Cea de-a doua zi a Festivalului Peninsula a adus pe cele patru scene nume mari ale muzicii internaţionale. The Rasmus, Gorillaz Sound System, Parov Stelar Band şi Fedde le Grande au fost doar câteva din formaţiile/DJ-ii care au distrat publicul de la Târgu Mureş.

Ziua a început devreme pentru cei cazaţi la cort, soarele fiind principalul vinovat. După ora 10:00, corturile se încălzesc şi este foarte greu să mai stai înăuntru, dar asta n-a fost o problema foarte mare, pentru că toţi „cortiştii” au „migrat” spre ştrandul din Complexul Weekend pentru a se răcori.

Până la ora 17:00 cand au început concertele, „peninsularii” au putut face diferite activităţi distractive, de la bungee jumping la karting sau sa se plimbe pe Mureş intr-un balon. Oferta de activităţi extra-concerte este foarte variată, astfel că la Festivalul Peninsula nu prea ai cum să te plictişeşti.

Seria concertelor din ziua a doua a fost deschisă de către Blazzaj, la terasa Kiss FM. Aceştia au adunat un număr destul de mare de spectatori în faţa scenei, în ciuda căldurii şi a soarelui, care bătea destul de puternic. Nu la fel de norocoşi la „public” au fost şi cei de la Direcţia 5, aceştia adunând maxim 200 de spectatori în faţa scenei principale. Oricum, a fost mai bine decât la concertul baieţilor de la Ultimul Rând, care au avut maxim 10 spectatori în acelaşi timp. Noi dăm vina pe faptul ca oamenii înca se mai aflau la masa sau chiar la plaja şi îşi păstrau energia pentru concertele programate mai tarziu.

Un număr foarte mare de spectatori au reuşit să adune cei de la Parov Stelar Band. Terasa Kiss FM s-a dovedit neîncăpătoare, astfel că foarte mulţi au ascultat concertul din afara terasei. Parov Stelar au concertat şi anul trecut la Peninsula şi se pare ca le-a placut atmosfera de la Târgu Mureş, de aceea au revenit la ediţia de anul acesta. Peninsularii au facut din nou o atmosfera placută pe ritmurile de jazz, house şi breakbeat acompaniate de vocea superba a lui Beate Baumgartner.

Concertul de la Peninsula al celor de la Parov Stelar Band a făcut parte din Coco Tour, turneul de promovare al celui mai recent album al trupei, Coco. Tocmai de aceea, majoritatea pieselor cântate au fost de pe noul album. La „Chambermaid Swing” toţi cei prezenţi s-au dezlantuit într-un dans sincron cu ritmul melodiei. A fost un concert reuşit şi sper să-i mai vedem pe cei de la Parov Stelar Band cât mai curând.

După finalul concertului Parov Stelar Band, toata atentia s-a indreptat spre scena principala unde urmau să urce finlandezii de la The Rasmus. Aceştia au început concertul la ora 21:00 şi mii de fani au aplaudat revenirea acestora la Festivalul Peninsula. The Rasmus a mai concertat şi în 2006 la Peninsula, iar în 2007 au cântat la Bucureşti în cadrul Festivalului Cokelive.

Fiind obisnuiţi cu un ritm alert de la concertele Ska-P şi Therapy? de joi seara, finlandezii au parut mai lenti şi probabil de aceea nu s-a creat foarte mare atmosferă. Cu toate astea, la piesa „In the Shadows” toata lumea a cântat în acelaşi ritm cu solistul trupei, Lauri Ylönen.

După The Rasmus, pe scena principala au început pregătirile pentru show-ul celor de la Gorillaz Sound System. Aceştia au „urcat” pe scena în jurul orei 23:30. Am spus urcat în ghilimele pentru că de fapt scena a fost acoperită de o cortina, pe care au fost proiectate diferite animaţii. Prin cortina se distingeau însa şi instrumentiştii. A fost un show de o ora şi jumatate în care am ascultat piese de la Gorillaz, combinate şi mixate cu Sean Paul, Chemical Brothers sau chiar şi Snoop Dogg.

Pentru cei care se aşteptau la un show Gorillaz, trebuie să le amintim că de fapt Gorillaz Sound System este continuare proiectului lui Damon Albarn, iar scopul G.S.S. este să răspândească în lume, prin intermediul unor producţii animate, de o înaltă calitate vizuală, mesajul lui 2D, Murdoc Niccals, Noodle şi Russell. Chiar dacă a părut un pic cam scurt, show-ul celor de la G.S.S. a fost unul reuşit, iar animaţiile proiectate pe cortina din faţa scenei au fost într-adevăr spectaculoase.

După concertul Gorillaz Sound System s-a creat un „ambuteiaj” în drumul spre celelalte scene. În Freedom Arena, Fedde le Grande a animat publicul aşa cum ştie el cel mai bine, iar piesa „Put your hands up for Detroit” a facut senzatie.

În acelasi timp, la Ciuc Party Stage, DJ Fulop & Lobenwein animau publicul mixând melodii de party şi nu numai. Iubitorii de dubstep şi muzica electronică au fost „rasfăţaţi” de trupa britanica Nero, care a oferit un show de excepţie.

Dacă anul trecut încheiau Festivalul Peninsula 2010, anul acesta, formaţia Şuie Paparude a fost „programată” în cea de-a doua seara a festivalului. Aceştia au făcut un show demenţial, după ora 3, imediat după ce Fedde le Grande şi-a încheiat mixul.

A fost o zi plină de concerte pe toate scenele. În afara de cei amintiţi mai sus, pe scena principala au cântat şi ungurii de la Quimby, iar la terasa Kiss FM Dan Helgiuc şi Spitalul de Urgenţa, Kiscsillag, Dom & Roland, Klute & Stamina MC şi Mastif & MC Agent.

La Ciuc Party Stage au mai cântat Pokolgep, Compact şi Charlie, iar la Freedom Arena au mai mixat The Model şi Junkie & Hawky.

Festivalul Peninsula 2010 mai are încă două zile de distracţie, iar printre trupele care vor urca pe cele patru scene se numară Korn, Europe, Omega, Phoenix, Above and Beyond, Zdob si Zdub, N.O.H.A, Dub FX şi mulţi alţii.

Vezi mai multe poze din Ziua 2 a Festivalului Peninsula!

Citeşte recenzia primei zi de festival!
Citeşte recenzia celei de a treia zi de festival!
Citeşte recenzia celei de a patra zi de festival!