Prima zi a festivalului Tuborg GreenFest powered by Rock The City s-a dorit a fi o zi dedicată rock-ului românesc în mod special, în cadrul Complexului Romexpo din Bucureşti, pe 29 iunie 2012.

Află detalii despre Rock the City 2012!

Old Green a fost trupa care a deschis festivalul ce se va încheia duminică, 1 iulie 2012. Formaţia nu a avut parte de un public numeros, însă entuziasmul lor a echilibrat balanţa. Printre piesele interpretate de Old Green s-au numărat şi „Critics„, „Princess teacher„, „Usual experience” sau  „Friends in desquise„. Chiar dacă sonorizarea din timpul concertului nu s-a aflat constant la acelaşi nivel, Old Green a părăsit scena în aplauzele celor strânşi în faţa scenei.

Luna Amară a urcat pe scena Rock The City 2012 în aplauzele spectatorilor. Show-ul lor a fost unul energic, iar membrii Luna Amară au avut grijă ca mesajele pieselor să ajungă la public. „Oraş„, „Dizident„, „Gri dorian„, „În tine tu„, „Întunecare” sau „Loc lipsă” au fost cântecele care nu au lipsit din repertoriul Luna Amară. La final, Luna Amară le-a reamintit celor prezenţi despre implicarea lor în campania de salvare a Roşiei Montane, sfârşind cu apelul „Salvaţi Roşia Montană!

Nume din legenda rock-ului românesc pe scena Rock The City

Următoarea formţie care a urcat pe scenă a fost Timpuri Noi. Schimbările de componenţă ale trupei de-a lungul timpului au lăsat o anumită amprentă, însă publicul a cântat versurile cele mai cunoscute din discografia formaţiei. Dintre piesele cântate de Timpuri Noi au făcut parte „Vecina„, „Tanţa„, „Adeline„, „Stere„, „Helga” şi „Victoria„. Show-ul Timpuri Noi a lăsat publicul într-o stare de bună dispoziţie.

 

Publicul s-a strâns într-un număr considerabil, în faţa scenei, atunci când trupa Celelalte Cuvinte a început să cânte. Călin Pop, solistul Celelalte Cuvinte şi colegii săi, au creat o atmosferă electrizantă. „Aşa e viaţa mea„, „Neam blestemat„, „Zmeie„, „Se închid„, „Balanţa” au fost printre piesele care au pus publicul în mişcare. Celelalte Cuvinte au încheiat concertul într-o notă optimistă prin cântecele „Un sfârşit e un început„, „Iarba prin păr” şi „Dacă vrei„. La final, Călin Pop a îngenuncheat pe scenă în faţa publicului, în semn de mulţumire.

Heaven Shall Burn –  un concert plin de energie

Iar ziua rock-ului românesc s-a încheiat o dată cu retragerea de pe scenă a Celelalte Cuvinte. Prima seară de Tuborg GreenFest powered by Rock The City s-a încheiat cu show-ul energic susţinut de formaţia Heaven Shall Burn, din Germania.

Nemţii au cântat pentru prima dată în România, însă la final au mărturisit că speră la o revenire pe scena românească. Cu un sound puternic şi piese ritmate, Heaven Shall Burn a cucerit o parte din publicul care încă nu plecase din faţa scenei. Printre piesele interpretate de Heaven Shall Burn s-au numărat „Black tears„, „Combat„, „Forlorn skies„, „The Omen„, „Voice of the voiceless” şi „Return to sanity„.

În timpul concertului, solistul trupei, ajutat de un puşti de câţiva anişori, adus pe scenă din public, le-a aruncat spectatorilor câteva tricouri cu numele trupei. La final, membrii Heaven Shall Burn au recunoscut că au avut sentimente de îndoială în ceea ce priveşte publicul necunoscut lor, însă pe parcurs au mulţumit pentru suportul oferit şi atmosfera creată de spectatori, fiind plăcut surprinşi de aceştia. Heavem Shall Burn au revenit pe scenă şi pentru un bis ce a cuprins   piesa „Behind a wall of silence„.

Tuborg GreenFest powered by Rock The City continuă pe 30 iunie 2012 cu Lacuna Coil, Black Label Society şi Machine Head în cadrul complexului Romexpo din Bucureşti.

Galerie foto Tuborg GreenFest – Rock The City 2012 – Ziua 1

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu