Cea de-a 19-a ediţie a Sziget Festival vine anul acesta cu experienţe noi pentru iubitorii de muzică bună. Deja popular în toată Europa, evenimentul din Budapesta ia amploare în 2011 prin diversitate şi inovaţie: scene noi, mai multe genuri muzicale şi trenduri apărute recent. În plus, nume ca Dizee Rascal, The Chemical Brothers, Gotan Project şi Motörhead se regăsesc pe line-up-ul festivalului care promite 5 zile de neuitat.

Vezi care sunt artiştii invitaţi la Sziget 2011! Află programul!

De pe 8 pe 15 august 2011, participanţii la Szigest Festival se vor bucura de un adevărat maraton de muzică bună care se va desfăşura pe mai multe scene, fiecare având un specific diferit. Europe Stage va fi cu siguranţă una dintre atracţiile de anul acesta. Scena nou înfiinţată va găzdui pentru prima oară trupe necunoscute la nivel internaţional, însă cu un mare succes în ţările de provenienţă. Söhne Mannheims, Triggerfinger şi Verdena sunt primele nume care îşi vor face apariţia pe Europe Stage. De asemenea, va exista o scenă amenajată special pentru amatorii de Metal, unde vor cânta Judas Priest şi Sonata Arctica.

Pentru cei care iubesc muzica Pop-Rock, pe scena principală vor urca Flogging Molly, Pulp, Interpol, The National şi alte trupe de aceeaşi talie. Ca de obicei, scena World Music va aduce în prim plan artişti care au generat revelaţii în lumea muzicii. Câteva dintre numele aflate pe listă sunt Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Gotan Project, Ojos de Brujo şi Eliades Ochoa. Atmosfera de petrecere va fi şi ea la fel de vie ca la celelalte categorii deoarece Crystal Castles şi Hadouken! îşi vor delecta fanii cu un sound unic la Party Arena. Nu trebuie uitată nici scena A38-WAN2 unde trupe ca Marina and the Diamonds şi Hurts îşi vor încanta publicul prin originalitate.

O altă veste bună pentru cei care deja plănuiesc să ia parte la eveniment este faptul că preţurile biletelor rămân aceleaşi din 2010. Astfel, biletele pentru 5 zile cu campare inclusă vor costa 170 euro, iar cele fără campare inclusă, 140 euro, dacă vor fi achiziţionate până pe 30 aprilie. Începand cu 1 mai, la aceste sume se vor mai adăuga 30 de euro. De asemenea, cei care doresc să participe la o singură zi de festival, pot opta pentru biletele de 45 de euro.

Cumpara bilet

Află mai multe detalii despre biletele şi abonamentele pentru Sziget 2011!

Sziget Festial a început în 1993 ca un festival studenţesc şi se desfaşoară în fiecare an pe Insula Óbuda situată pe Dunare în capitala Ungariei.