Când spui Gianna Nannini, gândul îţi fuge la vocea ei uşor răguşită şi la versurile melodioase cu accente pop-rock, în italiană. Artista a revenit în Bucureşti cu un concert la Sala Palatului în seara de 27 aprilie 2017, după opt ani de la primul show susţinut în România. Capitala a fost inclusă pe lista oraşelor vizitate de cântăreață şi de trupa Red Rock Strings în cadrul turneului „HitStory Tour 2017”.

Sala Palatului a fost plină de fanii Giannei Nannini, de toate vârstele, iar artista nu i-a dezamăgit. Seara a început în forţă, sub acordurile Red Rock Strings, cu piesele „America” şi „Avventuriera” – vocea artistei a umplut sala, dovedind că energia ei nu ţine cont de vârstă.

Gianna Nannini în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

În foarte scurt timp, majoritatea spectatorilor erau în picioare, dansând pe ritmurile rock ale cântecelor interpretate pe scenă. Mulţi dintre cei prezenţi şi-au părăsit locurile din sală şi au ascultat-o pe Gianna chiar de la buza scenei. Cu peste 40 de ani de carieră, Gianna Nannini este una dintre vocile simbol ale Italiei. Pe durata concertului din Bucureşti artista nu a vorbit prea mult cu cei din public, însă le-a comunicat pasiunea şi dragostea ei pentru muzică prin ritmurile energice ale pieselor.

Repertoriul ales pentru Bucureşti a inclus câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale artistei, din întreaga sa carieră. Pe rând, piese ca „Maledetto Ciao”, „Profumo”, „Ragazzo Dell’Europa”, „Hey, Bionda”, „Fotoromanza”, „I Maschi” au făcut spectatorii să cânte la unison cu Gianna Nannini şi să danseze prin sală.

Gianna Nannini în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Hituri de istorie

În cei peste 40 de ani de carieră, Nannini a colaborat cu nume mari din muzica internaţională, precum Sting şi Andrea Bocelli, dar şi cu mai mulţi cântăreţi din ţara sa. La majoritatea concertelor, artista este însoţită de o trupă de instrumentişti – o bună ocazie de a promova noi talente la nivel internaţional. În concertul de la Bucureşti, fiecare din colegii de scenă ai artistei s-a remarcat, indiferent că a făcut parte din sextetul de coarde, sau că a setat ritmul rock al serii la tobe şi chitare electrice.

Nu au lipsit din listă cântece ca „Lontano Dagli Occhi”, un cover „Volare”, „Latin Lover”, „Bello e Impossibile” şi renumita „Meravigliosa Creatura” – piesă cu care s-a încheiat partea principală a concertului. Primul bis nu s-a lăsat mult aşteptat şi a cuprins melodiile „Sei Nell’Anima” şi „Un’Estate Italiana” – imnul Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, ce a avut loc în Italia.

Gianna Nannini în concert la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pentru a doua parte de bis, Gianna Nannini şi-a prezentat toţi colegii de pe scenă şi pe cei mai importanţi din culise, mulţumind tuturor celor prezenţi în sală. Seara de „Best of” s-a încheiat cu „Notte Senza Cuore” şi „Un Giorno Disumano”, în aplauzele furtunoase ale publicului.

Concertul Gianna Nannini de la Sala Palatului din Bucureşti a fost organizat de Balkan Entertainment Group.