsteaks, dEUS, The Vaccines, Ministry, Magnetic Man, Bebel Gilberto şi Caro Emerald. Sziget Festival 2012 va avea loc în perioada 6-13 august 2012 în Budapesta, Ungaria.

Află ce formaţii mai vin la Sziget Festival 2012!

Sziget Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din Europa a ajuns la cea de-a 20-a ediţie. Organizatorii vor să marcheze acest fenomen ca pe o ediţie – jubileu, de aceea trupe legendare şi nume noi, vor concerta pe scena festivalului în luna august 2012.

Korn este deja o trupă de renume pe scena internaţională a rock-ului, după 20 de ani de existenţă. La Sziget Festival 2012, Korn va prezenta cel mai recent LP, intitulat „The path of totality„.

Two Door Cinema Club este una dintre cele mai apreciate trupe indie din Anglia, în prezent. În muzica lor predomină chitările, uneori cu influenţe electronice.

Steve Aoki, de origine niponă, este considerat un maestru al scenei electro house. A colaborat cu nume ca Franz Ferdinand sau Justice.

Axwell este unul dintre DJ-ii aflaţi constant în topul DJ Magazine. Este unul dintre membrii Swedish House Mafia, un important contribuitor al muzicii electronice din Scandinavia.

Beatsteaks este o trupă din Germania, ale căror piese scurte se remarcă prin sunetul punk energic. Una dintre piesele lor, „House of fire” face parte din coloana sonoră a filmului „Transformers„.

dEUS este una dintre formaţiile frecvent invitate în cadrul celor mai mari festivaluri internaţionale. Stilul lor muzical se încadrează în genul cult-rock, membrii trupei reuşind să atragă un public semnificant.

The Vaccines este o trupă indie din Londra, al cărei debut a avut loc în 2011. Formaţia a fost deja nominalzată la unele dintre cele mai mari concursuri din industria muzicii.

Muzica celor de la Ministry este cunoscută datorită ritmului energic şi a mixului de chitare şi sintetizatoare. Show-ul lor este apreciat ca fiind unul extraordinar.

Magnetic Man este un trio alcătuit din Artwork, Benga şi Skream. Cei trei sunt consideraţi adevăraţi eroi ai dubstep-ului.

Bebel Gilberto este considerată ambasadoarea modernă a stilului bossa nova. Cu o voce remarcabilă şi prezenţa carismatica, artista a cucerit publicul internaţional.

Artista olandeză Caro Emerald a cucerit topurile muzicale cu piesele “Back it up” şi “A night like this“. A câştigat numeroase premii şi s-a remarcat datorită stilului său muzical original, ce îmbină diferite ritmuri de jazz şi mambo.

La începutul lunii ianuarie 2012, Sziget Festival a fost desemnat câştigătorul categoriei Best European Major Festival din cadrul European Festival Awards.

Cumpara bilet

Biletele şi abonamentele pentru Sziget Festival 2012 se pot achiziţiona online din reţeaua Eventim.

Foto: www.korn.com