Line-up-ul final al ediţie din acest an a festivalului Rock the City de la Bucureşti a fost anunţat oficial. Evenimentul ce va avea loc pe 27 şi 28 iulie 2013 la Complexul Romexpo îi va aduce în faţa iubitorilor rockului pe: Heaven Shall Burn, Boon, Rezident Ex, Goodbye to Gravity, White Walls şi Psychogod. Aceştia se alătură programului ce îi mai cuprindea pe: Rammstein, Bullet for My Valentine, Trivium şi Enslaved.

Află mai multe detalii despre Rock the City 2013!

Reveniri pe scena Rock the City

După succesul concertului susţinut anul trecut în prima seară de Rock the City 2012, cei de la Heaven Shall Burn revin pe scena festivalului de la Romexpo pe 27 iulie 2013. Trupa din Germania are o istorie de 17 ani, în care a lansat nu mai puţin de şapte albume, cel mai recent, „Veto„, fiind lansat în luna apilie a acestui an. Heaven Shall Burn sunt unii dintre reprezentanţii de seamă ai metalului german şi de-a lungul timpului au concertat pe scenele unor festivaluri ca: Rock Hard Festival, Wacken Open Air Festival sau Summerbreeze.

Boon revin la Rock the City la doi ani de la concertul susţinut la cea de-a treia ediţie a festivalului. Aşa cum le-au promis fanilor, austriecii se întorc la Bucureşti, concertul lor urmând să aibă loc pe 27 iulie 2013. Trupa de metal şi hardrock punk are la activ concerte la festivaluri ca Nova Rock sau Mad Stage Open Air şi a împărţit scena cu muzicieni ca: Volbeat, Sepultura, The Dillinger, Escape Plan, Accept, Clawfinger sau Emil Bulls.

Prezenţe româneşti pe scena festivalului

Nici anul acesta trupele autohtone nu vor lipsi din line-up-ul festivalului. Rezident Ex, Goodbye to Gravity, White Walls şi Psychogod sunt cele patru reprezentante ale rockului românesc ce vor concerta la a cincea ediţie de Rock the City.

Rezident Ex este un supergrup ce îl are ca şi vocalist pe Kempes, fost membru al trupei Cargo. Alături de acesta, muzicieni din România, Germania, Franta şi Australia vor urca pe scena Rock the City pe 27 iulie. Trupa şi-a lansat de curând albumul de debut „Alpha” şi a susţinut un turneu naţional de promovare al acestuia.

Cu un album votat cel mai bun album metal al anului 2012 şi prezenţe pe scenele B’ESTFEST, Peninsula sau Rockstadt Extreme Fest, Goodbye to Gravity este una dintre cele mai apreciate trupe ale metalui românesc. Ei vor concerta la Rock the City 2013 în prima zi de festival.

După ce în ultimii ani constanţenii au concertat în deschiderea unor trupe ca Deftones sau Blind Guardian, cei de la White Walls vor concerta pe 28 iulie pe aceeaşi scenă cu Rammstein şi Bullet for My Valentine.

Tot în ultima zi de festival vor concerta şi cei de la Psychogod. Trupa ce combină stiluri ca hardcore, death, black metal sau industrial are la activ prezenţe pe scenele unor festivaluri ca OST Fest, Padina şi Posada Rock.

Modificări în programul Rock the City

Iniţial anunţată pentru 28 iulie 2013, trupa Enslaved va concerta cu o zi mai devreme. Modificarea a venit, conform organizatorilor, datorită cererii publicului. Astfel, norvegienii au devenit co-headliner-i ai primei seri, alături de Heaven Shall Burn, şi vor susţine un recital mai lung.

Din nefericire, Spineshank nu va mai concerta anul acesta la festivalul de la Romexpo. Trupa americană a fost nevoită să îşi anuleze întreg turneul european din cauza unui deces în familia unuia dintre componenţii grupului.

Program Rock the City 2013

Sâmbătă, 27 iulie 2013

Heaven Shall Burn
Enslaved
Rezident Ex
Boon
Goodbye to Gravity

Duminică, 28 iulie 2013

Rammstein
Bullet for My Valentine
Trivium
White Walls
Psychogod


Abonamente Rock the City 2013

Abonamentele pentru ediţia din 2013 a festivalului Rock the City sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie abonament 2 zile festival Preţ
VIP Preţ Normal 479.25 lei cumpără bilete
Golden Circle Promo 20% 213.00 lei cumpără bilete
Silver Circle Promo 20% 159.75 lei cumpără bilete
Normal Circle Promo 20% 143.78 lei cumpără bilete

Rock the City 2013 este organizat de Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.