Acest eveniment a avut loc in data de 31 Dec 2014.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 31 decembrie 2014, de la ora 22:00, The Fresh şi Discotecă prezintă Retro Revelionul Românesc la Patinoarul Floreasca din Bucureşti. Colectivul Discotecă îi readuce sub luminile reflectoarelor pe prinţesa muzicii uşoare româneşti Corina Chiriac şi pe zâna RomPop Marina Voica, o combinaţie vanilla & chocolate, alături de OK Corral şi DUN & DVN.

Şlagăre în vogă atunci şi acum, ţinute de ocazie, muzica uşoară de altă dată, artişti electro-alternativi, toate acestea sunt incluse în pachetul contemporan Retro Revelionul Românesc – o seară fără egal, dezlănţuită în sala din incinta Patinoarului Floreasca, unul dintre cele mai cool spaţii ale Bucureştiului anilor ’60-’80. Acolo unde hipsterii vremii fluturau din pantalonul evazat sau bufant pe ritmurile RomPop ale acelei epoci.

Lineup Retro Revelionul Românesc

21:30 – 22:30 – Discotecă
22:30 – 23:00 – Corina Chiriac
23:00 – 23:45 – Discotecă
23:45 – 00:15 – Marina Voica
00:15 – 03:45 – Dun & Dvn
03:45 – FINAL – OK Corral

Bilete Retro Revelionul Românesc la Bucureşti

Preţul unui bilet de acces este de 280 lei de persoană şi include open bar şi open buffet. Acces limitat la 350 de persoane. La 7 bilete achiziţionate, al 8-lea este gratuit.

Preţul pentru rezervarea unei canapele este de 200 lei, pentru două canapele 350 lei, iar pentru 3 canapele 500 lei. Rezervările se fac în limita locurilor disponibile.

Pentru bilete, rezervări mese şi detalii: Daniel Drăghici – 0740.250.360 / [email protected]

Grup de arheologie sonică, Discotecă readuce de 2 ani încoace pe scena petrecerilor din România un tip de distracţie unic, inspirat din bogata discografie RomPop, aparţinând prolificei perioade a anilor ’60-’90. Fondat de Batiscaf Radio, Coughy şi Sillyconductor, acest discoletiv reînvie de la o petrecere la alta şlagăre pop inegalabile, fabricate în România, prin recitaluri mult-aşteptate ale starurilor din generaţia de aur a muzicii uşoare româneşti şi prin reeditări ale discurilor din arhiva Electrorecord, preferatele pick-up-urilor de altă dată.

Una dintre stelele pline de strălucire a muzicii uşoare româneşti, Corina Chiriac debuteză în 1970 în cadrul concursului TV „Steaua fără nume”, unde obţine nota maximă. Corina Chiriac se remarcă prin talentul nestăvilit de cântăreaţă, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni şi actriţă, reprezentând România la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov cu şlagărele „Inimă nu fi de piatră” şi „Va veni o clipă”.

Prezenţa scenică debordantă şi vocea splendidă, cu nuanţări neaşteptate, au transformat melodii ca „Am visat odată”, „Strada speranţei”, „Ce mică-i vacanţa mare” sau „Ne cunoaştem din vedere” în şlagăre adesea fredonate şi premiate la festivalurile autohtone sau europene de muzică uşoară.

Originară din Rusia, doamna muzicii uşoare Marina Voica, farmecă prin candoarea şi talentul nestăvilit. S-a făcut remarcată pentru prima oară în anii 50, în cadrul unei emisiuni de la TVR, rampa de lansare pentru starurile RomPop din epoca respectivă. Vocea suavă, completată de prezenţa sa diafană, au transformat-o în scurt timp în adorata stea a muzicii autohtone, chiar dacă arta sa a fost la un moment dat interzisă la radio, din cauza contextului politic de atunci.

Renumite şlagăre ca „Şi afară plouă, plouă”, „Să nu-mi vorbeşti de iubire”, „Pentru-a nu ştiu câta oară”, „Fetele cu ochi albaştri”, „Glasul roţilor de tren” sau interpretarea melodiei „Common people” a trupei Pulp răsună peste ani prin spiritul vivace al Marinei Voica, această zână care cântă, dansează şi bate la tamburină, mesmerizând publicul cu un apetit insaţiabil pentru viaţă şi muzică.

Tiberiu Jakabu şi Bogdan Danciu, sau Vania şi Thornado pentru cunoscători, sunt creatorii proiectului OK Corral, care din 2007 şi până în prezent, înroşesc butoanele, eliberând ritmuri dintre cele mai dansabile. Însufleţiţi de aceeaşi misiunea, de a electriza publicul, cei doi DJ se declară fideli muzicii dance, pe care o pun în valoare recurgând la influenţe nu-funk, nu-disco, house şi techno, pentru a atinge sound-ul care i-a consacrat pe scena muzicii româneşti de club.