Zilele trecute www.nme.com, unul dintre cele mai importante site-uri de muzică din Marea Britanie a publicat un top al celor mai buni solişti de heavy metal ai lumii. Rob Halford de la Judas Prist şi regele shock-rockului, Alice Cooper îşi ocupă locurile bine meritate printre primii vocalişti ai genului.

În topul realizat de publicaţia britanică, Rob Halford ocupă poziţia a patra. Solistul Judas Priest este descris ca fiind „înfricoşător”, Katie Parsons (autoarea topului) lăudându-i însă capacitatea de a cânta în hainele de piele extrem de strâmte. Poreclit „Metal God” ca un omagiu adus aportului extraordinar adus stilului muzical ce l-a consacrat, Rob Halford sărbătoreşte anul acesta 27 de ani alături de Judas Priest.

La începutul lunii viitoare „zeii metalului” pornesc în „Epitaph World Tour„, turneul lor de rămas bun. Turneul îi va aduce pentru ultima dată şi la Bucureşti. Concertul va avea loc în ultima zi a festivalului Rock the City 2011 din Piaţa Constituţiei. După retragerea Judas Priest, Rob îşi va continua activitatea muzicală alături de proiectul său solo, Halford.

Cumpără bilete pentru concertul Judas Priest!

Alice Cooper – legendă a heavy metal-ului

Cel ce a adus shock-rock în atenţia publicului, Alice Cooper ocupă poziţia a zecea în topul nme.com. Site-ul britanic îl consideră ca fiind o legendă şi îi acordă un loc bine meritat în regalitatea heavy metalului mondial. Cu o carieră de peste 47 de ani, zeci de materiale discografice lansate şi milioane de albume vândute, rocker-ul american uimeşte la fiecare apariţie.

Artistul a cărui imaginaţie a schimbat pentru totdeauna rock-ul, poposeşte la Bucureşti pentru a doua oară. Concertul din cadrul turneului „No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns” va avea loc pe 14 iunie 2011 şi se anunţă a fi unul extraordinar. Cu artificii demne de cele mai înspăimântătoare filme de groază, cu ghilotină şi cu nelipsitul şarpe boa, Cooper le dă întâlnire fanilor săi la Arenele Romane.

Cumpără bilete pentru concertul Alice Cooper!

Ronnie James Dio cel mai bun solist heavy metal al lumii

Prima poziţie în topul realizat de site-ul britanic este ocupată de regretatul Ronnie James Dio (ce a colaborat de-a lungul carierei sale cu Black Sabbath, Dio, Heaven & Hell, Rainbow şi Elf). Artistul american s-a stins din viaţă anul trecut în luna mai, fiind răpus de cancer.

Podiumul este completat de Mike Patton de la Faith No More şi Mr Bungle (pe locul doi) şi Bruce Dickinson de la Iron Maiden (pe locul trei).

În top se regăsesc şi trei superstaruri ce ne-au vizitat ţara anul trecut. Este vorba de Ozzy Osbourne (pe poziţia a cincea), James Hetfield, solistul trupei Metallica ocupând locul nouă, şi neobositul Axl Rose de la Guns N’ Roses, ce s-a clasat pe locul şase.

Deşi în urmă cu câteva luni era greu de conceput că 2011 va fi un an cel puţin la fel de darnic ca precedentul pentru fanii rock-ului din România, iată că zeii rock-ului le zâmbesc din nou. Pe lângă Judas Priest şi Alice Cooper, pe scenele din ţara noastră vor urca anul acesta Whitesnake, Scorpions, Lake Of Tears, Bon Jovi, Mike and The Mechanics şi mulţi alţii.