Înaintea primului concert The Temper Trap la Bucureşti, de pe 21 februarie 2017 în Fratelli Studios, am avut ocazia să stăm de vorbă cu băieţii şi am fost curioşi să aflăm ce au artiştii de spus despre România, despre publicul lor şi despre cel mai nou album, „Thick As Thieves”.

Chiar dacă turneul de promovare al celui mai recent album i-a purtat prin întreaga lume, Dougy Mandagi, Toby Dundas, Jonathon Aherne şi Joseph Greer au ajuns la Bucureşti cu o seară înainte de concert şi astfel au avut ocazia să se plimbe prin împrejurimi şi să-şi facă o părere destul de bună despre români. Mai mult, băieţii susţin că ştiau deja că românii sunt foarte pasionaţi de concerte şi că erau convinşi că primul lor show în România va fi un succes.

The Temper Trap în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Bucureştiul a fost punctul final al turneului de promovare pentru noul album „Thick As Thieves”, aşa că am vrut să aflăm mai multe despre acest material, cum a fost diferit pentru ei şi care au fost părţile lor preferate în conceperea acestuia.

„Am pornit la drum cu albumul acesta concentrându-ne mai mult pe sunetul primului album, un pic mai dinamic şi cu mult mai multă chitară, cu un sunet mult mai brut, îmbinat cu metodele de producţie pe care le-am învăţat în procesul de creaţie al celui de-al doilea album. Cred că albumul reuneşte părţile astea două în ceva nou. Cel mai mult îmi place să cânt live melodia «Alive», e o melodie foarte energică şi publicul îi simte imediat energia. E pur şi simplu o melodie distractiv de cântat”, ne-a spus Jonathon Aherne, bassistul trupei.

The Temper Trap s-a format în anul 2005 şi a trecut prin mai multe schimbări de componenţă, însă sound-ul lor special s-a păstrat. Show-ul pe care îl fac pe scenă consideră băieţii că îi fac unici.

„Când susţinem un concert, poate oamenii se aşteaptă să audă «Sweet Disposition» sau restul albumului, dar noi credem că facem un spectacol destul de energic, aşa că probabil acesta este un lucru la care oamenii de obicei nu se aşteaptă”.

Luând în considerare toate cele trei albume lansate de The Temper Trap şi întrebaţi care este melodia care cuprinde cel mai bine identitatea trupei, părerile au fost împărţite. Toboșarul Toby Dundas şi Jonathon Aherne consideră că melodia „Love Lost” are cele mai multe elemente definitorii pentru trupă, pe când chitaristul Joseph Greer şi vocalistul Dougy Mandagi ne-au spus că melodia lor preferată este „Ressurection”, datorită versurilor sale puternice.

The Temper Trap în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Un alt punct forte al băieţilor îl constituie şi videoclipurile lor foarte bine gândite, cel mai impresionant fiind scurt metrajul melodiei „Love Lost”.

„Videoclipul a fost, într-adevăr o experienţă aparte, dar noi nu am avut nimic de-a face cu el. Dougal Wilson ne-a dat scenariul videoclipului şi totul ni s-a perfect, încât nu am vrut să schimbăm nimic la el”, ne-a mărturist Jonathon.

Fiind o trupă ce a călătorit în întreaga lume, am fost curioşi să aflăm care a fost cel mai memorabil moment pe care l-au avut în concerte.

„A fost un concert în cadrul unui festival, aşa că nu ne aşteptam la mare lucru, dat fiind că oamenii nu veniseră neapărat pentru noi sau, mai ales, că nu puteai să găseşti muzica noastră pe nicăieri atunci, decât, eventual, o copie piratată. Dar concertul s-a transformat în ceva imens, cu un public de 30.000 de oameni, iar eu nici măcar nu mă puteam auzi pentru că tot publicul ne cânta melodiile”, şi-a amintit Dougy Mandagi despre primul lor concert din Mexic.

Atât muzica, cât şi atitudinea componenţilor trupei The Temper Trap sunt o dovadă clară că băieţii sunt realmente pasionaţi de creaţiile lor. Chiar dacă artiştii consideră că energia concertelor este elementul lor definitoriu, după scurta noastră discuţie putem spune că pasiunea lor pentru muzică îi face realmente speciali.

Interviu cu The Temper Trap, înaintea concertului de la Bucureşti