Acest eveniment a avut loc in data de 14 Oct 2016.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 14 octombrie 2016, de la ora 20:00, Emy Drăgoi susţine concertul „Caravana Jazz Manouche – Omagiu Django Reinhardt & Stephane Grappelli” la Clubul Țăranului din Bucureşti.

Alături de Emy Drăgoi & Jazz Hot Club România vor evolua membri din cele 3 generaţii de muzicieni ai familiei sale: Bică Drăgoi – acordeon, Bianca Drăgoi – vioară, Alessia Drăgoi – vioară, chitaristul Robert Cina, acordeonistul Emi Ciobanu, dar şi invitaţi speciali precum chitaristul de jazz manouche din Franţa, Samy Daussat sau actriţa Anca Sigartău.

Aduse din Franţa, ţara în care Emy Dragoi şi-a desăvârşit studiile muzicale şi în care i-a descoperit pe promotorii acestui gen muzical – Django Reinhardt şi Stephane Grapelli – piesele prezentate în suita de spectacole denumită generic „Caravana jazz manouche” dezvăluie un gen muzical de continuă inspiraţie pentru propriile interpretări şi chiar creaţii componistice.

„Caravana jazz manouche” reprezintă alăturarea şi armonizarea unor artişti din generaţii diferite, cu formaţii şi preferinţe muzicale diverse, care îşi găsesc punctul comun în muzicalitatea şi în atmosfera create de ritmurile de jazz.

Născut pe 10 august 1976, în Prahova, Emy Drăgoi a devenit cunoscut datorită modului inedit în care interpretează la acordeon atât piese din folclorul românesc, cât şi piese moderne. Artistul este supranumit „Regele Jazz-ului la acordeon”.

Emy Drăgoi are lansate trei materiale discografice: „Simple Steps”, „Ballade pour Claudia” şi  „Etnofonia”. De-a lungul carierei sale, muzicianul a colaborat cu artişti de renume din lumea jazz-ului, precum: Jean Luc Ponty, Didier Lockwood, Galiano şi David Reinhardt, în sutele de concerte live pe care le-a susţinut.

Alături de propria orchestră, care reuneşte atât muzicieni de folclor cât şi de jazz, a pregătit pentru stagiunea estivală în parcurile din Romania programele „Balul de sâmbăta seara” –  „Voyage musical”, ce conţin cele mai iubite refrene din folclorul românesc şi internaţional.

Bilete Emy Drăgoi – Caravana Jazz Manouche la Clubul Ţăranului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Emy Drăgoi – Caravana Jazz Manouche la Clubul Țăranului din București, de pe 14 octombrie 2016, pot fi achiziționate online de pe www.bilete.ro, la preţul de 40 lei.