The Chemical Brothers, Placebo, Aurora şi Machine Gun Kelly se regăsesc printre cei mai noi artişti confirmaţi la festivalul Electric Castle 2020, programat în perioada 15-19 iulie, la castelul Banffy din Bonțida. Noile confirmări vin în completarea artiştilor anunţaţi deja, printre care, trupa americană twenty øne piløts, Foals, The Neighbourhood, Fisher, Zhu și mulți alții.

În contextul pandemiei cauzată de noul tip de coronavirus (COVID-19), organizatorii festivalului anunţă că pregătirile pentru cea de-a 8-a ediție își continuă parcursul normal, în speranța unei evoluții pozitive a întregii situații, iar prioritatea absolută rămâne deplina siguranță a spectatorilor.

The Chemical Brothers şi Placebo, capete de afiş la #EC8

Câștigători a șase premii Grammy, dintre care două chiar în 2020, pentru „Best Dance / Electronic Album” („No Geography”) şi „Best Dance Recording” („Got To Keep On”), The Chemical Brothers a evoluat de la concerte în cluburi obscure la statul de pionieri ai stilului big beat. De peste 20 de ani, duo-ul britanic format din Tom Rowlands și Ed Simons a vândut 12 milioane de albume și 6 milioane de single-uri şi reușeşte în continuare să atragă alături de ei fani ai tuturor genurilor muzicale, de la electro la metal. În plus, colaborările cu regizori și artiști vizuali importanți creează unele dintre cele mai spectaculoase show-uri live.

Trei dintre piesele de pe „No Geography” sunt interpretate de Aurora, tânara artistă care ajunge în premieră în România. Simpla colaborare cu The Chemical Brothers ar fi fost o recomandare suficientă pentru tânăra norvegiancă de doar 23 de ani care, între timp, a devenit notorie în întreaga lume după ce a înregistrat și „the voice”, sunetul emblemă al Fronzen 2. Adesea comparată cu Bjork, Aurora cântă despre toate lucrurile ce i-au format personalitatea – natura, păduri norvegiene, feminism, și o face cu o energie pozitivă irezistibilă.

În 1996, pe o scenă muzicală saturată de stilul britpop, Placebo primeau brusc atenția unei lumi întregi, iar muzica unei întregi generații avea să se schimbe. După 20 de ani de la debut și 12 milioane de albume vândute, e o certitudine că Placebo și-a câștigat un rol important în istoria muzicii. Prezența lor pe scena principală de la Electric Castle poate aduce în fața publicului piese proaspăt lansate dar și hit-urile ce le-au definit parcursul muzical, precum „Taste In Men”, „Every You, Every Me” şi „The Bitter End”.

Un rapper obsedat de rock care se ia la harță cu Eminem în timp joacă rolul lui Tommy Lee în seriale, da, acesta e unicul Machine Gun Kelly (MGK). Cu un talent ieșit din comun, artistul pare a-și fi investit toată nefericirea unei copilării și adolescențe deloc ușoare pentru a compune. Cel mai recent album al său, „Hotel Diablo” a intrat, în 2019, direct în Top 10 Billboar. Între timp, single-ul „Why Are You Here” a ajuns online „mulțumită” unui fan hacker.

Lista noilor confirmări de la #EC8 este completată de Sheck Wes, rapper-ul ce transforma, acum doi ani, „Mo Bamba” în unul dintre cele mai virale video-uri ale anului, Princess Nokia, eclectică și total diferită de ce înseamnă artiste de top în aceste stiluri, Fever 333, trupa ce duce mai departe stilul rap-rock, Mulatu Astatke, cel care crea, la începutul anilor ’70 stilul ethio-jazz şi Omar Souleyman, artistul sirian care, în doar 3 ani, a trecut de la un simplu cântăreț de nuntă la o senzație internațională, colaborând cu artiști ca Bjork și Four Tet. De asemenea, pe Scena Dance sunt anunţaţi DJ-ul și producătorul american NGHTMRE, un show live BICEP și revenirea în festival a Noisia și Wilkinson, în formulă DJ Set.

Afişul actual Electric Castle 2020

Conceptul New Media Castle continuă să se dezvolte, proiectului alăturându-i-se artiști vizuali din întreaga lume. KIMCHI & CHIPS, primii artiști sud-coreeni distinși cu premiul Ars Electronica, AV&C, echipa newyorkeză ce semnează peisaje digitale inedite, Mathieu Zurstrasse, arhitectul ce se joacă cu ambiguitatea materialelor, vin cu propriile interpretări asupra spațiului castelului Banffy, în cel mai spectaculos show de media arts din România.

Abonamente Electric Castle 2020

Abonamentele pentru cea de-a opta ediţie a festivalului Electric Castle, ce va avea loc între 15 şi 19 iulie 2020 la Castelul Banffy din Bonţida, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la două categorii de preţ: acces general şi acces premium.

Catgorie Preţ actual Preţ final
Acces general 549 lei + taxe 699 lei + taxe cumpără
Acces general + camping 689 lei + taxe 869 lei + taxe cumpără
Acces premium 999 lei + taxe - cumpără
Acces premium + camping 1139 lei + axe - cumpără

De asemenea, organizatorii Electric Castle pun la dispoziţie mai multe tipuri de corturi care pot fi închiriate de pe site-ul oficial al festivalului.