Cei pasionaţi de poveştile cu vampiri şi de muzica rock au avut ocazia să asculte şi să vadă un show teatral impresionant, susţinut de trupa italiană Theatres des Vampires, în seara de 19 aprilie 2012, în clubul Wings din Bucureşti.

Seara a început cu mici întârzieri comparativ cu programul anunţat iniţial. Atmosfera din deschiderea „vampirilor” din Italia a fost pregătită de formaţiile Eufobia, Lunacode, Tiarra şi JTR Sickert. Pe măsură ce se apropia ora la care trebuiau să intre pe scenă membrii Theatres des Vampires, publicul devenea tot mai numeros. Formaţiile din deschidere au fost aplaudate, prestaţiile unora dintre ele fiind foarte bine apreciate de către spectatori.

Decor şi recuzită demne de poveştile cu vampiri

În jurul orei 22:15, decorul scenei a început să se fie aranjat pentru show-ul italienilor de la Theatres des Vampires. Întregul concept al concertelor susţinute de membrii trupei este inspirat din poveştile renumite cu vampiri, ale scriitoare Anne Rice. Printre cranii şi pseudo pietre de mormânt, Fabian Varesi (clape), Zimon Lijoi (bass), Gabriel Valerio (tobe), Stephan Benfante (chitară) şi Sonya Scarlet (voce) şi-au făcut intrarea, purtând fiecare câte o mască ce le ascundea chipul. Nu a durat mult şi vocea solistei a răsunat, printre aplauzele şi ţipetele spectatorilor. „Keeper of secrets„, „Lilith mater inferorum„, „Bring me back” şi „Angel of lust” au fost primele piese care au dezlănţuit pe scenă spiritul vampiric al formaţiei.

Prima ţinută a Sonyei Scarlet atrăgea instant privirile atât prin sumaritate, cât şi prin culoarea sa, de un roşu aprins. Cu vocea jonglând pe note acute, Sonya Scarlet zâmbea din spatele machiajului abundent, strângând uşor mâinile întinse de fani către ea. „Blood addiction„, „Le Grand Guignol„, „Moonlight waltz” şi „Apart„, au fost câteva dintre piesele care au urmat în concert.

Costume impresionante, sânge şi pasiune

La finalul uneia dintre piese, solista s-a mânjit pe faţă şi pe decolteu cu un lichid roşu, ce imita sângele. Apoi Sonya Scarlet a apărut pe scenă într-o nouă ţinută, de data aceasta fiind îmbrăcată în negru, cu o mască impresionantă, simbolizând „Medousa„, piesa ce răsuna din boxe. Show-ul teatral a continuat cu piese precum „Rain„, „Wherever you are„, „Sangue” şi „La danse macabre du vampire„. Ritmul pieselor devenea din ce în ce mai alert, iar fanii se mişcau după acest ritm şi la îndemnul solistei. Câţiva dintre ei au avut şi ocazia să cânte alături de membrii formaţiei, în timp ce Sonya Scarlet le întindea microfonul, de pe scenă.

Pentru ultima parte a concertului, partea de bis, Sonya Scarlet a apărut pe scenă într-o nouă ţinută, de data aceasta într-una albă. Fanii Theatres des Vampires au avut ocazia să asculte live piesele „Carmilla” şi „Blutdivine„. Chiar dacă fanii au cerut mai multe piese, Theatres des Vampires a coborât de pe scenă la finalul celei de-a doua piese, după ce le-au mulţumit celor din club pentru prezenţă.

Concertul Theatres des Vampires din clubul Wings din Bucureşti a făcut parte din turneul european pe care formaţia îl susţine în acest an.

Galerie foto Theatres des Vampires la Bucureşti

Foto: Anca Tudosă