Ajunşi la „vârsta majoratului”, membrii trupei Bere Gratis au acceptat să ne povestească despre această etapă din cariera lor. De asemenea, am aflat şi mai multe detalii despre concertul pe care trupa îl va susţine pe 27 octombrie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti.

Gabriel Catană: Anul acesta împliniţi 18 ani de carieră. Cum vă simţiţi la această vârsta, acum că sunteţi deja „majori”?

Bere Gratis: Ne simţim bine pentru că facem ceea ce ne place, iar acest lucru ne dă combustibil să mergem mai departe în călătoria noastră muzicală.

G. C.: Odată cu maturizarea muzicală, se schimbă ceva la Bere Gratis?

B. G.: Am învăţat câteva lucruri în toţi aceşti ani. Când începem un proiect nou, fie că e vorba de un concert, fie că e vorba de un cântec, anumiţi paşi îi ştim pe de rost, iar lucrurile vin de la sine. Totodată, nu lăsam experienţa să omoare emoţia, pentru că acest din urmă lucru este mai important atunci când povestitorul îşi spune propriile poveşti.

G. C.: Înteleg ca veţi sărbători „majoratul” alături de fani, prin concertul de la Bucureşti, de pe 27 octombrie 2016. Ce surprize pregatiţi pentru concert?

B. G.: Avem caţiva invitaţi, mai mult sau mai puţin surpriză, alături de care vom încerca să facem o atmosferă cu adevărat frumoasă.

G. C.: Care sunt aceşti invitaţi surpriză?

B. G.: Nu vom dezvălui numele lor, deşi, pe unii dintre ei îi puteţi bănui, dacă vă gândiţi la piesele recent lansate.

G. C.: Ce doriţi să promovaţi prin acest concert?

B. G.: Atât proiectul pe care îl avem cu maestrul Gheorghe Zamfir, cât şi noul material de studio, „Tonomatul de vise”. Dar în primul rând, vom celebra cei 18 ani de carieră, pe care i-am împlinit în această toamnă.

G. C.: În acest concert, veţi avea şi un invitat special, pe maestrul Gheorghe Zamfir, alături de care aţi lansat piesa „Frate”. Cum a decurs această colaborare?

B. G.: În această vară, am avut câteva concerte prin ţară alături de maestrul Gheorghe Zamfir. Într-o seară, dumnealui a ascultat piesa şi şi-a manifestat imediat dorinţa de a participa la înregistrari. După spusele maestrului, mesajul cântecului a contat enorm în luarea acestei decizii.

G. C.: Ce urmează după concertul „18 ani, frate”?

B. G.: Probabil, câteva zile de pauză. Apoi, ne-am dori un turneu de cluburi, în această iarnă sau în aer liber, la vară.

G. C.: În afară de concert, cum veţi sărbători aniversarea voastră?

B. G.: Cu ceva „bere gratis” după concert, în spatele scenei, alături de prieteni.

G. C.: Care este piesa pe care aţi dori să o ascultaţi la „majoratul vostru” şi de ce?

B. G.: „Îţi mai aduci aminte”. Este unul dintre primele cântece Bere Gratis.

G. C.: Povestiţi-ne o amintire specială din cei 18 ani de carieră!

B. G.: Ar fi mai multe, toate referindu-se la acelaşi lucru. Senzaţia de bucurie şi fericire pe care o aveam, mai ales în primii ani, de fiecare dată când, aflaţi în turneu, descopeream locuri minunate din această ţară cu adevărat frumoasă.

Concertul susţinut de Bere Gratis de la Sala Palatului din Bucureşti este un eveniment organizat de Spectaculis.