Marți, 6 iunie 2023, de la ora 19:00, trupa Powerwolf revine în București la Arenele Romane, într-un concert special ce face parte din turneul internațional al trupei. În deschidere va urca pe scenă trupa Visions of Atlantis.

Program concerte:
19:00 – acces
19:45 – 20:30 – Visions of Atlantis
21:00 – Powerwolf

Formată în 2003, Powerwolf este o trupă germană de power metal. Cunoscută pentru abordarea sa întunecată atât în muzică, cât și în versuri, formația a câștigat o reputație solidă în industria muzicală.

Powerwolf a luat naștere în urma deciziei fraților Charles și Matthew Greywolf, care au cântat împreună de ani de zile. Ulterior, ei au adăugat în componența trupei pe bateristul german Stéfane Funèbre și pe claviaturistul german Falk Maria Schlegel, dar nu au reușit să găsească un solist potrivit pentru a completa echipa. În timp ce trupa își compunea piesele, într-o vacanță în România, Charles și Matthew l-au întâlnit pe Attila Dorn într-un pub și l-au invitat să li se alăture în trupă. Dorn, student la Academia de Operă Clasică din București, s-a mutat în orașul natal al trupei, Saarbrücken, devenind astfel solistul vocal al Powerwolf.

Cu pasiunea lui Dorn pentru legendele românești despre vârcolaci, trupa a creat albumul lor de debut, „Return in Bloodred”, folosind aceste legende ca sursă de inspirație pentru multe dintre versuri. După lansarea albumului, Powerwolf a început primul lor turneu intitulat „Europe in Bloodred Tour”. În 2018, trupa a susținut pentru prima dată un concert în România, în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest.

În cadrul trupei Powerwolf, este deja familiar faptul că membrii își schimbă costumele pentru fiecare album. De-a lungul anilor, s-a dezvoltat un concept tematic care îi prezintă pe membrii trupei ca fiind vârcolaci, ceea ce a făcut ca fanii să îi numească „Lupii”. Astfel, trupa a creat o identitate distinctă și recunoscută de către public.

Interacțiunea cu publicul și elementele de pirotehnică reprezintă aspecte importante ale spectacolului live al acestei trupe. Solistul vocal, Attila Dorn se adresează adesea direct publicului și îi implică în diverse activități, cum ar fi cântatul sau strigatul, înainte de a anunța următoarea piesă. Trupa descrie concertele lor ca fiind o „masă de heavy metal”.

Pe parcursul a peste 15 ani de activitate, Powerwolf a lansat nu mai puțin de 8 albume, care au cucerit poziții în topurile din peste 10 țări. În 2018, albumul intitluat „The Sacrement of Sins” a câștigat premiul „Cel mai bun album al anului” acordat de revista germană Metal Hammer.

Bilete Powerwolf la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Powerwolf de la Arenele Romane din București, de pe 6 iunie 2023,  pot fi achiziționate online de pe www.iabilet.ro, în funcție de loc, la următoarele categorii de preț:

Armata Strigoi (A) – 268,41 lei
The Beasts (B) – 196,33 lei
Conquistadores (C) – 134,54 lei
Premium – 422,87 lei

WOLFPACK – 3 bilete la Armata Strigoi (A) – 587 lei
WOLFPACK – 3 bilete la Conquistadores (C) – 267 lei

La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.

Concertul Powerwolf este organizat de Bestmusic Live Concerts și METALHEAD.