Acest eveniment a avut loc in data de 1 Nov 2022.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Marți, 1 noiembrie 2022, de la ora 20:00, Orchestra Națională de Jazz a Franței susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

Orchestra Națională de Jazz a Franței prezintă ultimul material discografic „Rituels”, în cadrul unui concert ce va avea loc la Palatul Bragadiru, o clădire de patrimoniu a Bucureștiului, fondată în anul 1905. Sub bagheta dirijorului Frédéric Maurin, „Rituels” – lucrare colectivă fascinantă, cu un aer de oratorio, descrie ritualurile care marchează ciclul zilelor, al anotimpurilor, al civilizațiilor, al vieților noastre, într-un cadru de poveste, un palat cu aer interbelic din inima Bucureștiului.

Orchestra Națională de Jazz a Franței a primit în rândurile sale aproape 200 de soliști, a susținut concerte pe toate continentele, a produs 31 de albume și a colaborat cu numeroși artiști internaționali. Este singura orchestră națională în care dirijorul se schimbă o dată la 5 ani. În fruntea Orchestrei Naționale de Jazz a Franței, din ianuarie 2019, chitaristul și compozitorul Frédéric Maurin, cu proiecte în zona de rock progresiv, este susținătorul unui amplu program deschis creației contemporane, mai precis compozitorilor cu limbaje singulare și reprezentanților artelor spectacolului.

Albumul „Rituels” este o operă colectivă pentru cor și 13 instrumente ce reunește șapte piese, un puzzle care formează un univers sonor aparte. Din dorința de a deschide ONJ către forme estetice multiple și singulare, Frédéric Maurin și-a unit forțele cu Ellinoa, Sylvaine Hélary, Leïla Martial și Grégoire Letouvet – patru artiști îndrăzneți și cunoscuți pe scena franceză de jazz actuală – pentru a scrie un repertoriu original construit în jurul noțiunii de ritualuri zilnice. Programul ne poartă astfel într-o lume a contrastelor, cu izbucniri poetice vii, crescendo-uri puternice, un spectru larg de culori orchestrale, visare și soliști pasionați.

Prezența Orchestrei Naționale de Jazz a Franței, care revine în România după aproape 30 ani, se desfășoară în cadrul „Musiques Créatives de France”, o inițiativă a Institutului Francez care aduce publicului român sunete dintre cele mai diverse într-o plimbare revigorantă între jazz, muzică electronică, pop vegetal, jazz, world music sau muzică barocă.

Bilete Orchestra Națională de Jazz a Franței la Palatul Bragadiru din București

Biletele pentru concertul Orchestrei Naționale de Jazz a Franței de la Palatul Bragadiru din București, de pe 1 noiembrie 2022, au fost puse în vânzare pe site-ul teatrului, dar și online pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preț:

Bilet simplu: 90 lei
Bilet Front Seat: 120 lei
Bilet The Palace Experience: 290 lei

Concertul Orchestrei Naționale de Jazz a Franței, de la Palatul Bragadiru din București, este organizat de Teatrul Godot și Institutul Francez din România.