Pură întâmplare sau nu, anul 2013 aduce pe meleagurile româneşti o parte din cei mai renumiţi chitarişti ai tuturor timpurilor. Nu este un concurs al celor mai virtuoşi mânuitori ai acestui instrument, ci concerte ale unor nume mari: Joe Satriani, Slash, Roger Waters, Mark Knopfler şi alţii. Numărul mare de chitarişti care au concerte în acest an i-a pus în dificultate pe cei care trebuie să aleagă la care dintre concerte să îşi cumpere bilete.

Slash, în premieră în România

După ce formaţia care l-a consacrat – Guns N’Roses – trecuse Bucureştiul pe harta concertelor, iată că şi Slash s-a hotarât să-şi încânte fanii din România odată cu concertul susţinut pe 5 februarie la Bucureşti (Sala Palatului). Semnatarul celebrelor partituri solo din piese precum „Don’t Cry”, „November Rain”, „Sweet Child O’Mine” s-a bucurat de o primire calduroasă din partea românilor şi a fost însoţit pe scena de către Myles Kennedy & The Conspirators.

RECENZIE: Concert electrizant susţinut de Slash în premieră la Bucureşti

Concertul din Bucureşti a făcut parte din cadrul turneului de promovare al albumului „Apocalyptic Love” (2012), din playlist nelipsind „Anastasia”, „You’re a Lie”, „No More Heros” sau piese de pe precedentul albumul intitulat „Slash” (2010). Evident, nu au lipsit şi câteva piese celebre din repertoriul Guns N’Roses. La sfârşitul concertului incendiar, Slash a promis ca se va reintoarce cu plăcere la Bucureşti.

Doi membri fondatori ai Mr. Big la Bucureşti

Solistul şi chitaristul Eric Martin (ex. Mr. Big) aflat în plin turneu european cu noul său album „Mr. Rock Vocalist” (2012) va susţine concerte în Sibiu (28 martie, Oldies Pub), Bucureşti (29 martie, Hard Rock Cafe) şi Constanţa (30 martie, Club Doors). Cunoscut de pe vremea când activa în Mr. Big, Eric Martin a scos numeroase albume solo, care s-au bucurat de un mare succes în Japonia. Artistul va avea ocazia să cânte fanilor români celebrele hituri „To Be with You”, „Wild World” sau „Just Take My Heart When You Go” în variantă acustică.

Eric Martin

Paul Gilbert

 

Aceştia se vor bucura şi de un al doilea concert la Bucureşti din partea altui fost membru Mr. Big – chitaristul Paul Gilbert, la concertul din 31 martie susţinut la Bucureşti (Hard Rock Cafe). Paul Gilbert, cunoscut şi pentru activitatea avută în trupa Racer X (1985-1988), îşi promovează cel mai recent album, „Vibrato„, lansat în octombrie 2012.

Biletele pentru show-ul lui Eric Martin variază între 70 şi 90 lei şi pot fi achiziţionate de pe www.iabilet.ro. În timp ce tichetele pentru concertul lui Paul Gilbert pot fi cumpărate de pe www.eventim.ro şi din reţeaua Eventim la 80 sau 140 lei.

Primăvara chitariştilor pe scenele bucureştene

Primăvara chitariştilor începe pe 25 aprilie 2013 la Bucureşti (Sala Palatului) unde îşi va susţine concertul Mark Knopfler, fondatorul, compozitorul, chitaristul şi solistul trupei Dire Straits, eveniment cu ocazia căruia artistul îşi promoveazムalbumul „€œPrivateering” (2012).

După ce Dire Straits s-au desfiinţat în 1995, Mark Knopfler şi-a continuat cu succes cariera solo şi de atunci a scos 7 albume şi a colaborat cu artişti de renume precum Eric Clapton, Bob Dylan, Phil Lynott, Bryan Ferry. Chitaristul a fost inclus de revista Rolling Stone pe locul 27 în topul celor mai buni 100 chitarişti ai tuturor timpurilor. Show-ul lui Mark Knopfler la Bucureşti este sold-out încă din luna ianuarie.

Mark Knopfler

Joe Satriani

Joe Satriani va concerta în premieră în România pe 20 mai 2013 la Bucureşti (Sala Palatului). A studiat muzica cu jazmanii Billy Bauer şi Lennie Tristano, iar câţiva ani mai târziu devine chiar el profesor. Printre primii săi elevi s-au numărat Steve Vai, Kirk Hammett de la Metallica, David Bryson de la Counting Crows, Kevin Cadogan de la Third Eye Blind, Larry LaLonde de la Primus, Alex Skolnick de la Testament sau Rick Hunolt (ex-Exodus).

