Startul B’ESTFEST Summer Camp 2012 se va da pe 6 iulie 2012 când pe cele şapte scene amplasate în B’ESTFEST Park din Tunari vor urca printre alţii Garbage, The Qemist, Kreator şi Stanton Warriors. Alături de aceştia în faţa celor prezenţi la festival vor urca şi două nume extrem de importante ale hip hop-ului românesc: B.U.G. Mafia şi Paraziţii.

Află mai multe despre B’ESTFEST 2012!

Program 6 iulie 2012

Garbage şi B.U.G. Mafia pe Main Stage

Nebunia va începe pe scena principală va începe înainte de ora 18:00 cu Toulouse Lautrec care anul trecut încheiau prima zi de B’ESTFEST pe scena Future Heroes. Seria concertelor pe scena mare va continua cu rockerii de la Grimus care vor urca pe scenă la 19:10.

Una dintre cele mai controversate şi în acelaşi timp apreciate trupe româneşti ale ultimilor 20 de ani, B.U.G. Mafia va concerta în prima seară de festival pe scena Ciuc Premium. Rapperii vor concerta începând cu ora 21:35 şi pe lângă piesele deja consacrate le vor prezenta fanilor şi piese de pe albumul „Înapoi în viitor„, lansat în 2011.

Garbage este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ la nivel mondial. Formaţia a vândut până în prezent peste 14 milioane de exemplare ale albumelor sale, câştigând numeroase premii importante din industria muzicală. „Stupid Girl”, „#1 Crush”, „Push It” sau „I Think I’m Paranoid” sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute piese ale trupei din Statele Unite. Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker şi Butch Vig vor încheia seara pe scena principală a festivalului.

Citeşte interviul exclusiv cu Garbage pentru iConcert.ro!

Rock şi DnB în prima zi de B’ESTFEST 2012

Bulgarii de la Ostova vor fi cei ce vor da startul festivităţilor pe cea de-a doua scenă ca şi dimensiuni a festivalului. De la 18:35 în faţa fanilor vor veni cei de la The MOOoD, care au pregătit un recital special pentru B’ESTFEST 2012.

Iubitorii muzicii hip hop vor avea cu siguranţă parte de un show ieşit din tipare marca Paraziţii. Reprezentanţi de seamă ai culturii hip hop româneşti Cheloo, Ombladon şi FreakaDaDisk vor urca pe scenă însoţiţi de un band şi vor oferi un show hardcore exclusiv.

The Qemists vor energiza atmosfera B’ESTFEST în prima zi de festival cu ritmurile lor de DnB. Primul lor single „Stombox” se regăseşte deja pe coloana sonoră a unui film şi a mai multor jocuri video. Fanii îi vor putea vedea pe cei de la The Qemists pe scena Coca Cola de la ora 22:40.

Scena dedicată rock-ului va găzdui în prima zi atât trupe româneşti cât şi artişti care nu au cum să le fie necunoscuţi iubitorilor genului. Turbo, L.O.S.T. şi Negura Bunget sunt cei care vor dechide apetitul rockerilor pentru distracţie.

Moonspell revin în România pe 6 iulie 2012 după concertele din 2008, 2009 şi 2010. Trupa este una dintre cele mai cunoscute trupe de gothic metal la nivel internaţional. În Portugalia, ţara de origine a formaţiei, Moonspell este clasată pe locul trei în preferinţele fanilor, după Metallica şi Iron Maiden.

Influenţaţi de muzica celor de la Venom, Kreator au reuşit să ajungă alături de Sodom şi Destruction pioneri ai trash death-metal-ului. „Endless Pain„, „Terrible Certainty” sau „Hordes of Chaos” sunt doar câteva dintre albumele de referinţă din cariera celor de la Kreator care vor fi headliner-ii primei zile pe scena Jägermeister.

Petreceri până în zori la Freedom Dance Arena

SoundBite, Manki’n’Stieb, DJ Undoo & Jay, NotSoCommonDJ şi gaşca Selectro sunt cei ale căror beat-uri vor ţine trezi petrecăreţii până spre dimineaţă. Line-up-ului primei zile de la Dance Arena se adaugă veteranii muzicii electronice româneşti, cei de la Şuie Paparude, care anul trecut au concertat pe Main Stage.

Headlinerii primei zile pe Dance Arena vor fi cei de la Stanton Warriors. Duo-ul de breakbeat, alcătuit din Dominic Butler (DJ) şi Mark Yardley (producător), ce vor urca pe scenă de la 02:15. Stilul lor este unul atractiv, care îmbină sonorităţile electro cu mix-urile underground de house şi hip-hop. Trupa a devenit una dintre cele mai dorite prezenţe în cadrul petrecerilor din Europa, Australia, Asia şi SUA.

De-a lungul zilei nici pe celelalte scene ale festivalului nu va fi linişte, ba chiar dimpotrivă. Pe Romanian Future Heroes Stage vor urca YellLow, Popa Sapka şi Dekadens. Pe Blazing Vibez Stage ritmurile de reggae nu vor da pace petrecăreţilor începând de la 17:00 până în zori cu Sunshine ReggaeEarly Evening Basement sau Blazing Vibez Soundsystem. Iar pe Groove On platanele nu vor sta liniştite de la 16:00, beat-urile unor artişti ca Rotopercutor, Miss I, Alex Puicea, Us sau Pseudub.

Bilete şi abonamente B’ESTFEST 2012

Biletele şi abonamentele pentru B’ESTFEST Summer Camp 2012 sunt disponibile la următoarele preţuri:

Preţ In avans La intrare
Abonament 265 lei 285 lei
Voucher Camping 15 lei 15 lei
Bilet pentru o zi 125 lei 150 lei

Biletele şi abonamentele în avans pot fi achiziţionate din reţeaua MyTicket şi online pe www.myticket.ro.