Cine spune că un concert organizat în mijlocul săptămânii nu poate strânge mii de oameni veseli care să creeze o atmosferă de weekend? Arcade Fire ne-a dovedit că se poate şi, la concertul susţinut la Romexpo, miercuri, 20 iunie 2018, cei mai înfocaţi fani ai trupei au venit să se bucure de muzica indie-rock a canadienilor. Arcade Fire a concertat în premieră în România, concertul fiind prezentat de Rock The City. În deschiderea trupei Arcade Fire au mai cântat The Speakers, Greetings Sugar, Firma şi Repetitor.

Trupa Arcade Fire a urcat pe scenă la ora 21:00 şi a susţinut un show de mai bine de 2 ore în faţa unor fani entuziasmaţi, veseli ca nişte copii şi dornici să danseze. Canadienii au decis să deschidă concertul cu piesa „Everything Now”, de pe albumul cu acelaşi nume, şi alegerea a fost foarte bună, dacă luăm în considerare felul în care a primit-o publicul de la Bucureşti. În ciuda numeroaselor comentarii negative primite din partea criticilor de muzică, „Evertyhing Now” este o piesă expresivă, cu un sound electro, care emană multă energie pozitivă şi care îmbie la dansat.

Arcade Fire în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

A urmat piesa „Neighborhood #3 (Power Out)” ale cărei versuri fac referire la un eveniment real, şi anume la furtuna cu gheaţă care a avut loc în Montreal în anul 1998, în urma căreia alimentarea cu electricitate a fost întreruptă timp de câteva săptămâni.

„Rebellion (Lies)” îndeamnă la răzvrătire împotriva minciunilor care ne urmăresc la tot pasul, mai ales din partea mass-media şi publicităţii. „No Cars Go” ne-a făcut un pic nostalgici, iar la „Electric Blue” o mare de albastru a împânzit ecranele şi scena şi ne-a inspirat un soi de transă muzicală, îndeosebi datorită vocii subţiri şi înalte a cântăreţei Régine Chassagne.

Nu au lipsit din setlist nici piesele cele mai apreciate de către fani, „The Suburbs”, „Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)”, „Reflektor” şi „Wake Up”, cea din urmă fiind şi piesa care a încheiat concertul de la Bucureşti.

Trupa Arcade Fire în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe lângă setlistul foarte generos, Arcade Fire a impresionat şi prin efectele minunate proiectate pe cele două ecrane, dar şi prin jocuri de lumini care au scăldat publicul şi care ne-au ajutat să pătrundem în atmosfera disco-electro. Totodată, cei de la Arcade Fire au pus în scenă şi câteva momente teatrale ale cărei protagonistă a fost mai mereu Regine Chassagne, aceasta mergând chiar în mijlocul fanilor pentru a dansa îmbrăcată într-o pelerină strălucitoare, în temă cu piesa „Reflektor”.

Aflaţi pentru prima oară în România, membrii Arcade Fire nu au uitat nici de situaţia politică actuală din ţara noastră şi i-au încurajat pe oameni să continue să meargă la proteste şi să lupte: „Suntem bucuroşi să vedem atât de mulţi oameni în stradă, sperăm să reuşiţi să-i băgaţi pe aceşti infractori la închisoare, acolo unde le este locul”.

Trupa Arcade Fire în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Arcade Fire a făcut un show total la Bucureşti şi sperăm să îi revedem cândva într-un alt concert. Ceea ce impresionează foarte mult este puterea lor de adaptare, felul în care se reinventează ca trupă şi modul în care îşi adaptează versurile pieselor la vremurile şi la societatea în care trăim.

Faptul că abordează teme sociale dintre cele mai diverse, pornind de la suferinţa provocată de moartea unor apropiaţi, trecând la tristeţea şi dezolarea resimţită în suburbii şi la problemele societăţii capitaliste, şi ajungând până la teme politice, transformă Arcade Fire într-o trupă – manifest.

Trupa Arcade Fire în concert la Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Arcade Fire nu este o trupă extrem de populară, preferând să rămână o trupă admirată de nostalgici şi de cei îndrăgostiţi de sound-urile vechi din anii ’80 – ’90, dar tocmai graţie acestui lucru muzica lor e atât de delicioasă.

Setlist concert Arcade Fire la Bucureşti

 1. Everything Now
 2. Neighborhood #3 (Power Out)
 3. Rebellion (Lies)
 4. Black Mirror
 5. No Cars Go
 6. Electric Blue
 7. Put Your Money on Me
 8. Neon Bible
 9. My Body Is a Cage
 10. Rococo
 11. Neighborhood #1 (Tunnels)
 12. The Suburbs
 13. The Suburbs (Continued)
 14. Ready to Start
 15. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
 16. Reflektor
 17. Afterlife
 18. Creature Comfort

Encore:

 1. We Don’t Deserve Love
 2. Everything Now (Continued)
 3. Wake Up