Acest eveniment a avut loc in data de 28 Feb 2015.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 28 februarie 2015, de la ora 21:00, trupele de rock alternativ Firma, Grimus şi Velosonics vor concerta în clubul Colectiv din Bucureşti. În deschidere şi după concerte va mixa Leo. Biletele pentru acest eveniment se găsesc online pe site-ul www.iabilet.ro, la preţul de 20 lei.

Firma, trupă icon a rockului alternativ românesc, spărgea tiparele şi redefinea standardele pieţei muzicale de la începutul anilor 2000, devenind emblema unei generaţii marcate de piese precum „La Orbire”, „Nimeni” și „Important”. Firma a fost prima trupă românească nominalizată la o secţiune internaţională – „New Sounds of Europe” şi invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München.

În 2014, Firma a revenit în forţă cu primul volum al albumului „Descântece”. Albumul „Descântece – Vol. 1” şi piesa „Tot ce va fi (este scris)”, primul single de pe următorul volum, inclus deja în setlist-urile celor mai recente concerte, au stârnit admiraţia fanilor care aşteptau demult această revenire a trupei şi fascinaţia noilor generaţii care acum descoperă universul Firma. Firma au lansat recent videoclipul pentru single-ul „Două Suflete”, o piesă cu un sound matur şi complex, ce combină ritmurile trip-hop cu o linie de bas hipnotizantă şi o lirică seducătoare şi deopotrivă meditative.

Grimus este o trupă clujeană de rock alternativ, înfiinţată în 2005. Piesa lor de debut, „Solitude”, a fost piesa anului la City FM, în 2006. În 2007 au câştigat finala naţională a concursului Global Battle of the Bands şi au participat la finala mondială de la Londra, iar în 2008 au lansat albumul de debut, „Panikon”. Prima lor piesă oficială în limba română, „Umbre”, lansată în 2010, a fost piesa anului la City FM, iar piesa „Started” a devinit coloana sonoră a spotului de promovare Tuborg timp de un an de zile.

Cel de-al doilea album, „Egretta” (2011), are 5 piese ce ajung pe locul 1 în clasamentele Radio Guerrilla („Started”, „Face The Light”, „Vanity”, „In Your Eyes”, „Nature Falls”). De-a lungul timpului au împarţit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple dar şi cu Sir Salman Rushdie, cel „care le-a dat nume”.

În 2013, Grimus au fost invitaţi la cel mai mare festival european de tip showcase, Eurosonic din Olanda. Piesa „In Your Eyes” a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului „Love Building”. Grimus au cântat în premieră pe un alt continent, în India la Festivalul Saarang din Chennai, în ianuarie 2014, iar în luna martie a fost lansat cel de-al treilea album, intitulat „Emergence”. 4 dintre piese au fost deja lansate ca single („Priveşte-mă”, „High”, „The Hell I’m In” şi „Pale Hands”) cu un mare succes la public.

O nouă piesă Grimus, „Selfie” se află pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume. „High” a câştigat categoria „Best Alternative Song” la prestigioasele Independent Music Awards, secţiunea Vox Populi în competiţie cu trupe din USA, UK, Canada şi Australia. „Political Animals” a fost selectată de către Tudor Giurgiu pentru a face parte din coloana sonoră a noului său film „De ce eu?”, cu lansarea prevăzută în februarie 2015.

Velosonics este o formaţie bucureşteană de rock alternativ formată din: Adrian Spier – voce, Marius Acsintoaie – chitară, Andrei Niculescu – chitară, Flavius Fabian – bass şi Cristian Prihotca – tobe. Au fost „propunerea Guerrilla” în 10 oraşe, au fost „pariul Sunete” şi au ajuns pe coperta revistei respective. S-au împrietenit cu lumea la o bere Bergenbier şi au cântat în poieni urbane (Piaţa Universităţii), în poieni idilice (Rocker’s Challenge), pe străzi rău-famate (Matasari), dar şi în deschiderea trupei britanice Boxer Rebellion.

Albumul de debut, „Roundhouse”, a fost lansat pe 15 octombrie pe Deezer, iar după a devenit disponibil pe cele mai importante platforme digitale.