Joi, vineri și sâmbătă, între 2 și 4 martie 2023, de la ora 19:30, André Rieu susține trei concerte pe scena BT Arena din Cluj-Napoca. Spectacolele fac parte din cadrul unui nou turneu mondial pentru anul următor, în care artistul promite o nouă experiență muzicală de neuitat.

După numeroase concerte susținute în România, printre care și seria din iunie 2015 de la București, André Rieu revine în inima Ardealului, acompaniat de una dintre cele mai mari orchestre private din întreaga lume, Johann Strauss Orchestra. Inițial, organizatorii au anunțat doar concertul de pe 3 martie 2023, unde capacitatea sălii de spectacol s-a ocupat în proporție de 85% la numai câteva ore după punerea în vânzare a biletelor. Astfel, luând în considerare evoluția accelerată a vânzărilor și interesul masiv din partea publicului, s-au anunțat încă două show-uri de muzică clasică ghidate de bagheta dirijorului André Rieu, pe 2 și 4 martie 2023.

Concertele romantice și vesele ale lui compozitorului includ piese clasice emoționante, valsuri, muzică de film și operă, dar și melodii din muzica mainstream. Pe muzica maestrului André Rieu mii de spectatori au vibrat, au dansat și au rezonat cu emoția experienței unice.

„Emoțiile sunt cheia. Toată lumea este binevenită la concertele mele. Ne deschidem inimile pentru public, iar publicul își deschide inimile pentru noi. În fiecare seară, în sălile de spectacole, eu și orchestra mea vedem oameni dansând și cântând pe culoar, entuziaști și fără griji. Împreună petrecem seri de neuitat. Când oamenii îmi scriu că au nevoie de două săptămâni pentru a-și reveni după concertele mele, devin cel mai fericit om din lume!”

https://www.youtube.com/watch?v=O9jvl9EbrUw

André Rieu este un dirijor și violonist de origine olandeză, care și-a început parcursul artistic încă de la vârsta de 5 ani, când a fost încurajat de tatăl său să ia lecții de vioară. Pasiunea sa pentru acest instrument l-a îndrumat mai întâi să urmeze cursurile Conservatorului din Liege și mai târziu cele ale Conservatorului din Maastricht. Ulterior, și-a finalizat studiile la Academia de Muzică din Bruxelles, ghidat de celebrul profesor de vioară, André Gertler.

Dirijorul a pus bazele Johann Strauss Orchestra în 1987, care a fost compusă inițial din 12 membri. În prezent, aceasta este formată din aproximativ 60 de muzicieni de elită, care au străbătut lumea în lung și în lat în numeroase turnee, alături de André Rieu. Maestrul a câștigat de-a lungul timpului peste 500 de discuri de platină, trei premii Classical Brit pentru „Albumul anului” și a strâns miliarde de vizionări pe YouTube la clipurile sale.

Bilete André Rieu la BT Arena din Cluj-Napoca

Biletele pentru concertele André Rieu de la BT Arena din Cluj-Napoca, de pe 2, 3 și 4 martie 2023, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim, dar şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 690 lei bilete
Categoria I 520 lei bilete
Categoria II 290 lei bilete
Categoria III 390 lei bilete
Categoria IV 310 lei bilete
Categoria V 240 lei bilete

Concertele André Rieu de la Cluj-Napoca sunt organizate de Laishoo Events.