2022 va fi un an cu o mulțime de concerte tari în Europa, iar fanii din țara noastră vor putea să asiste la evenimente ale unor trupe de top.

Iată care sunt cinci dintre cele mai tari trupe care vor avea concerte în Europa în 2022:

  1. Coldplay – Cunoscuta trupă va începe anul 2022 în SUA, însă în vară va avea mai multe concerte în Europa. Primul este programat pe 8 iulie, pe Stadionul Național din Varșovia (Polonia), unde atmosfera se anunță incendiară. Apoi, între 5 și 9 august, trupa va concerta pe stadionul King Baudouin din Bruxelles de patru ori, iar pe stadionul Wembley din Londra va avea 6 concerte în luna august (12, 13, 16, 17, 19 și 20). Tot în luna august, Coldplay va susține două concerte în Glasgow, Scoția, pe 23 și 24.
  2. Guns N’ Roses – Va fi o vară plină și pentru fanii acestei trupe, care va susține 16 concerte în Europa. Calendarul este următorul: Lisabona (4 iunie), Sevilla (7 iunie), Solvesborg (11 iunie), Stavanger (15 iunie), Praga (18 iunie), Varșovia (20 iunie), Gronigen (23 iunie), Clisson (25 iunie), Dublin (28 iunie), Londra (1 și 2 iulie), Glasgow (5 iulie), Munchen (8 iulie), Milan (10 iulie), Viena (13 iulie) și Hannover (15 iulie). Circuitul Guns N’Roses este cu siguranță așteptat de foarte mulți fani, ținând cont de popularitatea ridicată pe care această trupă încă o are. Melodiile trupei sunt atât de cunoscute încât au putut fi auzite inclusiv pe coloana sonoră a unor filme precum Body of Lies, Terminator Salvation, The Wrestler ori Gone Baby Gone. De asemenea, ele pot fi auzite și pe coloana sonoră a slotului Guns N’ Roses, disponibil în secțiunea aparate online NetBet. Acest joc este lansat de compania NetEnt în 2016 și mai conține și simboluri cu chipurile lui Axl Rose, Slash și Duff McKagan. Slotul este disponibil la NetBet, operator licențiat ONJN pe platforma căruia utilizatorii pot găsi, pe lângă vasta ofertă din zona de casino, și secțiunea pariuri sportive NetBet.
  3. Metallica – Legendara trupă rock Metallica a anunțat până în momentul de față trei concerte în Europa programate anul următor. Pe 16 iunie, Metallica va fi prezentă la Pinkpop, ce va avea loc în localitatea olandeză Landgraaf. Apoi, pe 30 iunie, Metallica va merge la Rock Werchter, eveniment organizat în localitatea belgiană Werchter. În fine, ultimul concert al Metallica din 2022 în Europa este programat la Mad Cool Festival din Madrid, Spania, pe 6 iulie. Până la concertele din Europa, Metallica se află într-un turneu în SUA, iar pe 17 și 19 decembrie va concerta în San Francisco, pentru ca pe 25 februarie să dea recital în Las Vegas.
  4. Aerosmith – Și trupa Aerosmith va susține mai multe concerte în Europa în vara anului următor. Calendarul acestora este următorul: Lisabona (1 iunie), Madrid (4 iunie), Milano (10 iunie), Paris (13 iunie), Dessel, Belgia (16 iunie), Londra (22 iunie), Manchester (28 iunie), Sheffield (1 iulie), Praga (4 iulie), Viena (7 iulie), Budapesta (10 iulie) și Cracovia (13 iulie). Apoi, Aerosmith va relua concertele din SUA, iar pe 8 septembrie va merge în Boston, pe Fenway Park.
  5. Red Hot Chili Peppers – Fanii acestei trupe vor avea la dispoziție șapte concerte în Europa în care îi vor putea vedea. Calendarul este următorul: Nijmegen, Olanda (10 iunie), Landgraaf, Olanda (17 iunie), Manchester (22 iunie), Londra (25 și 26 iunie), Dublin (29 iunie) și Werchter, Belgia (30 iunie).

În România, printre cele mai așteptate concerte din 2022 sunt Sting (Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 15 martie), Pink Martini (Sala Palatului din București pe 9 aprilie), Evanescence (Arenele Romane din București pe 7 iunie), Passenger (Arenele Romane din București pe 1 iulie) și Placebo (Romexpo din București pe 13 iulie). De asemenea, o mulțime de artiști de top vor veni la evenimente precum Neversea și Untold.