Luna Amară - Concerte Luna Amară - iConcert.ro

Home » Luna Amară

Luna Amară

Luna Amară este una dintre cele mai controversate trupe de muzică rock din România, atât pentru exprimarea categorică a opiniilor legate de problemele social-politice ale ţării, cât şi pentru faptul că introduce sunetul de trompetă într-un sound alternative.

Trupa, iniţial cunoscută sub numele de Tanagra Noise, în prezent formată din Mihnea Blidariu (voce, chitară, trompetă), Nick Făgădar (voce, chitară), Răzvan Ristea (tobe), Sorin Moraru (bass), Şerban Onţanu-Crăciun (chitară), a fost înfiinţată în anul 1999, la Cluj-Napoca. Luna Amară a debutat în anul 2000, însă abia în 2004 a lansat primul album, „Asfalt”, care a propulsat-o pe primele pagini ale ziarelor. Alte materiale discografice sunt „Loc lipsă” (2006), „Don’t let your dreams fall asleep” (2008), „Pietre în alb” (2011) şi „Live la Conti” (2014).

Printre cele mai cunoscute piese ale formaţiei se numără „Pietre în alb”, „Gri Dorian”, „Roşu aprins”, „Albastru” şi „În tine tu”.

Important de precizat este faptul că trupa s-a implicat în campania „Salvaţi Roşia Montană”, concertând gratuit la toate ediţiile festivalul FânFest, Roşia Montană.

În cei peste 16 ani de carieră, cei de la Luna Amară au cântat în deschiderea unor nume ale muzicii rock cunoscute la nivel internaţional ca Ozzy Osbourne, Rammstein, Deftones, Paradise Lost, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis, Faith No More şi alţii. (Elena Badea)

Concerte, ştiri, recenzii şi galerii foto cu Luna Amară

Rocanotherworld 2020

În perioada 24-28 iunie 2020, are loc cea de-a 5-a ediție a festivalului Rocanotherworld, la The Secret, în zona de agrement Ciric din Iași. Robin and the Backstabbers, byron, Luna Amară, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks şi mulţii alţii vor susţine concerte pe parcursul celor 5 zile ale... 
24 Jun - 28 Jun 2020     ,

Concert Luna Amară la Expirat Halele Carol din Bucureşti

Miercuri, 2 octombrie 2019, de la ora 21:00, trupa Luna Amară revine pe scena din Expirat Halele Carol din Bucureşti. În deschidere vor cânta cei de la Loud Inc.  
2 Oct 2019     ,

Iubim 2 Roţi 2019

În weekendul 24-26 mai 2019, de la ora 18:00, are loc cea de-a 7-a ediţie a festivalului Iubim 2 Roţi, la Club Quantic din Bucureşti. Pe scenă vor urca Coma, Luna Amară, Bucovina, Cargo, Mihai Mărgineanu, Fără Zahăr, ZOB, Breathelast, Trooper, Implant pentru Refuz, Roadkill Soda, Revolver,... 
24 May - 26 May 2019     ,

Concertele lunii februarie 2018 în România

Ca în fiecare an, luna februarie este marcată de multe concerte dedicate iubirii, cu ocazia zilelor de Valentine’s Day şi Dragobete. În acelaşi timp, pe lângă concertele artiştilor locali, din ce în ce mai mulţi artişti internaţionali încep să urce pe scenele din România, faţă... 

Concertele lunii ianuarie 2018 în România

Prima lună din anul 2018 începe în forţă cu concertele unor artişti locali, în mai multe cluburi din întreaga ţară. În acelaşi timp, câteva nume internaţionale ajung în luna ianuarie pe scenele din România.  

FOTO: #3010 Festival 2017 la Arenele Romane din Bucureşti

Subcarpaţi, CCSE, Luna Amară, Coma, Jinxy Von D’ers, Gray Matters, Breathelast, Days of Confusion şi Pixels au fost trupele care au susţinut concerte la Arenele Romane din Bucureşti, pe 30 octombrie 2017.  

Concertele lunii noiembrie 2017 în România

Ultima lună de toamnă ne aduce concerte din genuri muzicale diferite, turnee naţionale ale unor artişti români celebri, dar şi revenirea unor artişti internaţionali foarte aşteptaţi de către fani.  

#3010 Festival 2017 la Arenele Romane din Bucureşti

Luni, 30 octombrie 2017, de la ora 18:00, are loc cea de-a doua ediție a festivalului #3010 la Arenele Romane din București. Şi în acest an, evenimentul își propune să strângă fonduri pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv. Subcarpați, CCSE, Luna Amară, Coma, Jinxy Von D’ers,... 
30 Oct 2017     ,

Concertele lunii octombrie 2017 în România

Luna octombrie vine cu o mulţime de concerte care vor avea loc atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară. Pop, rock, dance, jazz, soul, hip-hop, folk şi electro vor fi genurile muzicale promovate pe scenele din întreaga ţară prin concertele susţinute de cântăreţii români sau... 

Concertele lunii septembrie 2017 în România

Noi toamna numărăm concertele. Aşa că, fără prea multe prezentări, consultă agenda de mai jos şi hai cu noi la cele mai tari concerte şi festivaluri din ţară, în luna septembrie!  
123