Acest eveniment a avut loc.
Vezi alte evenimente la din .

Street Delivery 4
Vineri, sambata si duminica, 12, 13 si 14 iunie 2009, in Bucuresti pe strada Arhur Verona are loc festivalul Street Delivery 4.

Street Delivery 4 are loc pe strada Arhur Verona.

Demarat de Ordinul Arhitecţilor din România şi de Fundatia Cărtureşti, Street Delivery îşi propune să transforme strada Arthur Verona într-un traseu cultural-pietonal ce leagă Grădina Icoanei de Grădina Cişmigiu, după cum este prevăzut în Planul Urbanistic Zonal « Trasee culturale: str. Arthur Verona – str. Icoanei » ce a fost validat având la bază un regulament de urbanism. Acest regulament prevede lărgirea trotuarelor destinate în mod normal pietonilor şi crearea unei promenade cu plante, îmbunătaţirea circulaţiei auto în zona străzii Jean L. Calderon, monumente de for public, parcaje subterane şi un pasaj pietonal, noi edificabile în zona Grădina Icoanei, parcul Filipescu, restaurarea istorică şi amenajarea Grădinei Icoanei.
Ca şi în anii trecuţi, timp de trei zile, strada Arthur Verona va fi închisă pentru maşini şi deschisă pentru oameni. Toate activitaţile culturale desfăşurate pe stradă în acest interval sunt un manifest viu prin care atragem atenţia asupra oraşului ca responsabilitate comună a celor care îl locuiesc şi a celor care îl administrează. Street Delivery este un exerciţiu alternativ de locuire a spaţiului public, o platformă de promovare pentru iniţiative civice, sociale, culturale, artistice, definitorii pentru un Bucureşti european.
Street Delivery se află la cea de-a patra ediţie şi reprezintă un demers pentru câştigarea dreptului la promenadă şi la un oraş în care să se poată respira, conservarea şi revitalizarea a 25 de monumente istorice de-a lungul traseului pietonal (dintre care doar 12 sunt deocamdată listate), printre care: Şcoala Centrală, Blocul ARO, Biserica Anglicană, Casa Universitarilor, Casa Dimitrie Sturdza, Casa Ion Mincu, Hotel Ambasador.
În ultimii trei ani, Street Delivery, a crescut semnificativ, lăsând în urmă monumente şi îmbunătaţiri vizibile ale străzii în vederea recuceririi treptate a spaţiului public. Dincolo de aceasta, evenimentul este un factor important de coeziune a comunităţii de pe strada Arthur Verona şi promovează atitudinea civică faţă de oraş.
Extinderea spaţiului ocupat de eveniment, triplarea numărului de participanţi şi de organizaţii implicate au făcut ca Street Delivery să fie împărţit în secţiuni coordonate în fiecare an de specialişti din domeniile respective: arhitectură, muzică, film,teatru, performance, expoziţii, workshop-uri, evenimente dedicate copiilori.
Street Delivery reinventează şi întăreşte rolul structural pe care forul public l-a jucat în toate oraşele europene, încurajează gradarea complexă între spaţiul public şi cel privat, propune un mediu urban care să inspire viaţa de zi cu zi şi converteşte peisajul dezolant în ambient viu.