recenzie-ziua3-peninsula

Festivalul Peninsula 2010 a continuat şi sâmbată în acelaşi ritm ca şi în primele două zile. Printre formaţiile care au urcat pe cele patru scene din cadrul Complexului Weekend din Târgu Mureş s-au aflat Europe, Phoenix, Omega, Tricky şi Sarmalele Reci.

Seria concertelor a fost deschisă de Grimus, la Terasa Kiss FM, la ora 17:00. Chiar dacă era destul de cald, baieţii au reuşit să adune destui simpatizanţi în faţa scenei şi au oferit un concert bun. Între timp, de la ora 17:30, pe scena mare au urcat ungurii de la Magna cum Laude care au fost destul de liniştiţi din ce-am apucat eu să ascult. La un moment dat, solistul trupei a coborât de pe scena şi a cântat din mijlocul mulţimii adunate în faţa scenei.

Nu le-am dat foarte mare atenţie celor de la Magna cum Laude şi m-am indreptat spre Ciuc Party Stage unde începuse deja concertul Sarmalele Reci. Zoltan Andras & co. au concertat şi anul trecut la Peninsula, dar din păcate, anul acesta n-au mai strans un numar atât de mare de spectatori. Cu toate astea cei prezenţi au cântat cu patos melodii ca „Statul te vrea prost” sau „Violeta„.

Dupa Sarmalele Reci, am revenit la scena pricipală pentru că eram curios cum mai sună Phoenix, formaţie rock cu tradiţie în România. Din pacate Nicu Covaci şi restul trupei au cam dezamagit, poate şi din cauza problemelor de sonorizare. Din păcate trupele rock de la noi nu rămân la acelaşi nivel odată cu trecerea anilor, ca cele din strainatate.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Europe, care pe mine unul m-au surprins destul de plăcut. Pentru o trupa „one hit wonder”, pentru ca eu aşa îi consider, au făcut un show destul de bun la Târgu Mureş. În afară de melodiile lor, au cântat şi un mic cover după „No woman, no cry” în timpul melodiei „Superstitious” şi un pic de „Another one bites the dust” de la Queen.

Printre piesele pe care le-am recunoscut au fost „Carrie” si bineinteles „The Final Countdown„, care a fost cântat la bis, în aplauzele tuturor spectatorilor. Solistul trupei, care semana un pic cu Bon Jovi, Joey Tempest, a vorbit de câteva ori în romană spunând „mulţumesc” sau „foarte tare”. Şi chiar a fost foarte tare concertul Europe.

Între timp, la Terasa Kiss FM începuse să concerteze Tricky. Show-ul său a fost apreciat de toată lumea, mulţi dintre spectatori plecând de la Europe special pentru englez. Band-ul său a făcut senzaţie, iar când au început să cheme oameni pe scena, publicul a fost în extaz. În doar câteva secunde, scena era plină de oameni care dansau alături de Tricky şi band-ul său.

Englezul a facut unul dintre cele mai tari show-uri de la Peninsula 2010, făcând-ui pe cei de la Omega, care concertau pe scena principală, sa fie neinteresanţi. Cu toate astea, pentru fanii unguri, prezenţa celei mai longevive trupe rock din Ungaria, nu putea fi neglijată. Publicul, format în special de persoane de etnie maghiară, a făcut o atmosferă de invidiat, făcând parcă meritată aşteptarea. Omega a fost pentru prima dată invitată la Festivalul Peninsula, dar cu siguranţă s-ar putea să-i mai vedem şi în anii urmatori. Finalul concertului a fost animat şi de un foc de artificii, după care a început ploaia.

Fanii drum’n’bass n-au fost nici ei neglijaţi în cea de-a treia seara de la Peninsula, Noisia concertând imediat după miezul nopţii, la Terasa Kiss FM.

La Freedom Arena, atmosfera a fost întreţinută de Coyote începând cu ora 21:00, şi continuată de Livio & Roby, Hernan Cattaneo şi Hot X până dimineaţă.

În afară de cei amintiţi mai sus, la Terasa Kiss FM au mai concertat Che Sudaka, Anima Sound si Gojira care a încheiat seara cu un mix foarte bun. La Ciuc Party Stage au mai cantat Barabas Lornic Eklektric, Irie Maffia, Butterflies in my Stomach şi a fost încheiată de Huli Buli.

În ciuda ploii, multi au rămas până târziu la cele trei scene şi s-au distrat la maxim, aşa cum este recomandat la un asemenea festival. Ultima zi a Festivalului Peninsula s-a incheiat grandios cu Zdob & Zdub, Korn, Above and Beyond, Dub FX si multi altii.

Vezi poze din a treia zi de festival!

Citeşte recenzia primei zi de festival!
Citeşte recenzia celei de a doua zi de festival!
Citeşte recenzia celei de a patra zi de festival!