În perioada 1-3 septembrie 2023 va avea loc a 11-a ediție a festivalului Jazz in the Park, unde artiști precum Nani Noam Vazana, Pantaloons, Andrei Petrache Trio, FUNKorporation, Dodo,The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Mansur Brown, The Heliocentrics, Theo Croker, și mulți alții vor face spectacol pe scenele amenajate în Parcul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Jazz in the Park reprezintă un festival ce îmbină muzica de calitate cu promovarea valorilor pozitive în cadrul comunității. De-a lungul timpului, festivalul a găzduit nu mai puțin de 400 de concerte de jazz ce au inclus artiști de renume internațional, ceea ce îl plasează în poziția de unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa.

Pe lângă prezentarea unor performanțe muzicale de excepție și prezența unor artiști remarcabili, Jazz in the Park aduce în cadrul său o diversitate de activități menite să aducă bucurie publicului de toate vârstele:

  • Music Loung – un loc în festival în care participanții vor putea participa la ateliere live de percuție, chitară, pian, dedicate atât celor care nu au mai atins vreun instrument, cât și celor care vor să cânte în parc;
  • Curtea cu vinyluri – un târg de discuri cu cei mai faini vânzători din țară și echipamente muzicale de la producători autohtoni;
  • Play Area – un loc de joacă cu simulatoare muzicale amuzante

Gurmanzii vor găsi pe lângă clasicele food truck-uri și trei curți cu restaurante pop-up, o piață gourmet cu produse tradiționale românești, precum și o curte cu vinuri, o curte cu ateliere de gin și un atelier de pizza.

Copiii vor avea parte de activități special dedicate lor. Vor exista două zone în festival dedicate copiilor, iar aceștia vor putea participa la ateliere de muzică în Music Lounge.

Pentru al doilea an consecutiv participanții la festival vor putea să înregistreze cele mai frumoase momente trăite la festival și să le revadă apoi în People’s Aftermovie. Conceptul se bazează pe implicarea activă a publicului, oferindu-le posibilitatea de a fi și ei creatori de conținut și de a-și documenta propriile experiențe.

Program Jazz in the Park 2023

Vineri, 1 septembrie

Billy Cobham Band
Fun Lovin’ Criminals 
Theo Croker 
Nightmares on Wax
Alexandru Andrieș 
Jan Gunnar Hoff Trio 
Tatran
Daykoda
Andi Moisescu 
JazzQuarters Trio
Andra Botez

Sâmbătă, 2 septembrie

Mulatu Astatke 
Ronnie Foster
Mansur Brown
 The Heliocentrics
 Mork
 JazzyBit
 Andrei Irimia 
Guts 
Klawo
Moss Farai
Duminică, 3 septembrie
The Cinematic Orchestra
Camilla George
Ada Milea
7th SENSE
DSP Orchestra
Nickodemus
KLT & Jessy Elsa Palma
Misha Blanos

Abonamente Jazz in the Park

Abonamentele și biletele pe o zi pentru Jazz in the Park ediția a XI-a, se pot achiziționa de pe www.iabilet.ro la următoarele categorii de prețuri:

Abonament Standard – 375 lei
Acces pe o zi – 159 lei

Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un părinte.

Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.