Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Peninsula are loc între 26-29 august la Târgu-Mureş şi aduce muzică bună, distracţie, filme, teatru, activităţi sportive şi ocazia de a cunoaşte oameni noi.

Transport, cazare şi facilităţi

Festivalul Peninsula are loc în incinta Complexului Weekend, din Târgu-Mureş. Se poate ajunge aici cu trenul, cu motocicleta, cu maşina personală sau apelând la soluţia propusă de organizatori, cu autostopul. Pentru cei care vin cu motocicleta, cu maşina sau cu rulota există spaţii de parcare amenajate.

Pentru cei care nu se vor caza în oraş şi cei care vor să simtă din plin pulsul Festivalului Peninsula, există posibilitatea campingului. Contra cost, serviciul de campare este asigurat pe toată durata festivalului, începând cu 25 august, ora 18:00, până pe 30 august, ora 12:00.  Pentru corturile de până la 3 persoane, se plăteşte o taxă de 20 lei, iar pentru corturile mai mari, 30 lei.  Există toalete şi duşuri la discreţie, pubele şi saci de gunoi pentru a asigura curăţenia. De asemenea, există un centru de păstrare al obiectelor de valoare şi un punct de încărcare al telefoanelor.

O dată rezolvată parcarea şi cazarea, organizatorii au asigurat şi orice fel de problemă legată de mese. Există puncte de catering, terase şi locuri unde se poate bea şi mânca bine. În caz de indigestii sau alte probleme medicale neprevăzute, se poate apela la punctele sanitare de prim-ajutor. Este bine de ştiut că introducerea oricărui obiect ce ar putea produce vătămare corporală este strict interzisă în perimetrul destinat festivalului. De asemenea nu este permis accesul cu alimente, exceptând conservele şi nici accesul cu băuturi alcoolice sau răcoritoare.

Concerte, sport, film, teatru şi surprize

Partea de bună dispoziţie va fi asigurată în mare parte de programul oficial al artiştilor care vor fi pe scene sau în locurile special amenajate. Există patru locuri amenajate: Week-end Main Stage, Freedom Music Arena, Terasa Kiss şi Ciuc Party Stage. Fiecare zi aduce artişti precum Ska-P, The Rasmus, Omega, Korn, Europe sau Pheonix şi mulţi alţii.

Pentru cei dornici de adrenalină, organizatorii Festivalului Peninsula pun la dispoziţia participanţilor un program de activităţi sportive. Se pot încerca peste 20 de sporturi, precum bungee-jumping, fotbal, volei, baschet, tenis, badminton, darts şi altele. Noutăţile de la această ediţie constau în catapulta, taurul de rodeo, lansatorul de mingi burete (ajută la rezolvarea conflictelor prin atacarea adversarului cu mingi de burete) sau masajul la patru mâini, pentru relaxare.

O altă noutate a acestei ediţii a Festivalului Peninsula o reprezintă parteneriatul cu TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania). Timp de patru zile filmele celui mai mare festival de film din România vor rula pentru participanţi. Spectatorii vor avea parte de trei filme pe zi, astfel: între orele 13:00-17:00, vor fi două filme indoor, iar seara va fi un film open air, de la ora 21:00. Printre filmele care vor rula se numără Altiplano, Zift, Il Divo sau Puskas Hungary. Toate aceste filme s-au bucurat de un mare succes în cadrul TIFF.

Dacă filmele nu sunt suficiente pentru unii, este bine de ştiut că alături de cele mai bune filme ale TIFF şi ale Festivalului de Scurtmetraje Alternative, la Peninsula vor fi prezentate şi piese de teatru. Programul de teatru al Peninsulei din acest an va include patru spectacole, o serie de performance-uri şi stand-up. Printre artiştii care vor performa se numără şi Hatházi András-câştigător al premiului UNITER în 2008 şi Bíro József, nominalizat anul acesta la premiul UNITER.

Festivalul Peninsula readuce Zona Artei, cu body painting, air brush tatoo, hannah tatoo, hair styling, pictură pe pahare de sticlă, pictură pe faţă, caricaturi, portrete rapide. Cei care vor să-şi încerce talentul în design vor avea ocazia să-şi creeze propriile desene pe tricouri, având toate materialele necesare asigurate de către organizatori. Iar în fiecare seară, începând cu ora 22:00, tot în Zona Artei vor avea loc jonglerii cu foc.

Dacă din nefericire cineva a rămas fără bani, poate apela la punctele ATM disponibile în incinta Complexului Weekend. Pentru toate facilităţile oferite de organizatori există o hartă a zonei Festivalului Peninsula.

Iar pentru că Peninsula reprezintă o bună ocazie de relaţionare pentru tineri, mai multe ONG-uri vor desfaşura programe educative şi nu numai, în cadrul Peninsula Park. Dacă pe durata festivalului intervin probleme sau nemulţumiri, participanţii pot apela la punctul de informare.

Biletele – calea de acces pentru toate evenimentele

Organizatorii Festivalului Peninsula oferă tinerilor posibilitatea de a se simţi bine cu bani puţini. De aceea, chiar dacă TVA-ul a crescut, preţul biletelor nu s-a schimbat. Astfel, preţul unui bilet pentru o zi costă 80 lei, iar pentru un abonament 199 lei. La faţa locului, un abonament va costa 240 lei, iar un bilet pentru o zi, 100 lei. Ca şi student, poţi beneficia de anumite reduceri. Biletul este valabil 24h începând cu ziua înscrisă, ora 8:00. La intrare, biletele vor fi preschimbate în brăţări de acces, care trebuie păstrate până la data plecării. Brăţările deteriorate sau pierdute nu se înlocuiesc. Tot la intrare se va achita şi taxa de parcare, stabilită în funcţie de categoria vehiculelor. Plata taxei este valabilă pe întreaga durată a festivalului.

Cumpara bilet

Astfel, organizatorii  Peninsula oferă multiple posibilităţi de distracţie şi voie bună într-un cadru bine organizat şi amiabil.

Ediţia 2010 este cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Peninsula şi este organizată de Sziget Management şi Organizaţia Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT.

Articol: Anca Tudosă