Delilah vine pentru prima oară în România, unde va concerta în clubul bucureştean Atelierul de Producţie. Concertul din data de 21 martie 2014 va fi deschis de Lucia, în timp ce Adnana Sun se va ocupa de warm-up.

Ca o mică încălzire, artista de origine britanică şi-a făcut timp să stea puţin de vorbă cu noi, prilej de a o cunoaşte mai bine înainte de concertul ce urmează să aibă loc la Bucureşti.

Muzica, punctul central al vieţii sale

Paloma Ayana Stoecker, cunoscută în întreaga lume sub numele de Delilah, este una dintre cele mai noi apariţii de pe piaţa muzicală britanică. Deşi s-a făcut cunoscută în urmă cu doar 3 ani, când a lansat single-ul „Time” alături de duo-ul Chase & Status, Delilah cântă de la vârsta de 12 ani.

S-ar părea că muzica a fost întotdeauna un punct central al vieţii sale, aşa că am întrebat-o dacă se vede făcând asta pentru tot restul vieţii. „Restul vieţii pare să fie ceva foarte îndepărtat. Iubesc muzica, mă face fericită când o aud şi sunt foarte entuziasmată când o scriu aşa că, până acum, nu mi-a trecut vreo altă ocupaţie mai bună prin cap căreia să îi dedic restul vieţii mele„.

După ce a devenit cunoscută pe piaţa muzicii electronice, Delilah a reuşit în 30 iulie 2012 să îşi lanseze albumul de debut, „From the Roots Up”, material ce a ajuns rapid în fruntea clasamentelor muzicale britanice. Cu un mix captivant de R&B, trip-hop şi neo-soul, albumul ne-a oferit numeroase hituri, printre care cele mai cunoscute sunt „Go”, „Love You So” şi „Breathe”.

Curioşi să aflăm la ce ne putem aştepta de la un material discografic viitor, am întrebat-o pe Delilah dacă va opta pentru combinaţii şi mai fresh pe viitor. „După primul album trebuie făcut un pas foarte mare„, ne-a răspuns artista, „va avea acelaşi sunet specific mie, dar va avea mult mai multă energie şi cântecele vor fi o provocare mai mare”.

„Îmi place să extrag tot ce e mai bun de la fiecare artist şi să creez ceva nou”

S-ar putea spune că vizibilitatea artistei a avut mult de câştigat din colaborările pe care le-a avut, începând cu melodia „Breathe”, cu Chase & Status, până la concertele pe care Delilah le-a avut în deschiderea artistului Prince în turneul său din 2012, în Australia.

Am întrebat-o dacă aceste experienţe i-au schimbat în vreun fel stilul ei muzical. „Consider că aceste colaborări nu mi-au schimbat stilul, ci au fost nişte experienţe distractive, în sine. Îmi place foarte mult să învăţ tot ce pot de la oamenii cu care lucrez, să încerc să extrag tot ce e mai bun de la fiecare artist şi să creez ceva nou„.

Pe lângă multiplele colaborări, Delilah a avut ocazia să străbată întreaga lume cu muzica sa, aşa că nu puteam să nu fim curioşi care sunt momentele sale memorabile pe scenă. Artista ne-a mărturisit că sunt foarte multe, dar „show-urile din Londra au fost foarte distractive! Să merg la Coachella cu Chase and Status a fost uimitor. Dar şi la Glastonbury, Bestival, sunt atât de multe!„. Mai mult, când am întrebat-o unde i-ar plăcea să cânte în viitor, Delilah a spus că abia aşteaptă să cânte în Statele Unite.

Inspiraţia este importantă pentru orice artist, mai ales când există atât de multe exemple bune pe piaţă, aşa că atunci când am întrebat-o cine o inspiră şi cu cine i-ar plăcea să colaboreze în viitor, Delilah ne-a mărturisit: „sunt un foarte mare fan al lui James Blake. Iubesc tot ce face de la producţie până la artwork. Ar fi incredibil dacă mi s-ar da şansa să lucrez cu el în viitor”.

Biletele pentru concertul pe care Delilah îl va susţine la Atelierul de Producţie din Bucureşti costă 50 de lei în pre-sale şi 60 de lei, în seara evenimentului, la intrare. Biletele în avans pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro şi www.iabilet.ro, dar şi din reţeaua magazinelor Diverta, Grand Café Van Gogh (Str. Smârdan nr. 9), Beros Van Schaik (Str. Covacin nr. 19) şi Laboratorul de Cocktailuri (Str. Stavropoleos nr. 8).