Concertul organizat la Bucureşti face parte din turneul mondial de anul acesta al artistului, iar cel de-al 14-lea album este preconizat să fie lansat tot în luna mai 2013. Pentru acest eveniment mai sunt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim mai puţin de 1000 de bilete, preţurile acestora fiind de 100 şi 130 lei.

http://www.youtube.com/watch?v=jeq2NGhAY3A

Fanii Megadeth, şi nu numai, vor avea ocazia să reasculte pe 22 mai 2013 la Bucureşti (Arenele Romane) celebrele riff-uri de chitară ale liderului trupei, Dave Mustaine. După concertul din iunie 2012 de la Bucureşti, Megadeth revin pentru un show de zile mari, Dave & Co promiţând un spectacol dedicat fanilor. Alături de Dave Ellefson (bass), Shawn Drover (tobe) şi Chris Broderick (chitară), Dave Mustaine se pregăteşte de lansarea unui nou album a€“ „Super Collider” ce va fi lansat în iunie 2013.

Biletele pentru concertul Megadeth pot fi achiziţionate în avans cu 100 lei din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, iar în seara evenimentului, la intrare, vor costa 125 lei.

Vară fierbinte cu riff-uri celebre

Britanicii de la Iron Maiden revin în Capitală pe 24 iulie 2013 pentru un show ce face parte din turneul “Maiden England”. O adevărată legendă a heavy metal-ului mondial, Iron Maiden a vândut în cei peste 40 de ani de carieră mai bine de 85 de milioane de albume. Dave Murray, Adrian Smith, Steve Harris şi Janick Gers vor urca pe scena amplasată la Romexpo şi le vor oferi fanilor un show plin de riff-uri şi solo-uri în stilul Iron Maiden.

În aceeaşi zi, pe scena bucureşteană vor urca cei de la Anthrax, al cărui fondator Scott Ian este recunoscut ca unul dintre cei mai interesanţi chitarişti ai stilului thrash metal. Pentru acest eveniment, fanii pot beneficia de reduceri de 20% în perioada promoţională. Astfel, primele 6000 de bilete pot fi cumpărate de pe www.eventim.ro şi din reţeaua Eventim la preţuri între 136,32 lei şi 204,48 lei.

Iron Maiden

Roger Waters  - The Wall

Roger Waters, basistul trupei britanice Pink Floyd va susţine concertul-eveniment „The Wall” pe 28 august 2013 la Bucureşti (Piaţa Constituţiei). Pink Floyd a vândut peste 250 de milioane de albume la nivel mondial, care au devenit adevărate puncte de reper în istoria rockului mondial. Spectacolul „€œThe Wall” este inspirat de cel de-al unsprezecelea album al trupei şi este considerat o adevărată capodoperă. Întreg show-ul reprezintă o combinaţie de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, reunite toate sub forma celebrului zid.

Pentru show-ul din Piaţa Constituţiei, biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua MyTicket la preţuri ce variază între 135 şi 950 lei. Fanii lui Roger Waters s-au grăbit să îşi cumpere bilete, categoria Golden Ring este deja sold out, iar bilete de la Gazon A şi B sunt aproape epuizate.

Rock the City 2013 pe solouri nebune

În această vară la Bucureşti vor putea fi urmăriţi alţi 3 instrumentişti de excepţie -€“ chitaristii trupei Rammstein (Richard Kruspe, Paul Landers şi Oliver Riedel). Concertul Rammstein va avea loc pe 28 iulie 2013 în cadrul festivalului Rock The City (Romexpo) şi este al doilea concert susţinut de nemţi în România, după participarea din 2010 de la festivalul Sonisphere.

Abonamentele pentru festivalul ajuns la cea de-a cincea ediţie pot fi cumpărate la preţuri promoţionale din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, preţuri ce variază între 479,25 lei şi 143,78 lei.

Printre alţi mari chitarişti care vor cânta la Bucureşti se află şi Mike Rutherford (fost component al trupei Genesis) care va cânta cu formaţia sa Mike & The Mechanics pe 31 iulie 2013 la Bucureşti (Romexpo), în deschidere pentru Sting, care revine „la rădăcini” în cadrul turneului „Back to Bass„.

Rock the City 2013

Sting, Mike and The Mechanics

Cel mai recent material discografic al trupei Mike & The Mechanics a fost lansat în 2011 şi se numeşte „The Road„. Pentru acest eveniment preţurile biletelor variază, în perioada promoţională, între 144,84 lei şi 479,25 lei şi pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro şi din reţeaua Eventim.

Chitarişti legendari le vor da întâlnire fanilor din România pe parcursul acestui an. Iubitorilor de riffuri şi solouri de chitară nu le rămâne decât să îşi cumpere bilete pentru concertul artistului preferat şi să se bucure de show.