Acest eveniment a avut loc in data de 1 Mar 2018.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 1 martie 2018, de la ora 19:00, trupa Kraftwerk revine după 8 ani la București, pentru un concert în cortul încălzit de la Arenele Romane. Concertul face parte din turneul ce promovează colecţia „3-D The Catalogue”, o grupare de 8 discuri ce conţine înregistrări live ale trupei din întreaga lume, în locaţii inedite, precum Museum of Modern Art (New York), Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen (Düsseldorf), Tate Modern (Londra) şi multe altele.

Accesul în zona de eveniment va fi permis începând cu ora 19:00, iar publicul este rugat să vină din timp pentru a evita aglomeraţia. Concertul este programat să înceapă în jurul orei 21:00 şi va dura aproximativ 90 de minute.

Reguli de acces

  • Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugaţi să aibă asupra lor şi un act de identitate valid.
  • Pentru siguranţa publicului şi buna desfăşurare a evenimentului, participanţii sunt de asemenea rugaţi să se supună controlului corporal amănunţit la cererea agenţilor de securitate.
  • În zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu: băuturi şi produse alimentare cumpărate din afara perimetrului locaţiei, sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), sticle de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, lasere, arme, obiecte contondente, lanţuri, animale de companie, rucsacuri, bagaje voluminoase, selfie stick-uri, aparate foto profesionale sau aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.
  • Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului foarte puternic. Însă, dacă părinţii aleg să vină însoţiţi de cei mici, o vor face pe propria răspundere, achiziţionând bilete de acces şi pentru aceştia.
  • Accesul în zona de concert se va face doar în baza unui bilet valid, indiferent de vârstă. Totodată, recomandăm părinţilor să le asigure copiilor căşti de protecţie. Minorii trebuie să fie însoţiţi de un adult.
  • Spectatorii vor avea la dispoziţie băuturi răcoritoare, apa şi gustări. Toate băuturile vor fi servite numai la pahar. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în locaţie, distribuite în toate zonele de concert. În cazul neutilizării lor pe durata concertului, acestea vor putea fi răscumpărate în aceeaşi seară, de la casieriile din incintă, până în ora 23:00.

Formată în Düsseldorf, în 1970, de Ralf Hütter şi Florian Schneider, trupa Kraftwerk este recunoscută la nivel internaţional pentru inovaţiile aduse muzicii electronice. Despre pionieratul germanilor s-a spus că „nicio altă trupă de la the Beatles nu a avut o influenţă atât de mare asupra muzicii pop” (The Observer). În primii ani de activitate, trupa a folosit numeroase instrumente specifice muzicii electronice, cum ar fi sintetizatoarele, drum machines sau chiar unele construite de ei, fiind printre primii care au mizat pe potențialul acestor sunete. Forma incipientă a trupei a suferit multe modificări, singura constantă fiind Schneider şi flautul său.

Mizând pe un sunet futurist, Schneider a investit în sintetizatoare şi alte instrumente electronice, ceea ce a ajutat formaţia să îşi formeze un stil mai disciplinat. Albumele „Autobahn” (1974) şi „Radioactivity” (1976) au avut un succes comercial atât în Europa, cât şi în America. Printre fanii acestor albume se număra şi David Bowie, care i-a invitat în turneu alături de el, însă trupa a refuzat în schimbul unei pauze. După lansările „Trans-Europe Express” (1977) şi „The Man-Machine” (1978), a urmat „Computer World” (1981), lansat ca o continuare pentru single-ul „The Model”, una dintre cele mai de succes melodii ale trupei în Anglia.

După numeroase turnee, Ralf Hütter a adoptat ciclismul ca metodă de a se menţine în formă, încercând să îi convingă şi pe colegii de trupă să facă același lucru. Această pasiune s-a transpus şi pe albumul „Tour de France” (1983), care urmăreşte tema ciclismului şi cuprinde chiar şi sunete făcute de lanţuri de biciclete ori respiraţia unui ciclist. După lansarea „Electric Café” (1986), trupa s-a retras timp de patru ani, până la lansarea albumului „The Mix” (1990), urmând ca pe parcursul anilor ’90 să rămână mai mult retraşi. Următoarea lansare, „Expo 2000” (1999) a surprins fanii cu un nou turneu.

În perioada 2012-2016, formaţia a avut o serie de concerte ce curprindea muzica albumelor vechi în locaţii neobișnuite precum Museum of Modern Art (New York), Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen (Düsseldorf) şi Tate Modern (Londra), concertele fiind cuprinse ulterior în lansarea colecţiei „3-D The Catalogue”,

Pe lângă inovaţiile muzicale, Kraftwerk a investit constant în show-urile live: proiecţii gigantice, roboţi şi imagini holografice impresionante, toate într-un fascinant mix de sunet, imagine şi culoare prin care membrii trupei – Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen, pun în valoare relaţia strânsă între om şi maşină.

Bilete Kraftwerk 3-D la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul Kraftewerk 3-D, de pe 1 martie 2018 la Arenele Romane din Bucureşti, au fost epuizate. Acestea au fost disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la două categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Categorie Preţ
Golden Circle 181 lei SOLD OUT
Acces general 151 lei  SOLD OUT

Concertul Kraftwerk 3-D de la Arenele Romane din Bucureşti este organizat de Emagic.