UPDATE: Concertul Red Hot Chili Peppers de la Bucureşti a fost confirmat. Află când va avea loc!

Red Hot Chili Peppers, Justin BieberBruce Springsteen şi Black Sabbath sunt printre artiştii ale căror nume sunt vehiculate, în presă şi pe site-urile de socializare, pentru marile concerte care vor avea loc în 2012 în România. În noiembrie 2010 erau deja confirmate două concerte foarte mari pentru 2011, Bon Jovi şi Roxette, dar pentru 2012 organizatorii de concerte nu s-au grăbit să-şi anunţe evenimentele.

Red Hot Chili Peppers

Californienii de la Red Hot Chili Peppers au cucerit lumea cu ritmurile lor nebune de funk rock. Cu o carieră de aproape 30 de ani, membrii trupei au un „portofoliu” de invidiat: 10 albume, 70 de milioane de materiale discografice vândute, 7 premii Grammy, 9 piese în Billboard Hot 100 şi nenumărate concerte în toată lumea.

Începând cu luna noiembrie pe site-ul oficial al trupei au fost adăugate periodic o serie de date din cadrul părţii europene a turneului „I’m with You„. După ce zilele trecute au fost confirmate oficial concertele de pe 1 septembrie 2012 din Sofia (Bulgaria) şi 25 iulie 2012 din Kiev (Ucraina) speranţele fanilor din ţara noastră au crescut exponenţial.

În funcţie de programul oficial al trupei, concertul RHCP din România s-ar putea desfăşura între 3 şi 20 iulie 2012 (B’ESTFEST 2012 va avea loc între 6 şi 8 iulie), 1 şi 29 august 2012 sau la începutul lunii septembrie (imediat după cel din Bulgaria).

Justin Bieber

Canadianul care în ultimii 2 ani a frânt inimile adolescentelor din toată lumea, Justin Bieber a reuşit în acest scurt timp să devină un fenomen. Single-ul său de debut „One Time” a apărut în 2009, când Bieber avea doar 15 ani, iar nebunia ce a urmat a fost numită de presa internaţională: „febra Bieber”.

Puştiul din Ontario (Canada) a devenit idolul adolescenţilor din toată lumea doboând record după record atât în topurile muzicale cât şi în mediul online unde conturile sale de social media au zeci de milioane de urmăritori şi fani.

Deşi nu au fost încă confirmate concertele din 2012 ale artistului, site-ul www.seatgeek.com anunţă un turneu european al canadianului ce va începe în martie 2012 şi se va încheia pe 14 aprilie 2012.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen este unul dintre cei mai mari muzicieni americani ai ultimului veac. The Boss, aşa cum este cunoscut Springsteen, are nu mai puţin 17 albume lansate ale căror vânzări cumulate depăşesc 120 de milioane de unităţi. Artistul din New Jersey a fost recompensat cu 20 de premii Grammy, 2 Globuri de Aur şi un premiu Oscar; ultimul obţinut pentru megahitul „Streets of Philadelphia„.

Leganda „stadium rock” porneşte într-un nou turneu alături de The E Street Band. Bruce Springsteen va concerta începând cu 13 mai 2012 în Europa, până în acest moment fiind anunţate aproape 30 de show-uri, programul tuneului fiind actualizat periodic. Astfel, încă mai sunt şanse ca „Dancing in the Dark” sau „Born In The USA” să fie ascultate live anul viitor şi în România.

Black Sabbath

Rockerii din toată lumea au jubilat, în noiembrie, la anunţul legat de reuniunea trupei Black Sabbath. Trupa din Birmingham are o carieră impresionantă cu peste 70 de milioane de albume vândute la nivel mondial, un premiu Grammy şi includerea făcută de către Rolling Stone Magazine în 2011 în topul celor mai mari 100 de artişti ai lumii.

Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler şi Bill Ward se pregătesc de lansarea unui nou album în toamna lui 2012, iar între timp pornesc într-un turneu mondial. Până în acest moment au fost anunţate 17 concerte ale legendelor rock în perioada mai – iunie 2012, fără a fi menţionat vreun recital în România, însă fanii din ţara noastră pot încă spera pentru că periodic sunt anunţate noi evenimente.

Alte posibile concerte în 2012

Însă aceştia nu sunt singurii artişti care vor concerta în Europa anul viitor. Michael Buble va susţine o serie de concerte pe Bătrânul Continent în aprilie 2012. Zvonurile legate de un nou turneu al Madonnei în iunie 2012 devin din ce în ce mai intense. Şarmantul Bryan Adams va susţine o serie de spectacole în Europa începând din martie. Iar de la sfârşitul lunii iunie rockerii de la Radiohead îşi încep partea europeană a turneului mondial.

Deşi organizatorii nu s-au grabit încă cu anunţurile legate de evenimentele de anul viitor, au fost însă făcute câteva confirmări. Tarja Turunen, Nazareth, Lara FabianArch Enemy, Motorhead şi Dimmu Borgir (ambele la OST Fest) şi Kreator (la B’ESTFEST Summer Camp 2012) sunt câteva dintre numele anunţate de organizatori pentru 2012.

Foto: www.ricoharena.com