Acest eveniment a avut loc in data de 23 Jun 2012.
Vezi alte evenimente cu , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 23 iunie 2012, începând cu ora 21:00 la Clubul Ţăranului (Kiseleff 3, Intrarea Monetaiei) din Bucureşti se va organiza un concert caritabil de jazz sustinut de cunoscutele şi apreciatele interprete Irina Sarbu şi Luiza Zan, alături de Jimmy Cserkész, Dan Ionita şi Puiu Pascu.

Concertul caritabil este organizat pentru a salva vederea micuţului Oprea Cristian Stefan, un băieţel de numai şase luni, care are nevoie urgenţă de o operaţie de retinopatie.

Irina Sarbu cu calitatea vocii, timbrul special şi inconfundabil, bogăţia imaginaţiei improvizatorice, performanţa în acrobaţie vocală au impus-o definitiv printre cei mai buni tineri vocalişti români de jazz.

Luiza Zan este o artistă cu rădăcini solide în muzica de jazz şi a fost desemnata „Muzicianul anului 2011” în cadrul ultimei ediţii a Galei Premiilor de Jazz.

Dan Ionita este saxofonist, clarinetist şi percuţionist şi membru al Big-Band-ului Radiodifuziunii Române din anul 1990 ca solist instrumentist şi şef partidă saxofoane. A colaborat cu foarte multe personalităţi de jazz, din ţară şi din străinătate, iar în prezent activează alături de Irina Sarbu şi Puiu Pascu.

Puiu Pascu este un virtuoz al claviaturii, un maestru al improvizaţiei, iar frenezia şi plăcerea cu care cântă, armoniile şi ritmurile complexe şi complicate, originalitatea abordării pieselor şi arderea intensă în procesul interpretativ-creator, îl transformă pe Puiu Pascu într-un artist unicat în pesiajul jazz-istic românesc.

Jimmy Cserkész transformă chitara în orchestră de cameră, acoperind întregul acompaniament melodico-armonic cu o amprentă personală, îmbogăţind fiecare piesă cu improvizaţii şi substituţii armonice inspirate.

Preţul unui bilet de intrare este de 20 RON, iar toţi banii strânşi se duc în contul deschis de părinţii lui Oprea Cristian Ştefan.