O zi toridă de vară şi un concert Placebo de excepţie – cam aşa ar putea fi rezumată în linii foarte mari ziua de miercuri, 28 iunie 2017. Trupa de rock alternativ din Londra a venit pentru a cincea oară să susţină un concert în România, de data aceasta în cadrul turneului aniversar „20 Years with Placebo”, care marchează 20 de ani de carieră a trupei.

Concertul de la Arenele Romane vine la aproape trei ani de la show-ul susţinut de trupă în cadrul festivalui Summer Well 2014, însă a fost diferit şi mult încărcat de emoţii pentru că fanii s-au putut bucura din nou de multe piese celebre ale formaţiei, pe care Brian Molko şi colegii săi juraseră să nu le mai cânte vreodată, după cum chiar ei au declarat înaintea turneului. Fanii s-au adunat în număr mare la concert, iar până la începerea show-ului atmosfera muzicală a fost întreţinută de Greetings Sugar, trupa din deschidere.

Fanii trupei Placebo prezenţi la concertul de la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Înainte ca Brian Molko şi compania să îşi facă apariţia, publicul a putut asculta piesa „Every You Every Me”, care a crescut semnificativ entuziasmul în rândul fanilor. De îndată ce au început să urce unul câte unul pe scenă, cei de la Placebo au fost întâmpinaţi de o mare de mâini ridicate în aer şi acompaniate de strigăte şi ţipete care le-au arătat cu câtă nerăbdare au fost aşteptaţi de fanii români, care aproape au epuizat biletele puse în vânzare.

Un concert Placebo este întodeauna un motiv de sărbătoare, aşa că publicul a fost exuberant încă de la început şi a creat o atmosferă de vis fredonând, dansând şi ţipând pentru a-şi manifesta iubirea pentru muzica unei trupe care de 20 de ani cucereşte prin emoţia şi energia transmise de versurile pieselor, printr-un sound curat şi înălţător şi prin inovaţie muzicală. Cu siguranţă că la energia pe care o emană fiecare piesă nu poţi răspunde decât cu o doza înzecită de entuziasm, iar când conştientizezi cât de bine se aude totul chiar şi live doza de admiraţie creşte şi ea.

Placebo în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Piesele celor de la Placebo explorează o întreagă paletă de sentimente şi trăiri, unele mai intense decât altele, astfel că este foarte uşor să te regăseşti în cel puţin una dintre ele şi să simţi că empatizezi cu o mulţime de oameni din jurul tău. Placebo este una din trupele care caută să reliefeze prin muzică tot ce înseamnă societatea cu toate defectele ei, dar şi cu toate trăirile şi senzaţiile pe care le stârneşte în oameni. Nonconformismul trupei îşi spune cuvântul în multe piese care fac referire la subiecte sensibile şi chiar tabu şi care analizează profund şi subconştientul uman.

Setlistul concertului a fost alcătuit din piese de pe fiecare album lansat de Placebo de-a lungul celor 20 de ani de carieră, concertul fiind de fapt o călătorie muzicală pe care membrii trupei au oferit-o în dar fanilor pentru devotamentul şi răbdarea de care au dat dovadă mereu. „Pure Morning” ne-a vorbit despre importanţa prieteniei, iar prietenia se poate spune că a fost motivul principal al serii,”Loud Like Love”, „Soulmates” şi „Without You I’m Nothing” ne-au dus cu gândul la iubire şi la tot cumulul de emoţii pe care le aduce cu ea, iar „Too Many Friends” a făcut referire la prieteniile virtuale care tind să le depăşească in importanţă pe cele din afara internetului.

Placebo în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Adevărata petrecere a început odată cu piesa „For What It’s Worth”, când Brian Molko ne-a invitat să ne bucurăm de această aniversare şi să facem cea mai tare petrecere pe ritmul muzicii Placebo. A doua parte a concertului a devenit cu mult mai dinamică datorită pieselor antrenante, spre deliciul fanilor care erau deja în extaz. Oameni de toate vârstele se mişcau în ritmul muzicii şi au transformat Arenele Romane într-o oază de fericire, făcându-i şi pe cei de la Placebo să se simtă ca acasă.

Înainte de primul bis, Arenele s-au umplut de luminiţe pe care publicul le-a aprins pentru a-i întâmpina din nou pe scenă pe cei de la Placebo. Sutelor de luminiţe li s-a adăugat şi fundal muzical, când Placebo a revenit pe scenă şi a cântat „Teenage Angst”.

Placebo în concert la Arenele Romane din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Impresionat de atmosfera creată de fani la acest concert, Brian Molko ne-a mărturisit că suntem un public absolut minunat şi că putem fi siguri că nu spune acest lucru foarte des, invitându-ne să căutam concertele lor pe YouTube dacă vrem să ne convingem. Seara s-a încheiat cu piesa „Running Up That Hill”, iar mulţimea a părăsit Arenele Romane cu un sentiment de bucurie în suflet pe care cu siguranţă îl va păstra mereu în amintire.

Placebo a oferit şi de această dată un concert memorabil, ca de altfel tot ceea ce reprezintă muzica trupei. O muzică de o intensitate uluitoare, care te răscoleşte şi ţi se lipeşte de suflet pentru totdeauna.

Setlist concert Placebo la Arenele Romane din Bucureşti

1. Every You Every Me („Early Cut”)
2. Pure Morning
3. Loud Like Love
4. Jesus’ Son
5. Soulmates
6. Special Needs
7. Lazarus
8. Too Many Friends
9. Twenty Years
10. I Know
11. Devil in the Details
12. Space Monkey
13. Exit Wounds
14. Protect Me from What I Want
15. Without You I’m Nothing
16. 36 Degrees
17. Lady of the Flowers
18. For What It’s Worth
19. Slave to the Wage
20. Special K
21. Song to Say Goodbye
22. The Bitter End

Encore:
23. Teenage Angst
24. Nancy Boy
25. Infra-red

Encore 2:
26. Running Up That Hill (A Deal with God)
(Kate Bush cover)