Acest eveniment a avut loc in data de 24 Jul 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la , din , .

Joi (23 iulie 2015) şi vineri (24 iulie 2015), după un an de la ultimul concert pe care l-au susţinut în România, trupa germană farfarello va concerta din nou la noi în ţară, în La Copac din Bucureşti şi la Papa la Şoni din Vama Veche. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), vor concerta în formula „Solo zu 2’t”.

Parteneri pe scenă deja de 33 de ani, Mani şi Ulli combină folclorul est-european, cu jazz-ul, rock-ul şi muzica clasică folosind ca instrumente vioară, blockflöte şi chitări acustice pe 6 şi 12 corzi. Cu 19 albume la activ şi peste 4.000 de concerte în toată lumea, imortalizate şi pe DVD, trupa farfarello va interpreta în primă audiţie în România şi melodii care vor apărea pe următorul lor CD. Germanii vor veni la noi în ţară direct din studioul de producţie, unde lucrează deja intens de 1 luna de zile la realizarea celui de-al 20-lea album al lor.

În formula „Solo în 2” – „Solo zu 2’t”, germanii îşi creează propriul univers, permiţându-ne şi nouă, celor din public, să luam parte la acest moment unic în care o vioară „vorbeşte” cu o chitară. Locaţiile unde vor cânta celebrii muzicieni, La Copac în Bucureşti şi la Papa la Şoni în Vama Veche, permit un soi de intimitate în care reşim să ne simţim ca pe scenă şi să le înţelegem dialogul muzical.

Mani Neumann este neamţul cu „suflet de român”, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix. Modul său de a interpreta ‐ melancolic, sălbatic ori excitant ‐ este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat.

Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, datorită stilului unic în care interpretează muzica la chitara acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinaţie, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reuşind astfel prin modul în care menţine atât armonia, cât şi basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesta îţi creează impresia că pe scenă se află mai mulţi chitarişti, nu doar unul.

Biletele se pot achizitţiona doar de la locatţiile concertelor în limita locurilor disponibile. Preţul unui bilet este de 25 lei.