Cea de-a doua zi a festivalului Electric Castle de la Bonţida, care se desfăşoară în perioada 19 – 22 iunie 2014, a continuat direcţiile trasate în ziua anterioară şi a oferit petrecăreţilor motive de voie bună şi dans alături de: The Freestylers, Thievery Corporation, Foreign Beggars sau Oliver Koletzki.

Citeşte şi:

Eco-Electro!

Fiind prima zi de festival pentru o mare parte din vizitatori, ziua de 20 iunie a început cu dorinţa acestora de a experimenta activităţile marca Electric Castle. Organizatorii au declarat că anul acesta au pus mai mare accent pe partea ecologică prin înfiinţarea unui stand dedicat. Astfel, vizitatorii au fost invitaţi să pedaleze pentru a-şi încărca telefoanele sau să schimbe paharele folosite pentru jetoane.

The Freestylers pe scena Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
The Freestylers pe scena Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de festival!

În ciuda faptului că după prima jumătate a zilei a început furtuna, publicul nu s-a lăsat intimidat. Seara a început, ca şi prima, tot cu o formaţie autohtonă, Shadowbox, continuând cu The Correspondents şi The Freestylers.

Chiar dacă publicul român a avut ocazia să asculte muzica celor de la The Freestylers de multe ori, ultima dată în primăvara acestui an la Târgu Mureş, în formulă completă nu i-am mai văzut din iulie 2013 de la Fusion Festival. Deşi ploaia le-a dat de furcă, fanii au pus muzica pe primul loc şi s-au „încăpăţănat” să continue petrecerea, astfel Electric Castle reuşind să doboare recordul de audienţă al trupei în România.

Thievery Corporation, un headliner de top

După ploaia care a inundat câteva corturi, după ce oamenii au reuşit să străbată noroiul şi The Freestylers şi-au terminat setlist-ul, a venit timpul ca Thievery Corporation să urce pe scenă şi să electrizeze publicul cu muzica lor total diferită față de formaţiile precedente.

Thievery Corporation la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Thievery Corporation la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de festival!

Combinaţia de voci masculine şi feminine, pe fundal de dub, acid jazz, bossa nova şi reggae a „electrizat” publicul, la propriu. Thievery Corporation au avut un show foarte dinamic, apreciat de către publicul prezent la festival. Concertul a fost presărat pe alocuri cu momente slow în care se punea accent pe voce şi pe momente ușor ambientale, momente perfecte pentru a te introduce în atmosfera festivalului şi a formației.

Thievery Corporation ne-a convins este o formație de top la care merită să mergi la concerte şi ne-a demonstrat că o experienţă live nu se compară cu ascultarea melodiilor în format audio, .avi sau orice alt format.

„Foreign Beggars, hell yeah!”

După muzica şi experienţa intensă oferită de stilul abordat de Thievery Corporation, publicul se aştepta deja la o altă experienţă live, cu un stil complet diferit: Foreign Beggars, hip-hop şi dubstep. Foreign Beggars au mai fost de trei ori în România la Festivalul Peninsula în 2011, în Club Midi din Cluj-Napoca şi în Bucureşti în Club Fabrica şi s-au arătat foarte încântaţi de faptul că se află din nou în ţara noastră.

Foreign Beggars alături de fani la Electric Castle 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Foreign Beggars alături de fani la Electric Castle 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din a doua zi de festival!

Foreign Beggars au transmis energie şi au avut o comunicare excelentă cu publicul, ca de obicei, pe ritmuri hip-hop. Publicul a fost foarte receptiv la muzica şi atmosfera creată de Orifice Vulgatron (MC), Metropolis (MC) şi DJ Nonames, date fiind minutele în şir de aplauze, strigăte şi urale. Pentru că unii artişti merită să îi revezi live, Foreign Beggars ar trebui să fie deja pe lista „To see again”.

Foaie verde-n dungă, ce mai noapte lungă

N-am zăbovit prea mult în faţa scenei după încheierea concertului Foreign Beggars, de vină fiind şi frigul, aşa că, ocolind graţios băltoacele cu apă, am ajuns la scena The Stables. După o „codiţă” mică primeai nişte căşti şi intrai în fostul grajd al castelului unde dădeai nas în nas cu un silent party în toată regula. Ne-a surprins atmosfera deschisă şi voia bună a oamenilor din jur, mai mult ca la orice party, aici chiar îţi puteai face prieteni noi.

Petrecerea a continuat mai apoi cu DJ EZ, DJ K-lu & Sauce, la scena principală. Nimic n-a mai contat, muzica bună a ţinut publicul în picioare pană la orele târzii ale nopţii.

Sâmbătă, a treia zi de festival se anunţă periculos de bună în compania unor nume precum: CTC, Silent Strike, Grimus, Bonobo sau DJ Fresh, dar şi cu o mulţime de alte activităţi.

Text realizat de Teodora Căbuţ, Cristina Ghilă şi Teodora Neagu