Maria Breon, solista trupei HolyHell, a acordat un interviu pentru iConcert.ro, cu ocazia căruia a reamintit de experienţa trăită în România. HolyHell a fost una dintre surprizele plăcute de la ediţia OST Fest 2012, care a avut loc anul acesta la Bucureşti, în perioada 15-17 iunie. Producătorul formaţiei este nimeni altul decât Joey DeMaio, basistul Manowar.

Vezi cum a fost în a doua zi la OST Fest 2012!

Încă de la început, Maria Breon a apreciat publicul prezent la Bucureşti ca fiind unul plin de energie şi primitor. „E întotdeauna o experienţă minunată să fim pe scenă, asta e sigur. Dar oamenii de aici din România sunt atât de drăguţi şi energici, e foarte plăcut să concertezi şi să împarţi acea energie cu ei.”

Cu un program încărcat de concerte prin Europa, în ţări ca Suedia sau Germania, alături de cei de la Manowar, HolyHell se pregăteşte ca încet, încet, să pornească în propriul turneu. Maria Breon a recunoscut că întotdeauna, indiferent de concert, vrea să vadă scena, cum sunt amplasate toate echipamentele dinainte şi că totul funcţionează optim.

„Întotdeauna mi-a plăcut bătălia dintre întuneric şi lumină, aşa a apărut şi conceptul HolyHell de fapt.”

În ceea ce priveşte munca pentru pregătirea noilor cântece sau albume, Maria a povestit că „pentru asta muncesc în fiecare zi. Îmi place să scriu cântece despre lucruri despre care simt că ceilalţi oameni s-ar putea identifica. Nu îmi place să scriu despre experienţele personale, ci mai degrabă despre cele pe care le-am putea experiementa cu toţii. Întotdeauna mi-a plăcut bătălia dintre întuneric şi lumină, aşa a apărut şi conceptul HolyHell de fapt.” Noul album al trupei, puţin diferit faţă de anteriorul este produs de chiar de către clăparul trupei Francisco Palomo. Pentru inspiraţie, Maria Breon a spus că foloseşte mereu cărţi, în special „Paradisul pierdut” şi „Divina comedie”, două dintre preferatele ei.

În ceea ce priveşte colaborările muzicale pe care şi le-ar fi dorit, Maria Breon a spus că i-ar fi plăcut să poată cânta cu Dio, în onoarea căruia formaţia interpretează mereu „Holy Diver”. De asemenea îi place şi Black Sabbath, alături de care ar dori foarte mult să concerteze.

HolyHell şi Manowar

Solista HolyHell a recunoscut că trupa ei este cunoscută mai mult ca fiind formaţia – suport pentru Manowar, decât ca HolyHell. „Cu siguranţă publicul ne ştie mai bine ca fiind trupa suport pentru Manowar, însă noi muncim să ajungem cunoscuţi pentru munca noastră, să avem propriile turnee. Iar Joey (DeMaio) a fost de acord că suntem pregătiţi să facem asta, însă chiar acum s-a ivit acest turneu şi a fost o ocazie foarte bună, dar cred că va fi ultimul turneu în care vom fi împreună, aşa că este o experienţă interesantă pentru noi toţi.”

Întrebată despre viaţa despre dinainte de HolyHell, Maria Breon a definit-o cu un singur cuvânt: „Căutare. Eram într-o continuă căutare, înfruntând multe temeri şi căutând acea oportunitate potrivită pentru a reuşi. Şi am muncit pentru asta timp îndelungat.”

http://www.youtube.com/watch?v=Q2T-Ctg9Ubs

Despre muzica HolyHell, Maria a spus că se adresează unui public cât mai larg. Rugată să recomande trei piese ale formaţiei pentru cei care nu îi cunosc deloc, artista a spus că depinde în primul rând dacă recomandarea este pentru un public feminin sau masculin, dar şi de o anumită vârstă. „Depinde foarte mult. Dacă este cineva care nu este familiarizat cu metalul, le-aş recomanda «The Phantom Of The Opera», pe care o cânt cu Eric Adams. Sau «The Fall» şi «Prophecy», nu sunt chiar aşa de heavy metal pentru ei. Desigur, fetelor le place «The Fall», iar pentru băieţi aş alege «Apocalypse», «Gates Of Hell», piese de genul acesta.”

În mod sigur vrem să revenim în România!”

În final, în ceea ce priveşte revenirea în România pentru un nou concert, Maria Breon a mărturisit că formaţia plănuieşte un concert propriu HolyHell pentru această toamnă. „În mod sigur vrem să revenim în România, chiar plănuim un concert al nostru aici, pentru această toamnă. Sunt foarte nerăbdătoare.”