După ce în primele două zile aproximativ 30000 de petrecăreţi au ocupat spaţiul de festival până dimineaţă, a treia zi de Electric Castle a fost la fel de aşteptată de fanii CTC, Bonobo, Grimus, DJ Fresh ft. Messy MC, Silent Strike şi alţii.

Citeşte şi:

Ziua numărul 3 poate fi considerată o zi de regenerare a forţelor, cu ritmuri lejere şi fără precipitaţii, dar şi cu ruperi de ritm ale unor trupe precum CTC sau Grimus. Până la începerea concertelor, rezidenţii festivalieri ai castelului Banffy s-au putut relaxa în hamace sau pe perne, şi-au putut exersa mişcările de dans pe micuţa scenă de la Coca Cola sau chiar să guste filmul într-o manieră mai aparte la silent cinema.

„CTC Strike”

Activitatea la scena principală a festivalului a început în forţă cu cei trei „răi” din capitala României, DOC, Deliric şi Vlad Dobrescu, aflaţi pentru a doua oară la Electric Castle. Piese bune după piese bune, multe mâini ridicate pentru CTC şi mai multă lume prezentă în spaţiul din faţa scenei pentru o trupă destul de iubită de români.

CTC pe scena de la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
CTC pe scena de la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a treia zi de festival!

De la acest festival nu putea să lipsească unul dintre cei mai de seamă artişti ai muzicii electronice din România, Silent Strike. Astfel, după spectacolul făcut de cei de la CTC, Silent Strike a venit şi el cu un show, dar la o altă dimensiune, cu alte sentimente. Totuşi, Deliric nu s-a lăsat dus departe de scenă, astfel publicul a avut parte de un live performance al piesei „Ambrozie” acompaniat şi de nişte stropi de ploaie.

Bonobo, muzică cu suflet

Într-un uşor contrast cu headliner-ul (Bonobo) din seara de sâmbătă, clujenii de la Grimus au reuşit să pună sângele în mişare celor aproximativ 4000 de oameni prezenţi la concert. Cei care au mai fost la concerte Grimus ştiu că Bogdan Mezofi (vocal) face senzaţie de fiecare dată cu proba de 100 m garduri sărite în public. Aşa s-a întâmplat şi aseară pe fondul unui setlist compus din piese vechi, destul de cunoscute, şi piese extrase de pe ultimul material discografic, „Emergence”, lansat în primăvara acestui an.

Bonobo LIVE la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Bonobo LIVE la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a treia zi de festival!

După lăsarea întunericului, toate elementele naturii au convenit să confere cadrul şi atmosfera ideală pentru concertul cel mare al serii, Bonobo. Chiar dacă a mai concertat în România în repetate rânduri, artistul britanic s-a aflat pentru prima dată în Transilvania. Publicul s-a bucurat de aproximativ două ore de muzică condimentată cu sentiment, trăire şi emoţie. Cei peste 10000 de oameni strânşi în faţa scenei nu s-au lăsat duşi până când britanicul a revenit pe scenă pentru bis.

Liber la distracţie

Pentru cei mai energici dar şi friguroşi dintre participanţi, muzica din The Stables a alimentat buna dispoziţie cu care au fost contaminaţi odată cu intrarea în festival. Multă lume şi la scena outdoor Dance Garden, unde OK Corral şi Sasha au fost responsabilii cu „muzica ce ajunge din difuzoare până în sânge”.

DJ Shiver la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
DJ Shiver la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a treia zi de festival!

De cealaltă parte a castelului, DJ Shiver făcea onorurile pe Main Stage cu o variantă specială de festival a party-ului deja celebru, Disco Modern. Muzica n-a fost singurul element care a făcut diferenţa în acest show, fiind acompaniată de efecte pirotehnice, fum şi confetti. Era imposibil să stai de-o parte! Noaptea a continuat alături de DJ Fresh şi Messy MC, „Hot right now” fiind piesa de rezistenţă a show-ului. De asemenea, pe scena principală au mai urcat şi Pop Killers, iar la Dance Garden Mihai Popoviciu s-a asigurat de distracţia tuturor.

Fanii de la Electric Castle Festival - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Fanii de la Electric Castle Festival – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a treia zi de festival!

În ultima zi de festival, petrecăreţii promit să se distreze şi mai tare decât au făcut-o până acum alături de Şuie Paparude, Kraak & Smaak, Gramatik, Dub FX şi mulţi alţii.