Un concert fabulos, acorduri de vioară sublime şi mii de fani fericiţi. Cam aşa s-ar putea rezuma show-ul muzical pe care l-a susţinut David Garrett la Sala Palatului, joi, 13 septembrie 2018. După o aşteptare îndelungată, fanii l-au putut vedea şi asculta pe artist într-un concert fermecător, în care sunetele viorii şi-au făcut repede loc în inimile lor. Concertele din turneul „Explosive Live”, atât cel de pe 13, cât şi cel de pe 14 septembrie, s-au desfăşurat cu casa închisă, demonstrând că violonistul David Garrett este extrem de iubit în România.

Concertul a durat aproximativ 2 ore şi jumătate şi a fost structurat în două părţi, dar timpul a trecut extrem de repede pentru toţi cei care au stat cu sufletul la gură aşteptând mereu următoarea piesă şi care au simţit valuri de emoţie la fiecare acord. Împreună cu trupa sa, David Garrett le-a oferit prietenilor de la Bucureşti unele dintre cele mai frumoase piese compuse vreodată, toate acestea căpătând un suflu nou sub atingerea subtilă a corzilor de vioară.

David Garrett în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cei cinci muzicieni din trupa lui David Garrett, şi anume Franck van der Heijden (chitară solo), John Haywood (clape), Marcus Wolf (chitara ritmică şi voce), Jeff Allen (bass) şi Jeff Lipstein (tobe), l-au acompaniat magistral pe violonist, nuanţând piesele şi au contribuit la crearea atmosferei specifice fiecărei piese.

Seara a început cu un intro minunat al instrumentiştilor, iar după câteva minute David Garrett era deja pe scenă, în aplauzele publicului. Deşi îşi obişnuise publicul să îl vadă mai degrabă purtând ţinute elegante şi să afişeze o prezenţă mai sobră, David Garrett a apărut pe scenă îmbrăcat lejer spre neglijent, în clasica combinaţie de tricou şi jeans. Parcă în ton cu vestimentaţia, dar şi cu atitudinea cu care şi-a cucerit mai ales fanele din întreaga lume, concertul a debutat cu piesa „Dangerous”, o alegere muzicală dinamică şi veselă, perfectă pentru a deschide un show care se anunţa incendiar.

David Garrett în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Au urmat „Superstition” cu al său groove vesel şi „Viva La Vida”, piesa celor de la Coldplay, pe care publicul a recunoscut-o imediat şi la care a aplaudat puternic. Tot la piesa „Viva La Vida”, David Garrett a folosit şi pedala pentru vioară, un accesoriu foarte util pentru a crea noi efecte muzicale şi a accentua acordurile de vioară, mărturisind în acelaşi timp că îi face plăcere să descopere şi să încerce lucruri noi, dar mai ales să vadă că acestea se potrivesc cu anumite piese.

Înainte de piesa „Let It Go”, le-a transmis fanilor un mesaj prin care i-a sfătuit să nu bage în seama comentariile negative, tot mai prezente în viaţa fiecăruia odată cu dezvoltarea reţelelor de socializare, şi să îşi continue drumul pe care îl consideră cel mai bun pentru ei.

David Garrett în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Prima parte a concertului a mai avut în setlist clasicele piese care nu se demodează nicodată, „Kashmir”, „Ghostbusters” şi „Bitter Sweet Symphony”, şi s-a încheiat cu minunata piesa „Explosive” şi cu „Purple Rain” a lui Prince.

Partea a doua a concertului a debutat fulminant cu „Concerto No. 2 in G minor, Op. 8, RV 315, „Summer”, iar David Garrett a oferit o reprezentaţie pe cinste. Partea a doua a concertului a avut şi câteva momente emblematice, cum ar fi clipele în care violonistul i-a dedicat piesa „Midnight Waltz” mamei sale, vizibil pătruns de emoţie, dar şi duelul dintre vioara sa şi chitara lui Franck van der Heijden, muzicianul care a colaborat cu nume uriaşe din industria muzicală, printre care Andrea Bocelli, David Guetta, Black Eyed Peas şi Mickael Jackson. Desigur, pentru că ambii au contribuit la acest moment fabulos şi pentru că au făcut-o la fel de bine, singura câştigătoare a fost muzica bună, după cum a spus chiar David Garrett la finalul acestui moment.

David Garrett în concert la Sala Palatului din Bucureşti – Foto: Cristina Ionescu / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

David Garrett şi-a impresionat fanii nu numai prin demonstraţia muzicală, ci şi prin abilităţile sale de a vorbi în limba română. A dăruit publicului fraze întregi în română, descurcându-se foarte bine şi primind de fiecare dată aplauze furtunoase. A fost felul său de a le arăta fanilor români respectul şi iubirea pe care le-o poartă.

Concertul s-a încheiat cu singura piesă care putea descrie perfect atmosfera din seara explozivă cu David Garrett, şi anume „One Moment In Time”. Pentru că un concert marca David Garrett e un moment unic, plin de virtuozitate şi emotie şi pentru că muzica lui desăvârşită aduce împreună decenii de muzică bună şi acorduri dintre cele mai diverse. Simplitate şi complexitate, emoţie şi curaj, nostalgie şi speranţă, dinamism, dramatism, toate se contopesc în piesele pe care vioara le preschimbă în simfonii pentru suflet.

Setlist concert David Garrett la Sala Palatului din Bucureşti

1. Dangerous (David Guetta cover)
2. Superstition (Stevie Wonder cover)
3. Viva la Vida (Coldplay cover)
4. Let It Go (Idina Menzel cover)
5. Kashmir (Led Zeppelin cover)
6. Ghostbusters (Ray Parker Jr. cover)
7. Peter Tchaikovsky – Concerto for Violin & Orchestra op. 35
8. Furious
9. Bitter Sweet Symphony
10. Adventure Island
11. Explosive
12. Purple Rain (Prince cover)

Encore:
13. Concerto No. 2 in G minor, Op. 8, RV 315, „Summer” (L’estate) (Antonio Vivaldi cover)
14. Nah Neh Nah (Vaya Con Dios cover)
15. Live and Let Die (Wings cover)
16. You’re the Inspiration (Chicago cover)
17. Syrtaki
18. Lose Yourself (Eminem cover)
19. Midnight Waltz
20. Fix You (Coldplay cover)

Encore 2:
21. Duel Guitar Vs. Violin
22. Born in the U.S.A. (Bruce Springsteen cover)
23. Killing in the Name (Rage Against the Machine cover)
24. They Don’t Care About Us (Michael Jackson cover)
25. Music (John Miles cover)

Encore 3:
26. One Moment in Time (Whitney Houston cover)