Cu o lună înainte de prima petrecere The Mission din 2011, Parov Stelar, unul dintre cei mai aşteptaţi invitaţi, ne-a acordat un interviu în exclusivitate. Ne-a povestit despre muzică, DJi, planuri de viitor şi bineînteles despre concertele din acest an din România.

Să începem cu întrebarea pe care o pune toată lumea: de unde vine numele de Parov Stelar?

Ai dreptate, asta este întotdeauna prima întrebare. Sincer, este doar un nume, nu are niciun secret în spate. Cu ani în urmă căutam ceva unic – aşa s-a născut Parov Stelar.

Vii dintr-o ţară faimoasă pentru muzica clasică. De unde vine dragostea ta pentru swing?

Dragostea asta nu are nimic de-a face cu o ţară, dar când am ascultat pentru prima dată “Get a move on” a lui Mr. Scruff am fost infectat de acest stil “vintage”. Sample-ul folosit în “Get a move on” era din “Birds lament” de Moondog – era o piesă de pe genericul unui serial TV din Australia numit “Trailer”, aşa că m-am îndrăgostit imediat de interpretarea asta nouă.

Cine este influenţa ta cea mai mare din lumea DJ-ilor? Dacă există.

Nu am idoli în acest domeniu, sunt o mulţime de muzicieni pe care îi ador, dar sunt atât de mulţi încât nu vreau să scriu o listă. Ca şi DJ ai provocarea să îţi distrezi publicul şi fiecare DJ care reuşeşte să îşi facă publicul fericit, să îl facă să danseze şi să aibă o seară frumoasă e un câştigător pentru mine, indiferent de genul de muzică pe care îl mixează.

Cu ce artist contemporan ţi-ar plăcea să lucrezi?

Hmm… bună întrebare. Cred că o piesă cu Amy Winehouse ar fi foarte interesantă sau poate chiar un remix făcut de FatBoy Slim… şi un clip regizat de Chris Cunningham ar fi grozav.

Care a fost cea mai neobişnuită locaţie în care ai mixat până acum?

Ei bine, am avut un show în Pritina/Kosovo… iar în timpul spectacolului au intrat soldaţi francezi în club, a fost foarte ciudat.

Care a fost cea mai „nebună” experienţă de la un concert?

Au fost atât de multe şi într-un fel fiecare concert e „nebun”, fanii noştrii sunt fantastici… de exemplu ultimul nostru show în România a fost de ziua mea (n.r. 27 noiembrie), nu ştiu de unde au aflat cei din mulţime, dar au început în cor să strige „Parov, Parov, Parov” şi să cânte „La mulţi ani!” – WOW asta a fost cu adevărat impresionant.

Anul trecut aţi postat pe contul vostru de Youtube un remix al piesei „Coco”, ilustrat cu imagini din spatele scenei la unul dintre show-urile voastre. De asemenea, eşti destul de activ şi pe Facebook. Cât de importante sunt Social Media şi internetul, în general, pentru Parov Stelar?

Cred că este unul dintre cele mai importante lucruri în momentul ăsta, este cea mai bună cale de a păstra legătura cu fanii.
Sincer, nu îmi place să postez zilnic ceva stupid, doar de dragul de a posta, dar când am ceva de împărtăşit postez personal… şi după cum se vede fanii aşteaptă lucrul asta de la mine şi întotdeauna îmi dau răspunsuri pe măsură.

Piesa “Hotel Axos” de pe albumul “Coco” pare să aibă infuenţe din Balcani. Este aceasta o direcţie spre care piesele tale ar putea merge în viitor?

De fapt, swing-ul este destul de asemănător cu stilul muzical din Balcani, e un stil muzical care te face să te mişti, dar ”Hotel Axos“ a fost compusă acum 3 ani.

Ne poţi spune câteva lucruri despre planurile tale de viitor?

Lucrez la un nou album care va ieşi pe piaţă în toamna lui 2011 sau primăvara lui 2012, vom vedea. Dar va fi din nou un album dublu cu două direcţii diferite, veţi descoperi o mulţime de invitaţi şi de influenţe noi. Planul este să facem un turneu special cu un număr limitat de concerte, cu un show nou doar pentru acest album, dar… surpriză!

În perioada următoare te vom vedea de 4 ori în România. La ce să ne aşteptăm de la show-urile tale?

Vom avea petreceri nebune, credeţi-mă. Pentru că noaptea este a noastră. Abia aşteptăm.

Citeşte despre: , ,