Vineri, 29 martie 2019, de la ora 19:00, trupele Alternosfera, Gândul Mâţei şi Via Dacă sunt invitaţii concertului #dinBasarabia, de la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti. Pentru al cincilea an consecutiv, evenimentul are loc cu prilejul zilei Unirii Basarabiei cu România.

Alternosfera, înfiinţată în 1998, la Chişinău, este una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ, ale cărei concerte sunt sold out, aproape de fiecare dată. „Wamintirile”, „Ploile nu vin”, „Albastre flori de mai” şi „Oraşul 511” se numără printre cele mai cunoscute piese ale trupei. De-a lungul timpului, trupa a fost invitată să concerteze la numeroase festivaluri şi evenimente din ţară, printre care: Blaj aLive, Shine Festival şi Europa FM Live pe Plajă.

Trupa Gândul Mâţei s-a format în anul 1996 la Chişinău şi este compusă din Nicu Ţărnă (voce/chitară bas), Sergiu „Iarik” Iarovoi (chitară), Igor Cristov (clape), Ghenadie Cazac (trompetă), Sergiu Rusu (chitară bas) şi Iurie Berdea (tobe). Formaţia combină rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk cu influenţe din folclorul autohton românesc, cu accent pus pe trompetă. Printre cele mai cunoscute melodii ale trupei se regăsesc „La Ciocana”, „Liberty”, „Numai Tu”, „Proba Credinţei”, „Semafor”, „Dragostea Mea” şi „Nae”.

Via Dacă, originară din Chișinău, formată în 2017, este o trupă care amestecă motivele și vibrațiile arhaice cu forme și abordări noi, transpuse în sunet acustic, combinat cu elemente electronice. Muzica lor își face cale prin folclor, poezie populară, colind, descântec, poliritmie, indie rock, alternativ și incantație. Via Dacă a reușit într-un an să evolueze în majoritatea festivalurilor de muzică notorii din Moldova, a avut apariții în Canada și România. Trupa este compusă din Iulia Panici (voce), Sandu Cordonean (clape, chitară), Dan Brumă (chitară), Cristian Chiaburu (chitară bas) şi Iulian Ursu (tobe, percuție).

Bilete #dinBasarabia la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul #dinBasarabia de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 29 martie 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet dar şi online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Early Bird Presale La intrare
Normal Circle 55 lei 75 lei 95 lei bilete
Golden Circle 80 lei 100 lei 120 lei bilete

În categoria early bird sunt disponibile doar primele 300 bilete.

Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de părinţi, vor beneficia de acces gratuit.

Concertul #dinBasarabia este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut şi susţinut de Institutul Cultural Român şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni