Cristi Minculescu şi Iris sunt „Din Nou Împreună”, în noul turneu care include treisprezece oraşe, în perioada 18 septembrie – 15 octombrie 2015. Cu acestă ocazie am realizat un scurt interviu cu Cristi Minculescu, în care am discutat despre concerte, artiştii din ziua de astăzi şi nu numai.

iConcert.ro: Începe turneul „Din Nou Împreună”, semnat Cristi Minculescu şi Iris, care este un adevărat tur de forţe: 14 oraşe în aproximativ o lună. La ce să se aştepte publicul care va veni la concerte?

Cristi Minculescu: Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Este un drum nou la care pornim cu vechii camarazi. Fiecare concert din acest turneu va conţine o introspecţie în muzica Iris de-a lungul timpului, susţinută mai ales de vocile fanilor.

iConcert.ro: Vor mai urma şi alte concerte după acest turneu, având în vedere actuala mutare în Germania?

Cristi Minculescu: În Germania m-am relocat cu domiciliul din motive medicale acum mai bine de 3 ani, însă cel mai mult timp îl petrec tot în România şi mă bucur foarte mult că e aşa, asta înseamnă că am avut şi vom avea în continuare multe concerte, înainte şi după terminarea turneului.

iConcert.ro: Spuneaţi într-un interviu despre faptul că industria muzicală românească este „plină de cumetrie” şi că nu vă doriţi să mai activaţi aici. Ce v-a făcut să vă răzgândiţi?

Cristi Minculescu: Probabil ca m-aţi prins mai „supărat” la momentul acela. Toţi avem momentele noastre, bănuiesc că sunteţi de acord. Suporterii noştri însă au fost mai tari şi mai hotărâţi ca noi, aşa că iată-ne „Din nou împreună”, datorită lor. Le mulţumim!

iConcert.ro: Faceţi parte din puţinele trupe legendare româneşti care susţin şi tânăra generaţie de artişti rock, precum Tiberiu Albu. Cum vedeţi artiştii de astăzi? Care sunt principalele beneficii pe care le au acum faţă de atunci şi de care mulţi probabil nu sunt conştienţi?

Cristi Minculescu: Libertatea de creaţie şi exprimare, accesul uluitor de rapid, prin internet, la orice tip de informaţie, melodie…

iConcert.ro: De multe ori publicul este criticat pentru lipsa de interes în ceea ce priveşte cumpărarea de CD-uri, participarea la concerte şi, în general, susţinerea artiştilor. Cum s-a schimbat el în aceşti treizeci de ani şi care ar fi principalul reproş adus, dacă el există?

Cristi Minculescu: Sub nicio formă nu ar fi corect să criticăm publicul! Singurul lucru care s-a schimbat în ultimii aproape 30 de ani este că acum oamenii acced foarte uşor online, la orice oră, cu costuri minime sau inexistente, la o sumedenie de tipuri de entertainment: concerte live, albume, filme etc. Interes există şi cred că îşi susţin în continuare preferaţii, doar ca metodele sunt altele, cu mai puţin contact direct. Noi ne bucurăm însă că ne întâlnim cu fanii nostri şi la concerte, nu doar pe Facebook, iar turneul „Din Nou Împreună” ne va duce în şi mai multe locuri aproape de ei.

iConcert.ro: Sunt deja mai bine de treizeci de ani de când trupa încântă şi cântă pentru publicul românesc. Dacă ar exista un top trei, care ar fi cele mai importante lucruri învăţate de trupă? Au dus ele la longevitate?

Cristi Minculescu: Ne apropiem uşor de aniversarea de 40 de ani chiar! Cu toate că se poate spune că istoria noastră fost tumultoasă, ne-am regăsit mereu drumul împreună şi am fost recunoscători publicului pentru o susţinere necondiţionată.

iConcert.ro: Urmează să lansaţi un nou single, în toamnă. Va fi urmat şi de un nou album semnat IRIS? Ce planurile aveţi pentru viitorul apropiat?

Cristi Minculescu: Momentan o luăm cu paşi uşori, dar siguri. Ne concentrăm pe turneul nostru naţional, pe viitorul single şi să fim sănătoşi, celelalte vin de la sine!

Citeşte despre: , , , ,