Roger Sanchez revine pe 12 iulie 2014 în România pentru a mixa în cadrul Life in Color, alături de Adventure Club, Ernesto Ferreyra şi Dan Finţescu & OLiX . Înaintea show-ului de pe plaja Loft din Mamaia, Roger ne-a acordat un scurt interviu în care ne-a povestit despre colecţia sa impresionantă de discuri, scena muzicală newyorkeză, dar ne-a împărtăşit şi un secret.

New York, New York

Roger Sanchez este un DJ care în cei 20 de ani de carieră şi-a câştigat, pe bună dreptate, locul in istoria house-ului mondial. De loc din New York, oraş ce înglobează în mod spectaculos oameni, culturi, vise şi dorinţe, Roger Sanchez şi-a demonstrat de mic înclinaţia spre artă. A studiat arhitectura, însă la un moment dat a renunţat la şcoală pentru a îşi încerca norocul în muzică. Timpul a demonstrat că alegerea a fost una extrem de bună, Roger fiind prezent pe scenele din toată lumea pe parcursul carierei sale.

Oriunde ar fi dragostea sa pentru New York rămâne însă neclintită. Despre scena muzicală de acolo artistul ne-a declarat că iubeşte: „diversitatea muzicii din New York. Există latino, soul, hip-hop, jazz, de toate, pentru că eşti în New York. Pentru mine zona house de acolo a început după ce a fost în Chicago şi s-a dezvoltat. În special acum, a devenit mai tânără şi mai fresh. Ceea ce este un lucru bun.

O colecţie mai mult decât impresionantă

Pentru Roger muzica nu este doar un job, este un mod de viaţa. Şi ca orice pasionat, muzicianul american şi-a pus de-o parte cele mai de seamă posesii: discurile. De-a lungul timpului a strâns un număr absolut năucitor de exemplare: „Le-am pierdut numărul după 25.000. […] Aveam un depozit în care le păstram, am început să le mut, astfel încât uşor, uşor li s-a mai redus numărul şi am mai salvat spaţiu.

Pasiunea lui pentru muzică este mai mult decât evidentă prin producţiile sale muzicale. Fiecare piesă marca Roger Sanchez este ca o pânză nouă pe care artistul o pictează cu sunete inspirate de ceea ce vede şi simte în jurul său. „În ultimul timp am fost foarte inspirat de sound drum recent apărut, mulţi producători noi care sunt inspiraţi de oameni de care eram şi eu influenţat la începuturi. Sunt inspirat, ca întotdeauna, de Ibiza, de natură. Asta îmi dă o energie pozitivă puternică.

Secretele din spatele unei cariere remarcabile

Deşi este un rock star printre DJ-ii de house, Roger Sanchez nu are nici de departe atitudinea ce vine cu un astfel de statut. Este dezinvolt, sincer, comunicativ şi prietenos, elemente ce îl fac extrem de abordabil şi în acelaşi timp par să stea în spatele longevităţii carierei sale.

Cred că trebuie să fi tu însuţi şi mie, personal, îmi place să fiu în legătură cu oamenii. Acesta este unul dintre motivele pentru care fac muzică, să fiu aproape de oamenii. Cred că cei care au atitudinea şi sunt aroganţi nu durează (n.r. în industrie).

https://www.youtube.com/watch?v=YCRu4zFLYxo

L-am rugat pe muzicianul american să ne împărtăşească un secret şi, deşi la început a ezitat, mai apoi ne-a declarat dragostea sa pentru un anumit preparat din cafea: „Un secret despre mine…hmmm…ceea ce este într-adevăr secret încerc să nu spun nimănui. Iubesc şi sunt aproape dependent de espresso. […] (n.r. băutura mea prefertă) este un caramel espresso, are caramel şi dublu espresso„.

The S-Man is back

Pasiunea pentru muzică şi energia sa, ce nu pare să se domolească, îl fac pe Roger Sanchez un producător de succes. Pe lângă propriile piese, Roger are şi un lable de succes, Stealth Records, iar mai nou a creat un alt lable, UNDR THE RADR, despre care spune că „este pentru proiecte mele mai underground, deep house. Este un lucru de care sunt foarte entuziasmat, am lansat materiale noi sub numele alter-ego-ului meu, S-Man, şi pe asta mă concentrez anul acesta”.

S-Man în Chicago în iunie 2014 - Foto: facebook.com/rogersanchezfanpage
S-Man mixând în Chicago, în iunie 2014 – Foto: facebook.com/rogersanchezfanpage

Perioada acesta este una extrem de aglomerată pentru Roger: urmează să lanseze o mulţime de materiale noi marca S-Man şi este în mijlocului unui turneu european cu foarte multe show-uri.

Roşu, albastru-cobalt şi alb – culorile ce îl definesc pe Roger Sanchez

Life in Color este un eveniment ce sărbătoreşte viaţa şi îi subliniază frumuseţea prin culoare. Iar culoarea este cea care reuşeşte să capteze sentimente, trăiri şi imaginaţia şi să le ducă povestea mai departe.

Pentru Roger Sanchez în acest moment sunt trei culori care îi definesc viaţa: „Este o combinaţie interesantă pentru că roşu rămâne pentru mine culoarea pasiunii. Albastru este culoarea mea preferată şi, pentru mine, reprezintă frumuseţea oceanului, mişcare, apă. Iar albul este o pânză nouă pe care poţi începe ceva.

6 tone de vopsea fluorescentă îi aşteaptă pe petrecăreţii de la Life in Color
Şase tone de vopsea fluorescentă îi aşteaptă pe petrecăreţii de la Life in Color

Despre set-ul său din cadrul Life in Color Roger spune că va conţine: „O mulţime de piese noi, pe care le-am produs, reeditări ale pieselor mele clasice„. În plus, artistul care a mai fost prezent în ţara noastră la evenimente ca B’ESTFEST 2011 sau Liberty Parade 2012 le-a transmis fanilor şi un mesaj: „Aştept cu nerăbdare să îmi văd toţi fanii din România şi ne vedem pe plajă!”

Artistul american va mixa în cadrul Life in Color, eveniment ce va colora participanţii de pe plaja Loft din Mamaia cu şase tone de vopsea fluorescentă. Petrecerea organizată de Events va începe la ora 21:00 şi va ţine până în zori.