Ellinor Olovsdotter, o tânără în vârstă de 28 de ani, s-a născut şi a crescut în Suedia. În adolescenţă a muncit şi a strâns bani, după care a hotărât să îşi lase tărâmurile natale în spate, să călătorească şi să cunoască cât mai multe părţi ale lumii. Din întâmplare, creativatea strânsă s-a canalizat în muzică, astfel a luat fiinţă proiectul Elliphant.

După ce a lansat câteva single-uri, Elliphant a devenit un nume sonor în lumea întreagă, cu titluri precum „Down On Life” şi „Could It Be”. Anul 2014 se anunţă un an foarte ocupat pentru artistă, pregăteşte lansarea primul album. În drumurile ei, va face un popas şi în Bucureşti, în cadrul petrecerii „Deck Sounds” din 25 ianuarie 2013, la Atelierul de Producţie, alături de YellLow şi RotoPerCutoR.

Am stat puţin de vorbă cu artista şi am fost curioşi să aflăm dacă se vede făcând muzică pe un termen lung sau dacă are alte planuri profesionale, răspunsul ei fiind demn de un spirit liber.

„Nu o să vreau niciodată să pun această presiune pe mine şi să îmi plănuiesc viitorul atât de în detaliu. Ştiu că voi creea o casă bună şi un mediu potrivit pentru copii mei, dacă voi avea copii. Şi ştiu că voi continua întotdeauna să fiu o persoană creativă, pentru mine creaţia este la fel de importantă precum aerul pe care îl respir. Momentan creaţia mea este muzica, nu m-am simţit niciodată mai apropiată de ceva ce să însemne mai mult pentru alţi oameni decât pentru mine, felul în care îmi transform timpul când creez. E o motivaţie foarte mare pentru mine să fiu capabilă să simt că ce fac se poate transforma în ceva pentru lume şi care o va schimba. Cred că aceasta este cea mai adâncă şi cea mai puternică dorinţă a oricărui om”.

Elliphant: de la vibraţii de club până la vibraţii personale

Ne-am gândit la numeroasele călătorii pe care artista le-a făcut şi am fost curioşi să aflăm care ar fi scenariul perfect pentru un concert Elliphant.

„Cred că ar fi foarte distractiv să am un spectacol în Brazilia sau în America de Sud pentru că am primit răspunsuri foarte bune de la fanii de acolo şi au fost printre primii care au îndrăgit Elliphant, mi-ar plăcea să le ofer această apreciere. Dar îmi este greu să răspund la această întrebare deoarece, ca şi Elliphant, sunt într-o misiune şi am responsabilitatea să întâlnesc şi să le răspund oamenilor care susţin şi ascultă muzica Elliphant, aşa că sunt întotdeauna fericită să întâlnesc fanii mei oriunde mă duc. Personal, mi-ar plăcea să petrec o perioadă de timp în Africa, dar nu cred că am atât de mulţi fani acolo. Aşa că, asta mai poate aştepta pentru că viaţa mea se învârte în jurul proiectului Elliphant de o vreme”.

Foto: facebook.com/elliphantmusic
Foto: facebook.com/elliphantmusic

Anul ce tocmai s-a terminat a fost unul decisiv pentru artistă, pavând calea pentru un album de debut foarte aşteptat. „Va fi o reflecţie a persoanei care am fost în timp ce făceam albumul, este haotic, „dezbrăcat”, uneori puţin nervos şi, în multe părţi, plin de speranţă. Este plin de sunete diversificate, are absolut orice de la vibraţii perfecte de club până la vibraţii fragile şi personale.Va fi o idea bună, cu siguranţă”.

Albumul de debut şi planuri pentru 2014

Single-urile lansate în anul 2013 nu au atras numai atenţia fanilor, ci şi a artiştilor, Katy Perry lăudându-i videoclipul piesei „Down On Life”, iar Skrillex a gândit deja o viitoare colaborare, însă Elliphant doreşte să îşi ţină muzica cât mai aproape de suflet, prin influenţe populare.

„Mi-ar plăcea să lucrez cu muzica mai multor culturi. Mi-ar plăcea să aduc mai multe inspiraţii native. Aud tot timpul lucruri care mă inspiră în Elliphant, dar nu am o direcţie anume în care vreau să merg, ştiu doar că vreau să rămân liberă şi sălbatică”.

Foto: facebook.com/elliphantmusic
Foto: facebook.com/elliphantmusic

Abia pornită pe calea muzicii, Elliphant a declarat că industra muzicală poate fi una foarte stresantă şi grea, având nevoie de mai mulţi artişti sinceri. Artista îşi consideră contribuţia adusă acestei industrii exact curajul de a se expune.

„Cred că Elliphant poate să aducă, împreună cu mulţi alţi oameni, o viziune onestă, nu numai o voce frumoasă în spatele unei idei, exact cum obişnuia muzica să facă în trecut. În zilele noastre, hip-hop-ul a cucerit lumea şi din această cauză doar o persoană sinceră, care vine cu durere şi furie, şi nu doar cu o faţă şi voce perfectă reuşeşte să spargă balonul muzicii comerciale. Asta îmi dă mie oportunitatea ca artist pop să încerc să am aceeaşi sinceritate şi să reprezint oamenii reali din societate. Nu am fost niciodată o cântăreaţă perfectă, de fapt nu am fost niciodată o cântăreaţă în sine, aşa că singurul lucru pe care îl am de oferit sunt eu şi curajul de a mă expune”.

În final, artista a declarat că nu ştie la ce să se aştepte de la seara de 25 ianuarie: „Simt că oamenii vor aprecia concertul şi că va fi frumos! Îl aştept cu nerăbdare!”

Evenimentul ce va avea loc în data de 25 ianuarie 2014 la Atelerul de Producţie din Bucureşti marchează debutul unei serii de petreceri „Deck Sounds”. Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta la preţul de 40 de lei, urmând ca în seara evenimentului biletele să fie disponibile la preţul de 50 de lei.