În Europa vara începe cu un festival de muzică rock mult aşteptat de iubitorii acestui gen de muzică. Iron Maiden, System of a Down, Linkin Park, Motӧrhead, Thirty Seconds to Mars şi alte 40 de nume sunt confirmate până acum la Nova Rock 2011. Cel mai mare festival de muzică rock din Austria şi unul dintre marile festivaluri de acest gen din Europa va avea loc anul acesta în perioada 11- 13 iunie. Încă din 2005, de la prima ediţie, organizatorii festivalului Nova Rock au adus pe scene trupe renumite, adunând anual peste 90000 de fani.

3 zile de rock

În cele 3 zile de festival, pe cele 2 scene de concert, publicul va putea asculta live zeci de formaţii. Pe 11 iunie, pe scene vor urca trupe ca Linkin Park, Asking Alexandria sau Hammerfall. 12 iunie va fi ziua celor de la Korn, Volbeat, Social Distortion. Iar ultima zi de festival îi va aduce pe scene pe cei de la System of a Down, Alesana şi In Flames. Lista completă a formaţiile confirmate se găseşte aici. Programul complet al zilelor de festival va fi stabilit în curând de către organizatori.

Ce oferă organizatorii?

Festivalul Nova Rock are loc în fiecare vară în localitatea Nickelsdorf, aflată în apropiere de graniţa cu Ungaria şi la 60 km de Viena. Organizatorii festivalului asigură în fiecare an condiţii optime pentru toţi cei care vin aici. Doritorii de camping vor avea la dispoziţie un campus bine organizat şi securizat, de altfel organizatorii încurajează această formă de cazare. Cei care vor participa cu cortul, au la dispoziţie puncte de securitate, de prim-ajutor, spaţii pentru depozitat valori şi ATM-uri.

Pentru cei care dispun de rulote va exista de asemenea un campus special organizat. În cazuri de urgenţă, participanţii au la dispoziţie numerele de telefon de la Poliţie, Pompieri şi Salvare. Pentru a ajunge la destinaţie, cu transportul public, există o linie directă Viena – Nickelsdorf.

Bilete şi abonamente Nova Rock

Organizatorii au stabilit mai multe categorii de bilete pentru cele 3 zile de festival. Biletele se pot cumpăra şi online de aici. Astfel, un abonament simplu pentru cele 3 zile la Nova Rock, costă 136 €. Iar un abonament VIP poate fi achiziţionat cu preţul de 220,5 €.

Cumpara bilet

Festivalul Nova Rock este organizat de către Nova Music Entertainment.