Foreigner, una dintre trupele legendare ale scenei rock internaţionale, a susţinut un show plin de energie la Sala Palatului din Bucureşti, în seara de 7 mai 2018. A fost primul concert susţinut de Foreigner în România, iar show-ul a făcut parte din turneul mondial „40th Anniversary Tour”. 

Trupa Iris, în noua formulă, avându-l pe Costi Sandu la voce, a deschis seara dedicată formaţiei Foreigner. Cei care nu erau la curent cu schimbările din formaţia Iris de vara trecută, au avut fost luaţi prin surprindere de noua voce, iar pe alocuri, de sonorizarea nu tocmai bine reglată. Deşi versurile erau cunoscute, muzica Iris nu se mai auzea la fel.

Trupa IRIS, în deschiderea concertului Foreigner – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Cei ce vor fi”, „Cine mă strigă în noapte”, „Somn bizar”, „Strada ta” şi nelipsita „Floare de Iris”, unele dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese alei trupei Iris, au fost cântate pe scena Sălii Palatului. În reportoriu au fost adăgate şi două noi single-uri, „Poţi spune orice” şi „Poveste fără sfârşit”.

În jurul orei 21:15, membrii trupei Foreigner au luat scena în stăpânire, dezlăţuind treptat un noian de pasiune şi energie. Kelly Hansen, solistul Foreigner, a fost într-o formă de zile mari – a dansat pe toată scena, a vorbit cu publicul, s-a plimbat printre spectatori, invitându-i să danseze şi să se bucure de energia momentului. Primul mare hit al serii a fost „Cold As Ice”, precedat de piesele „Double Vision” şi „Head Games”.

40 de ani şi un spirit tânăr

Povestea Foreigner a început în 1976, o dată cu muzicianul englez Mick Jones, de britanicul Ian McDonald şi vocalistul american Lou Gramm. Ideea numelui i-a aparţinut lui Mick Jones, având ca sursă de inspiraţie naţionalitatea diferită a membrilor band-ului. În cei 40 de ani de carieră trupa a obţinut 3 nominalizări la Grammy Awards şi a câştigat premii la American Music Awards şi Juno Awards.

Spectatorii de la Sala Palatului au fost rapid prinşi în magia Foreigner şi au cântat fiecare hit la unison cu membrii trupei. Rând pe rând, fiecare membru Foreigner avut momentele proprii de solo, de la chitară, percuţie, clape sau, pentru piese mai speciale, chiar saxofon şi flaut.

Foreigner în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Dirty White Boy”, „Say You Will”, „Feels Like The First Time” şi „Urgent” au ridicat publicul în picioare, în ritm cu energia şi pasiunea degajate pe scenă de membrii Foreigner. Hensen nu a omis să laude frumuseţea româncelor, fiind răsplătit cu chiote vesele de către publicul feminin.

Concertul s-a încheiat cu „Juke Box Hero”, dar a fost curând urmată de partea de bis, când Kelly Hansen i-a invitat pe cei din sală cât mai aproape de scenă. A fost un bis pentru care Foreigner a păstrat câteva dintre cele mai îndrăgite piese: „Long, Long Way From Home”, „I Want To Know What Love Is” şi poate piesa care ar putea rezuma cel mai bine întreaga seară, „Hot Blooded”.

Foreigner în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Seara s-a încheiat cu multe aplauze şi cu promisiunea Foreigner de a reveni în Bucureşti cât de curând, cu un nou concert.

Concertul Foreigner din Bucureşti a fost prezentat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment.