Putem spune, cu siguranţă, că show-ul de sâmbătă noaptea (8 noiembrie 2014) de la Romexpo a fost cel mai spectaculos din câte au avut loc în România în ultimii 5 ani în sfera muzicii electronice. Armin van Buuren a venit în Bucureşti ca parte din turneul de promovare a ultimului său album, „Intense”, care se menţine în actualitate, deşi a fost lansat acum mai bine de un an.

Armin Only: Intense s-a ridicat la aşteptările publicului şi chiar le-a depăşit. Experienţa artistului olandez şi a echipei organizatoare adunată în urma anului petrecut în turneu prin toată lumea s-au cristalizat într-un show perfect construit, atent rafinat după interacţiunea cu publicuri de pe aproape toate continentele.

Firul narativ al show-ului Armin Only: Intense a fost construit cu ajutorul regizorului de teatru Jos Thie, care a adus la viaţă piesele lui Armin şi ale altor DJ sau trupe într-un mod inedit şi inovator. Regia spectacolului a pus în valoare calitaţile vocale ale soliştilor care l-au însoţit pe Armin şi care au avut intervenţii ireproşabile atât prin piese de pe albumul „Intense”, cât şi prin creaţii mai vechi ale lui Armin, precum „Fine Without You”, „Take A Moment” sau „In And Out Of Love”.

Armin van Buuren la Bucureşti - Foto: fb.com/arminvanbuuren
Armin van Buuren la Bucureşti – Foto: fb.com/arminvanbuuren

Eller van Buuren şi trupa sa, Bagga Bownz, cu talentatul Koen Herfst la tobe, Richard Bedford, Trevor Guthrie, Laura Jansen, Fiora, Lauren Evans şi Cindy Alma ne-au încântat şi emoţionat de-a lungul serii în diferite formule, dintre care un medley senzaţional pe piesa „These silent hearts”.

„Bucharest, are you ready to get more intense?”

Binenţeles, punctul central al show-ului Armin Only a fost artistul olandez, care a mixat timp de 6 ore fără pauză, punctând etapele spectacolului prin intervenţii care au adus publicul în extaz. „Bucharest, are you ready to get more intense?”, ne-a întrebat el, iar publiul a răspuns cu mult entuziasm de fiecare dată.

Armin van Buuren la Bucureşti - Foto: fb.com/arminvanbuuren
Armin van Buuren la Bucureşti – Foto: fb.com/arminvanbuuren

Intrarea sa în scenă, după o oră în care a mixat în spatele unei semisfere, înconjurat de proiecţii inspirate, a declanşat un val de manifestări ale bucuriei de-a dreptul copleşitoare din partea celor 9000 de persoane aflate în public, show-ul fiind sold out.

Cu o sonorizare impecabilă şi o scenografie complexă, dar mai ales cu un set extrem de bine construit, Armin a cucerit definitiv publicul din România, ridicând standardele pentu un show de muzică electronică la un nivel greu de egalat de către alt DJ.

„We are here to make some noise”

Publicul a aplaudat frenetic, a cântat la unison hit-uri precum „Beautiful life”, „This is what it feels like”, „World falls apart”, „Concrete angel”, „Use somebody” sau „Fine without you now” şi a dansat energic pe „D# fat”, „Adagio for strings”, „Save my night” sau „We are here to make noise”. Unul dintre momentele de neuitat ale Armin Only: Intense a fost dansul în sincron pe piesa „Ping Pong”, al cărei punct culminant a fost eliberarea baloanelor galbene în public.

Nu au lipsit nici remix-uri ale hit-urilor din muzica pop, care au completat perfect atmosfera festivă a show-ului: John Legend – „All of me” sau Coldplay – „A sky full of stars” au ridicat mâinile în aer.

S-au auzit şi ecouri româneşti la Romexpo sâmbătă, cu piesele lui Bogdan Vix & Renee Stahl – „Forever” şi Andrew Rayel feat. Alexandra Badoi – „Goodbye”, Bogdan şi Alexandra dansând alături de noi, în public.

Trupa de dansatori şi acrobaţii din spectacol au fost o altă parte a show-ului care a făcut deliciul publicului, menţinând nivelul de energie ridicat şi curiozitatea aprinsă pentru următoarele elemente din Armin Only, care au sosit însoţite de artificii, foc şi efecte vizuale impresionante.

„Going back to basics”

Marea surpriză a nopţii a fost ultima oră a spectacolului, când Armin a părăsit scena principală şi a apărut în spatele sălii, foarte aproape de public. De la un pupitru modest prin comparaţie cu main stage, a pus un set pe vinyl, „old school”, ca tribut adus începurilor Armin Only din 2001.

Armin van Buuren la Bucureşti - Foto: fb.com/LauraJansenTunes
Armin van Buuren la Bucureşti – Foto: fb.com/LauraJansenTunes

Cu un show simplu de lasere în fundal, Armin a trecut peste oboseala acumulată şi s-a distrat alături de public, mixând hit-uri devenit fundamentale pentru muzica trance, precum „For An Angel” a lui Paul van Dyk, „Silver bath” a lui Plastic Boy sau „We come 1” de la Faithless. A fost finalul ideal pentru o noapte de neuitat, alături de un artist care reuşeşte întotdeauna să se autodepăşească şi să transforme pasiunea publicului în amintiri minunate.

„I don’t want it to end!”

La conferinţa de presă de dinaintea show-ului Armin a declarat că nu ar vrea ca turneul să se termine pe 6 decembrie, însă este conştient că e bine să încheie la apogeu. A completat apoi cu faptul că întreaga echipă ce a pus în scenă acest turneu a devenit o mare familie şi se gândeşte dacă poate realiza încă un turneu Armin Only, fiindcă va fi dificil să găsească o echipă atât de bună de oameni, care au demonstrat nu doar profesionalism, ci şi deschidere faţă de a încerca noi elemente menită să surprindă şi să bucure publicul.

Noi rămânem cu amintirea unui show desăvârşit, în care artiştii au întâlnit un public receptiv şi entuziast, ce a savurat până la final fiecare beat. Va fi o experienţă greu de egalat, dar să vedem ce spectacole ne va aduce anul viitor.